"Tαρτούφος" υπό το φως της πανσελήνου!

15.07.2003
Η πανέμορφη πανσέληνος του Αυγούστου θα φωτίσει τον "Ταρτούφο", την παράσταση που θα δώσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών την Τρίτη 12 Αυγούστου στο Ηρώδειο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 330 χρόνων από το θάνατο του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και με τον Τάσο Χαλκιά στον ομώνυμο ρόλο.
Η πανέμορφη πανσέληνος του Αυγούστου θα φωτίσει τον "Ταρτούφο", την παράσταση που θα δώσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών την Τρίτη 12 Αυγούστου στο Ηρώδειο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 330 χρόνων από το θάνατο του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και με τον Τάσο Χαλκιά στον ομώνυμο ρόλο.

Στο έργο σατιρίζεται με ιδιαίτερα αριστοτεχνικό τρόπο η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός και η προκλητική εκμετάλλευση των πιστών από απατεώνες που λυμαίνονταν τους εκκλησιαστικούς χώρους εκείνης της εποχής.
Ο "Ταρτούφος" είναι διεθνώς το πλέον πολυπαιγμένο από τα έργα του Μολιέρου και έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Η νέα αυτή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο οποίο ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ο Νίκος Βεργίδης, θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Ιουνίου στις Σέρρες, θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο.

16, 17 και 18 Ιουλίου το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του θεσμού των "Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου" που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια παρουσιάζεται στο Βόλο (4 Αυγούστου) και στην Πάτρα (8 Αυγούστου). Ο "Ταρτούφος" ολοκληρώνει την περιοδεία του στις 12 Αυγούστου, με μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου!

Οι συντελεστές: Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική επιμέλεια: Ελευθερία Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική επίβλεψη: Κατερίνα Βέλεβα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Γεωργιάδης.

Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς (Ταρτούφος), Νίκος Δαδινόπουλος (Οργκόν), Σμαράγδα Σμυρναίου (Ελμίρα), Δημήτρης Καραμπέσης (Κλεάνθης), Ελισάβετ Ναζλίδου (Ντορίνα), Ελπίδα Μπραουδάκη (Κα Περνέλ), Αντώνης Δημητροκάλης (Δάμης), Κωνσταντίνος Καρβέλης (Βαλέριος), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Μαριάννα), Χρήστος Μωραϊτης (Κος Λουαγιάλ), Αλέξανδρος Τσακίρης (Αστυνόμος), Παντελής Σταυριανός (Φλιπότ), Περικλής Ασημακόπουλος (Λωράν).