Πορτρέτα λουλουδιών.. στην Κέα

21.05.2003
"Πορτρέτα Λουλουδιών και Οπτικά Παιχνίδια" είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Γ. Μπλιάτσου που θα φιλοξενηθεί από τις 31 Μαίου στην γκαλερί Βουρκαριανή της Κέας.
"Πορτρέτα Λουλουδιών και Οπτικά Παιχνίδια" είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Γ. Μπλιάτσου που θα φιλοξενηθεί από τις 31 Μαίου στην γκαλερί Βουρκαριανή της Κέας.
Το ύφος της Γεωργίας Μπλιάτσου δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, γεγονός που την τιμά καθώς αποδεικνύεται ότι δεν έχει επιλέξει μονοπάτια εύκολης εμπορικότητας που προϋποθέτουν μια μονόδρομη υφολογία. Η Μπλιάτσου καταφέρνει με τις ανιχνεύσεις της σε πολλά θεματικά πεδία της σύγχρονης ζωγραφικής που κατέχει καλά και έχει τις δυνατότητες να επιλέγει με εντιμότητα μέσων ανασύροντας από το θησαυρό των εικαστικών γνώσεών της νέα θέματα, νέα είδωλα, νέες ζωές. Αυτές είναι κυρίως που αναδεικνύει μέσα από επίπονες χρωματικές αναζητήσεις στην έκθεση αυτή και ο θεατής αισθάνεται δικαιωμένος από την εντιμότητά της.
Χωρίς να αναφέρεται σε όλες τις λεπτομέρειες της βιολογικής υπόστασης των θεμάτων της, λουλουδιών και φρούτων, κατορθώνει με τις μελετημένες γνώσεις της ανατομίας τους που διαθέτει να συνδιαλέγεται εικαστικά μαζί τους και να αναδεικνύει μέσα από την οπτική γωνία που επιλέγει τα ατομικά χαρακτηριστικά τους. Μέσα από τη γιγάντωση που επιβάλλει βασανιστικά σχεδόν στα "μοντέλα" της, η ζωγράφος πετυχαίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καμπύλες και κυρτές φόρμες, καθόλου κοινές στη γνωστή "ανθογραφία" και στις "νεκρές φύσεις". Απλοποιώντας τα περιγράμματα των θεμάτων αφήνεται στη γοητεία των χρωμάτων που απλώνονται με μαεστρία, εναρμονίζοντας έτσι τη γενική σύνθεση του πίνακα, όπου το φόντο αυτονομείται σας ένα ξεχωριστό θέμα.

Η Γεωργία Μπλιάτσου γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Δ. Μυταρά, τον Β. Δημητρέα, τον Δ. Κοκκινίδη, την Μ. Πλάκα. Εχει στο ενεργητικό της δέκα ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29 Ιουνίου