Πέντε Ελληνες συγγραφείς στην Οξφόρδη!

19.05.2003
Βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού την Πέμπτη 22 Μαΐου στην Οξφόρδη, στο Magdalen College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού την Πέμπτη 22 Μαΐου στην Οξφόρδη, στο Magdalen College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέντε Έλληνες συγγραφείς που κατοικούν ή εργάζονται στην Οξφόρδη μετέχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την εμπειρία του Ελληνα συγγραφέα που κατοικεί μόνιμα στην Αγγλία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εμπειρία αυτή στο συγγραφικό τους έργο.

Οι Έλληνες συγγραφείς που συμμετέχουν σε αυτή τη ξεχωριστή βραδιά είναι οι : Νίκος Αθανάσου, Άντζελα Δημητρακάκη, Πάνος Καρνέζης, Ευγένιος Τριβιζάς και Ελένη Γιαννακάκη.
Τη συζήτηση συντονίζει ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Peter Mackridge. Θα ακολουθήσει δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά "Πήγασος και Μέντιος" από τις ηθοποιούς Amy Enticknap και Άρια Σάνδη.

Η λογοτεχνική βραδιά εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων "Greece in Britain 2003" που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Λονδίνο. Θα λάβει χώρα στο θέατρο Grove του Κολεγίου Magdalen, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα αρχαία ελληνικά πρότυπα από τον βραβευμένο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πορφύριο.