H νέα Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τεχνόπολη

09.05.2003
Με αφορμή την πρόσφατη ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των 10 νέων χωρών-μελών, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ "Τα νέα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., από 19 Μαϊου ως τις 8 Ιουνίου 2003.
&00 Με αφορμή την πρόσφατη ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των 10 νέων χωρών-μελών, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ "Τα νέα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., από 19 Μαϊου ως τις 8 Ιουνίου 2003.
Η ποικιλόμορφη αυτή γνωριμία με τους εταίρους μας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Πρεσβείες που λειτουργούν στην Αθήνα.
Τα εγκαίνια θα τελέσει η δήμαρχος Αθηναίων, κα Ντόρα Μπακογιάννη, τη Δευτέρα 19 Μαϊου στις 8 μ.μ.

Στο Φεστιβάλ κάθε πρεσβεία θα παρουσιάσει ξεχωριστή έκθεση, οργανώνοντας παράλληλα και βραδιά αφιερωμένη στη χώρα της, με στόχο να γνωρίσει το κοινό την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό της, καθώς και την οικονομική της ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, δημοσιογραφικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, video art, ιστορικού περιεχομένου, παραδοσιακής τέχνης και κοστουμιών, διαλέξεις για οικονομικά τουριστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και λαογραφικά θέματα, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και κινουμένων σχεδίων.
Ακόμη, παραστάσεις παραδοσιακών χορών, συναυλίες έντεχνης λαϊκής, παραδοσιακής, εκκλησιαστικής, ηλεκτρονικής, εναλλακτικής και τζαζ μουσικής, επίδειξη μόδας, παρουσιάσεις προϊόντων και βραδιές γαστριμαργικών απολαύσεων με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις εικαστικές προτάσεις καθεμιάς από τις 10 νεοεισαχθείσες στην Ε.Ε. χώρες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις:
Εσθονία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

H είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.