Κυκλοφόρησε η Φράση του Μαίου!

05.05.2003
Κυκλοφόρησε η Φράση για το μήνα Μάιο και η ύλη της είναι πραγματικά φοβερά ενδιαφέρουσα! Αρχής γενομένης από τον Νικ Κέιβ, ο οποίος γράφει για το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον!
Κυκλοφόρησε η Φράση για το μήνα Μάιο και η ύλη της είναι πραγματικά φοβερά ενδιαφέρουσα!
Αρχής γενομένης από τον Νικ Κέιβ, ο οποίος γράφει για το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον! Ο τραγουδιστής συνεπαρμένος από την αφήγησή του ευαγγελιστή Μάρκου καταγράφει τη δική του πορεία, από τα είκοσι του χρόνια που "η Παλαιά Διαθήκη μίλαγε σε εκείνο το κομμάτι της ψυχής μου που έβριζε, έφτυνε και αποδοκίμαζε τον κόσμο" ως την ωριμότητα του, που "η λύσσα σου σταματάει να χρειάζεται ένα όνομα", και τη συνάντηση του με το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, "που δίνει στις φαντασίες μας την ελευθερία να πετάξουμε".

Χάρι Μούλις
Η απόλυτη ομορφιά οδηγεί στο θάνατο
Ο μεγαλύτερος εν ζωή Ολλανδός συγγραφέας συνάντησε τη Γιάννα Βασιλακοπούλου, στο 23ο σαλόνι Βιβλίου στο Παρίσι και της μίλησε για την εισβολή του Μπους στο Ιράκ, τον Σαντάμ, τον Χίτλερ, "τον πιο εξτρέμ άνθρωπο που πέρασε από την ιστορία", την απουσία του Θεού, το πεπρωμένο και τις συμπτώσεις και την απόλυτη ομορφιά.

Νίκος Θέμελης
Η χαμένη ευκαιρία των αστών

Ξεκινώντας τη μέρα με μια Αναλαμπή ο Νίκος Θέμελης παρέδωσε στον εκδότη του το τρίτο του μυθιστόρημα, εναλλάσσοντας την πολιτική με τη λογοτεχνία, και τη γένια του τριάντα- τη γενιά της ήττας (κι όχι μόνο στη λογοτεχνία) με τη δική μας εποχή.

Γιασμίνα Χάντρα
Συγγραφεύς ή στρατιώτης;
Στα εννιά του χρόνια μπήκε στη στρατιωτική σχολή του Μετσουάρ στην Αλγερία. Ήθελαν να τον κάνουν ήρωα- για να επιζήσει γαντζώθηκε από τη λογοτεχνία κι έγινα συγγραφέας. Σήμερα, μία δεκαετία περίπου μετά από όλα αυτά, κι ενώ ζει στην Γαλλία, βρίσκει του γάλλους διανοουμένους σκληρότερους κι από τους στρατιωτικούς.

Landay
Κραυγές γυναικών, πριν την αυτοκτονία και το τραγούδι
Μετά το '96 η ζωή τους στο Αφγανιστάν και τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Πακιστάν άλλαξε εντελώς. Οι Αφγανές όμως κάτω από την ιδιωτική του φυλακή, φαίνεται πως παίζουν με τη φωτιά. Και με κίνδυνο της ζωής τους αυτοσχεδιάζουν φλογερά δίστιχα, γνωστά ως Λαντάι, που υμνούν τον απαγορευμένο έρωτα, τον πόλεμο και το θάνατο.

Και ακόμα
·Στο Αφγανιστάν με τον Μπρους Τσατούιν
· Cafe Bagdad, o Μουχσίν Αλ Ραμλί, αδελφός του Χασάν Μούτλακ(του ιρακινού Λόρκα που απαγχονίστηκε από το καθεστώς του Σαντάμ) επιλέγει ποιήματα σύγχρονων Ιρακινών
· Ο Φίλιππος Φιλίππου αναφέρεται στην αγωνία του Κ.Π Καβάφη για να αναγνωριστεί
· Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, επινοητικός όπως πάντα, μετράει τον χρόνο με το δικό του τρόπο.