Αποστολή στη γη!

23.04.2003
Όταν ο Κας και η Φος, κάτοικοι ενός άλλου πλανήτη, αναλαμβάνουν ως μέρος μιας διαγαλαξιακής αποστολής να μελετήσουν και να καταγράψουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσαρμογής των εξωγήινων σε αυτήν, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πλήθος ακατανόητων δράσεων, λόγων και τρόπων ζωής. Με ελάχιστα "ανθρώπινα" εφόδια, επιχειρούν να μοιάσουν στο ανθρώπινο γένος, να ζήσουν και να συμπεριφερθούν ωε γήινοι και είτε να επιβιώσουν, είτε να πεθάνουν.
Πλανήτης Γη, Θεσσαλονίκη. Ο Κας και η Φος περπατούν στους δρόμους της πόλης. Χαϊδεύουν τυρόπιτες. Διασχίζουν ένα μωρό. Ξεβιδώνουν τη Μαντάμ Μποβαρύ. Συνομιλούν με ένα γόνατο. Γευματίζουν με ένα βόδι από βήτα. Σκανάρουν ένα φαγγρί. Βολτάρουν στην παραλία. Αναρωτιούνται. Τρώει σπόρια ο Nick Cave; Tι εντόσθια έχει ένα ραντεβού; Να βγάλουν και δρακουλίνια με τη σαμπάνια στο δείπνο; Και χειρόκτια; Ουφ, είναι ζόρικο πράγμα μια αποστολή στη Γη!

Όταν ο Κας και η Φος, κάτοικοι ενός άλλου πλανήτη, αναλαμβάνουν ως μέρος μιας διαγαλαξιακής αποστολής να μελετήσουν και να καταγράψουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσαρμογής των εξωγήινων σε αυτήν, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πλήθος ακατανόητων δράσεων, λόγων και τρόπων ζωής. Με ελάχιστα "ανθρώπινα" εφόδια, επιχειρούν να μοιάσουν στο ανθρώπινο γένος, να ζήσουν και να συμπεριφερθούν ωε γήινοι και είτε να επιβιώσουν, είτε να πεθάνουν. Αυτή η αποστολή δεν έχει επιστροφή...
Από μια σκοπιά που αδυνατεί να κατανοήσει ό,τι οι γήινοι αντιλαμβάνονται ως "αυτονόητο" και να ερμηνεύσει τις ισχύουσες συμπεριφορές, οι εξωγήινοι ήρωες καταγράφουν με μοναδικό τρόπο τις εμπειρίες μιας εβδομάδας στη Γη, αναρωτιούνται, επιχειχειρούν να προσαρμοστούν στο πλήθος των καινούριων πραγμάτων που συναντούν στο ταξίδι τους και να βρουν απαντήσεις σε ένα μακρύ κατάλογο από "γιατί".
Με χιούμορ και ευρηματικό τρόπο ο Σάκης Σερέφας περιγράφει διασκεδαστικά τις εμπειρίες των πρωταγωνιστών της ιστορίας του και κατορθώνει να αποδώσει την αίσθηση του παντελώς ξένου προς τις ανθρώπινες συνήθειες και συμπεριφορές με πρωτοτυπία και ευσύνοπτη, παραστατική γραφή.

Εκδόσεις Μετάιχμιο
Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας
Τίτλος: Αποστολή στη Γη
Σελίδες:80
ISBN: 960-375-538-9