11 συγγραφείς στους... Ολυμπιακούς Αγώνες!

23.04.2003
ον τρόπο που βίωσαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτυπώνουν σε 11 διηγήματα , ισάριθμοι έλληνες συγγραφείς. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο το οποίο τιτλοφορείται "Κότινοι και Στέφανοι" και αποτελεί μία ακόμη δράση προβολής των Αγώνων από την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004.
Τον τρόπο που βίωσαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτυπώνουν σε 11 διηγήματα, ισάριθμοι Ελληνες συγγραφείς. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο το οποίο τιτλοφορείται "Κότινοι και Στέφανοι" και αποτελεί μία ακόμη δράση προβολής των Αγώνων από την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004.

Οι συγγραφείς που καταγράφουν τη λειτουργία και τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι: Σώτη Τριανταφύλλου, Έλενα Χουζούρη, Δημοσθένης Κούρτοβικ, Ανδρέας Μήτσου, Κώστας Ακρίβος, Στέφανος Δάνδολος, Γιώργος Αριστηνός, Αύγουστος Κορτός, Κώστας Μαυρουδής, Μάνος Κοντολέωντας και Βασίλης Βασιλικός.
Ολυμπιονίκες-ήρωες, ο Λούης και ο Βαϊσμύλερ, μεγάλοι αθλητές που η τύχη τους έπαιξε άσχημο παιγνίδι, όπως ο "Κρέκας", η περίπτωση του μεγάλου "ανάπηρου" ποδοσφαιριστή Γκαρίντσα και άλλα γνωστά ή άγνωστα περιστατικά, που καταδεικνύουν τον τρόπο πρόσληψης των Αγώνων και των Πρωταγωνιστών τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ξεδιπλώνονται περίτεχνα μέσα στο βιβλίο, συναπαρτίζοντας μια ενιαία αφήγηση. Και επειδή στη φαντασία των ανθρώπων του πνεύματος ο στίβος των αγώνων και της ζωής εκλαμβάνεται ως ενιαίος, όπως και είναι, στις ένδεκα μυθιστορίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αποτυπώνεται μ' ένα τρόπο και η νεότερη πορεία του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Η συλλογή των 11 διηγημάτων είναι μια συλλεκτική έκδοση του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ της ΑΘΗΝΑ 2004 (παραγωγή Εκδόσεις Λιβάνη) και πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και να "ταξιδέψει" στην Ελλάδα, αλλά και σύντομα, ως αγγλόφωνη έκδοση στο εξωτερικό.