Δυο ελληνικές "όψεις" στη Λιθουανία!

09.04.2003
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 2003, η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία, διοργανώνει την πολλή σημαντική έκθεση "Κίκος Λανίτης - Γιάννης Μίχας. Δύο όψεις της Αφαίρεσης" στο Vilnius (Βίλνιους) της Λιθουανίας.
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 2003, η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία, διοργανώνει την πολλή σημαντική έκθεση "Κίκος Λανίτης - Γιάννης Μίχας. Δύο όψεις της Αφαίρεσης" στο Vilnius (Βίλνιους) της Λιθουανίας, μετά την παρουσίασή της στη Riga (Ρήγα) της Λετονίας. Η έκθεση, που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη της Λιθουανίας από τις 27 Μαρτίου, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό ως τις 25 Απριλίου.

Ο Κύπριος Κίκος Λανίτης και ο ΄Ελληνας Γιάννης Μίχας είναι εικαστικοί καλλιτέχνες με μακρόχρονη, δημιουργική και εντελώς προσωπικού ύφους κατάθεση αλλά και ιδιαίτερης αξίας συνεισφορά στην σύγχρονη τέχνη, γνωστοί στην πατρίδα τους όσο και στο εξωτερικό. Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αναγνωρίζοντας την πολυσήμαντο έργο τους οργάνωσε πρόσφατα προς τιμήν τους μεγάλη αναδρομική έκθεση, όπου παρουσίασε με σαφήνεια αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις φάσεις της εικαστικής τους πορείας.

Η οργάνωση των εκθέσεων επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδας - Διεύθυνση Μορφωτικών Σχέσεων και το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου, τα οποία στο παρελθόν είχαν ενισχύσει την παρουσίαση εκθέσεων της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων στο εξωτερικό.
Την ευθύνη της οργάνωσης και την επιμέλεια των εκθέσεων έχει η Διευθύντρια της Πινακοθήκης και των Μουσείων του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Κυριαζή, η οποία πραγματοποίησε και την ξενάγηση το βράδυ των εγκαινίων.