Liquid Forms στην Τεχνόπολη

07.03.2003
Liquid Forms (Υγρές Φόρμες) είναι ο τίτλος του πολυθεαματικού δρωμένου που θα παρουσιασθεί στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι από το Ινστιτούτο Ηχου, Εικόνας, Εικαστικών τεχνών. Μέλη και συντελεστές του Ινστιτούτου είναι η Αγάπη Χατζή, ο Δημήτρης Πετσετάκης και ο Ανδρές Κουτσουβέλης. Στο δρώμενο αυτό συνυπάρχουν ζωγραφική, μουσική και εικόνα.
&00 Liquid Forms (Υγρές Φόρμες) είναι ο τίτλος του πολυθεαματικού δρωμένου που θα παρουσιασθεί στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι από το Ινστιτούτο Ηχου, Εικόνας, Εικαστικών τεχνών. Μέλη και συντελεστές του Ινστιτούτου είναι η Αγάπη Χατζή, ο Δημήτρης Πετσετάκης και ο Ανδρές Κουτσουβέλης. Στο δρώμενο αυτό συνυπάρχουν ζωγραφική, μουσική και εικόνα.

Οι συντελεστές του δρωμένου μετά από προσωπικές περιπλανήσεις, καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές, πολλών ετών ο καθένας στον χώρο του, αποφάσισαν να ενώσουν τις εμπειρίες τους και τις δ δρωμένων δυνάμεις τους με σκοπό την παρουσίαση πολυθεαματικών (πολυτόπων) με θέματα τόσο αρχέγονα όσο και σύγχρονα, με το βλέμμα προς το κοσμικό μέλλον του πλανήτη, το οποίο κινδυνεύει να διακοπεί βίαια αλλά και προς το παρελθόν της πνευματικής τους ρίζας που είναι σαφώς η Αρχαία Ελλάδα, ως χώρος διανόησης και έκφρασης πολλαπλών στοιχείων φιλοσοφικών και επιστημονικών με την ευρείας αυτών έννοια.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Ζωγραφική (Αγάπη Χατζή):

Λάδι σε μουσαμάδες διαφόρων μεγεθών, με επιστρώσεις ειδικών υλικών που προσδίδουν πλαστικότητα και δυναμική με χρωματικές εναλλαγές που από μέσα τους αναδύονται ονειρικές μορφές δίνοντας την αίσθηση του φανταστικού και υπερβατικού.

Μουσική (Δημήτρης Πετσετάκης): Μουσικό περιβάλλον του οποίου η δομή είναι μινιμαλιστική και συγκεκριμένη (musique congrete) με ανιχνεύσιμες αναφορές, αλλά και ατμόσφαιρες Ταρκοφσκικές. Το περιβάλλον συνίσταται από πρωτόγονους ήχους και όργανα όλων των ηπείρων, συνδυασμένα με ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά και ηχητικά (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνθετητές, ηλεκτρικές κιθάρες κ.λ.π) και είναι απότοκο έρευνας και μελέτης δεκαετιών εκ μέρους του συνθέτη Δημήτρη Πετσετάκη, μέλους του Σ.Ε. Σ.Η.Μ (Σύλλογος Ελλήνων Συνθετών Ηλεκτρονικής Μουσικής) από της ιδρύσεως του κατά την δεκαετία του 1980.

Εικόνα (Ανδρέας Κουτσουβέλης):
Πολλαπλή χρήση βίντεο, ηλεκτρονικών υπολογιστών και πολυμέσων, με αποτέλεσμα την δημιουργία "εικονικού" περιβάλλοντος, εμπνευσμένου από την μουσική και την ζωγραφική των προναφερθέντων καλλιτεχνών και συνεργατών του. Το "εικονικό" περιβάλλον αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς εις την αγωνία του πλανήτη και των επί μέρους στοιχείων του για επιβίωση.


Διάρκεια: 10 - 12 Απριλίου 2003
Ωρες λειτουργίας έκθεσης: 11.00- 14.00, 19.00-22.00