Από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, τα κεράσια προσφέρουν μια γλυκιά και θρεπτική απόλαυση, που αξίζει να απολαύσουμε στο έπακρο. Εκτός από το πόσο ‘ομορφα είναι, τα κεράσια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας.
Τα κεράσια, μικρά, κόκκινα και γευστικά, ανήκουν στην οικογένεια των Ροδοειδών και είναι διαθέσιμα σε πολλές ποικιλίες. Από τα μεγαλοπρεπή, σκούρα κεράσια μέχρι τα ελαφρώς ξινά ή τα κεράσια Rainier με την εντυπωσιακή κιτρινοκόκκινη απόχρωση, κάθε είδος προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία.
Εδώ είναι 8 λόγοι για να εντάξεις τα κεράσια στη διατροφή σου χθες!
1.Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Τα κεράσια περιέχουν βιταμίνες C, A και E, καθώς και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή όπως οι ανθοκυανίνες, που τους χαρίζουν το κόκκινο χρώμα τους. Περιέχουν επίσης μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
2.Ευεργετικά για το δέρμα
Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, οι καροτενοειδείς και η βιταμίνη C ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, προάγοντας τη νεανική όψη του δέρματος και καταπολεμώντας την πρόωρη γήρανση.
3.Βοηθούν στην υγεία των ματιών
Με περιεχόμενο σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα κεράσια συμβάλλουν στην υγεία των ματιών, ιδίως στον αμφιβληστροειδή.
4.Αντιφλεγμονώδη ιδιότητες
Βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, γεγονός που είναι ευεργετικό για παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.
5.Αποτοξινωτικά οφέλη
Ενισχύουν τη λειτουργία του ήπατος, βοηθώντας στη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.
6.Ρύθμιση χοληστερόλης
Βοηθούν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
7.Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
Τα φλαβονοειδή τους ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
8.Ανακούφιση από αϋπνία
Περιέχουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο.
Είναι ένας φυσικός τρόπος για να υποστηρίξεις την υγεία σου και να ενισχύσεις την ευεξία σου!