Κάνεις δίαιτα; 5 ποτά που δεν παχαίνουν και μπορείς να απολαύσεις στις διακοπές

02.08.2024
Κάνεις δίαιτα; 5 ποτά που δεν παχαίνουν και μπορείς να απολαύσεις στις διακοπές
ΠΗΓΗ:PEXELS
Είτε κάνεις διατροφή, είτε θες να χάσεις βάρος αυτά είναι τα 5 ποτά που μπορείς να πιεις χωρίς ενοχές στις διακοπές σου.

Δεν έχει σημασία αν είσαι λάτρης του αλκοόλ ή απλά πίνεις περιστασιακά. Αν κάνεις διατροφή ή ακολουθείς μια συγκεκριμένη δίαιτα, γνωρίζεις ήδη ότι ορισμένα αλκοολούχα ποτά είναι πιο φιλικά από άλλα όσον αφορά τις θερμίδες. Αν δεν είσαι καλά ενημερωμένη, όταν βγεις για φαγητό ή ποτό μπορεί να αναρωτηθείς τι να επιλέξεις. Ακολουθούν πέντε ποτά με τις λιγότερες θερμίδες που μπορείς να επιλέξεις με μέτρο στις εξόδους σου.

Aperol - 86 θερμίδες

Το Aperol είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα απογευματινό ποτό μετά τη δουλειά. Έχει τις λιγότερες θερμίδες από τα αλκοολούχα ποτά. Αν προσθέσεις prosecco, οι θερμίδες αυξάνονται κατά 40, ενώ η σόδα δεν προσθέτει θερμίδες.

Λευκό και Κόκκινο Κρασί - 100-120 θερμίδες

Δεν υπάρχει θερμιδική διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού. Με μέτρο, το κρασί ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να προλαμβάνουν τη στεφανιαία αρτηριακή νόσο. Ένα ποτήρι κρασί είναι μια καλή επιλογή όταν προσέχεις τη διατροφή σου.

Τζιν Τόνικ - 115 θερμίδες

Το τζιν τόνικ είναι ιδανικό για όσους δεν θέλουν να πάρουν περιττές θερμίδες. Τα πικρά στοιχεία του ποτού αυξάνουν τα πεπτικά ένζυμα και τα οξέα του στομάχου, βοηθώντας στη διάσπαση των τροφών.

Βότκα - 96 θερμίδες

Η σκέτη βότκα έχει λίγες θερμίδες και είναι συνήθως προτιμώμενη από τους ειδικούς. Αν θέλεις να τη συνοδεύσεις με λεμόνι ή πορτοκάλι, προτίμησε μια φέτα από το φρούτο αντί για χυμό με ζάχαρη.

Ουίσκι - 105 θερμίδες

Οι θερμίδες εξαρτώνται από τον τύπο ουίσκι. Η ξηρή εκδοχή έχει χαμηλό υπογλυκαιμικό δείκτη. Το ουίσκι είναι ένα κλασικό ποτό που κάποτε έπιναν μετά το φαγητό για καλύτερη πέψη.

Ποτά που συνδυάζονται και κοκτέιλ με πολλή ζάχαρη έχουν υψηλό θερμιδικό φορτίο και πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά αν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Το μέτρο είναι η λέξη-κλειδί στο αλκοόλ, τόσο για λόγους διατροφής όσο και για την υγεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.08.2024 - 16:37