Λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά για υγιή οστά

21.04.2017
Δεν πρόκειται μόνο για τους πιο μεγάλους εχθρούς της σιλουέτας μας αλλά και τη υγείας μας.

Τα άτομα που προσλαμβάνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών διατρέχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οστεοπόρωση στο μέλλον. Η συχνή και υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί μακροπρόθεσμα σε υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, κάτι το οποίο αναστέλλει την επαναπορρόφηση του ασβεστίου από τα νεφρά, με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες ασβεστίου στα ούρα. Από την άλλη πλευρά, η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών παρεμποδίζει με διάφορους τρόπους την καλή απορρόφηση μετάλλων και ιχνοστοιχείων από το έντερο, με συνέπεια αυτά να μη χρησιμοποιούνται για τη δόμηση των οστών.