Η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή συσχετίζεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιοπαθειών και μεγαλύτερο προσδόκιμο χρόνο ζωής. Τι περιλαμβάνει;
- Ανεπεξέργαστες ωμές ή ελάχιστα μαγειρεμένες τροφές ( προϊόντα ρυζιού, ζυμαρικά, σόγια, εποχιακά φρούτα, λαχανικά, καρύδια και σπόρους).
- Μέτριες ποσότητες αφεψημάτων, ιδίως πράσινου τσαγιού.
- Μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών, ψαριών, φυκιών, φυτικών ελαίων και ποτών όπως το σάκε.
Η κατανάλωση γλυκών είναι σπάνια, τα αβγά και τα πουλερικά τρώγονται μία φορά την εβδομάδα και το κόκκινο κρέας λιγότερο από μία φορά το μήνα. Επίσης απουσιάζει το ψωμί, τα πολύ ζεστά φαγητά, οι τροφές που είναι πικρές, ξινές, τεχνητά ξηρές ή αλμυρές, καθώς και τα άγουρα ή πολύ ώριμα φρούτα.
Τώρα που γνωρίζουμε, μήπως να τους ακολουθήσουμε;