Η «Μέθοδος 3-6-9» είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να πετύχεις κάθε σου στόχο

26.09.2024
Η «Μέθοδος 3-6-9» είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να πετύχεις κάθε σου στόχο
ΠΗΓΗ:@onparledemode
Και σύμφωνα με τα social media λειτουργεί πραγματικά.

Η μέθοδος εκδήλωσης «3-6-9» έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτύχει κανείς στόχους στη ζωή του. Από την επαγγελματική επιτυχία μέχρι την εύρεση μιας ευτυχισμένης σχέσης ή τη βελτίωση της υγείας, η μέθοδος αυτή προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους, με το hashtag #369method να συγκεντρώνει πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές στα social media. Η τεχνική αυτή υποστηρίζεται πως μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση κάθε είδους στόχου με εξαιρετικά απλό τρόπο.

Τι είναι η μέθοδος 3-6-9;

Η μέθοδος 3-6-9 βασίζεται σε μια καθημερινή πρακτική καταγραφής των στόχων σε τρεις χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, η διαδικασία περιλαμβάνει τη γραφή ενός στόχου ή μιας επιθυμητής κατάστασης τρεις φορές το πρωί, έξι φορές το απόγευμα και εννέα φορές πριν τον ύπνο. Αυτό που την καθιστά μοναδική είναι ότι δεν περιορίζεται σε μια απλή λίστα επιθυμιών ή στόχων, αλλά εστιάζει στη δομή και τη συχνότητα της καταγραφής.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη θεωρία των αριθμών 3, 6 και 9, όπως είχε παρουσιαστεί από τον μεγάλο εφευρέτη και φυσικό Νίκολα Τέσλα. Σύμφωνα με τον Τέσλα, οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το τρίπτυχο της ενέργειας, της συχνότητας και της δόνησης. Ο ίδιος πίστευε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τα μυστικά του σύμπαντος. Υποστήριζε πως η επαναληπτική χρήση αυτών των αριθμών θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόσβαση σε διαφορετικές ενέργειες ή συχνότητες, κάτι που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει την επίτευξη στόχων.

Από επιστημονικής άποψης, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά η μέθοδος 3-6-9 κερδίζει υποστηρικτές χάρη στη δύναμη της επαναληπτικότητας και της συγκέντρωσης. Μέσω της συνεχούς καταγραφής του στόχου κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μυαλό παραμένει εστιασμένο σε αυτόν, ενισχύοντας την πρόθεση και την πίστη ότι μπορεί να επιτευχθεί. Η καθημερινή εστίαση σε έναν στόχο βοηθάει στην προσαρμογή του τρόπου σκέψης και των δράσεων, ώστε να ευθυγραμμιστούν με την επιθυμητή έκβαση.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος 3-6-9;

Για να εφαρμόσεις τη μέθοδο 3-6-9, το πρώτο βήμα είναι να καθορίσεις έναν συγκεκριμένο στόχο ή μια επιθυμητή κατάσταση. Είναι σημαντικό ο στόχος αυτός να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Μπορεί να αφορά μια επαγγελματική προαγωγή, μια μετακόμιση, μια προσωπική σχέση ή ακόμα και οικονομική ευημερία. Ο στόχος πρέπει να διατυπωθεί σε παρόντα χρόνο, σαν να έχει ήδη επιτευχθεί. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις: «Ζω σε [επιθυμημένη τοποθεσία], Κερδίζω χ ποσό το μήνα»ή «Είμαι σε μια ευτυχισμένη σχέση με κάποιον που με εκτιμά».

Καθώς γράφεις τον στόχο, είναι κρίσιμο να συνδεθείς συναισθηματικά με αυτόν. Φαντάσου πως ήδη ζεις τη ζωή που επιθυμείς και προσπάθησε να νιώσεις πώς θα ήταν αυτή η εμπειρία. Η σύνδεση με το συναίσθημα του να έχεις πετύχει τον στόχο είναι καθοριστική, καθώς βοηθάει να «προσελκύσεις» την επιθυμητή κατάσταση με μεγαλύτερη ευκολία. Ουσιαστικά, γίνεσαι ένας «ενεργειακός μαγνήτης» για την εκδήλωση του στόχου σου.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται τρεις φορές το πρωί, έξι φορές το απόγευμα και εννέα φορές πριν τον ύπνο. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας μπορεί να είναι πολύ σύντομη—ακόμα και 30 δευτερόλεπτα αρκούν για να γράψεις τον στόχο σου. Η συνέπεια είναι το κλειδί. Μπορείς να επικεντρωθείς σε έναν συγκεκριμένο στόχο κάθε φορά ή να διαφοροποιείς τις προθέσεις σου καθημερινά, ανάλογα με το τι θέλεις να επιτύχεις.

Λειτουργεί η μέθοδος 3-6-9;

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο τη χρησιμοποιεί ο καθένας. Δεν υπάρχει μια μοναδική προσέγγιση που να λειτουργεί το ίδιο για όλους, και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, όπως και σε κάθε πρακτική εκδήλωσης, η μέθοδος 3-6-9 μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά όταν εφαρμόζεται με πρόθεση και αφοσίωση. Είναι σημαντικό να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να ξεπεράσεις τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να έχεις σχετικά με την επίτευξη του στόχου.

Η μέθοδος δεν υπόσχεται μαγικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, δεν θα κερδίσεις ξαφνικά χιλιάδες ευρώ ή θα βρεις την ιδανική σχέση απλά γράφοντας μερικές προτάσεις σε ένα χαρτί. Αυτό που μπορεί να κάνει, όμως, είναι να σε βοηθήσει να κρατήσεις τους στόχους σου στο επίκεντρο της σκέψης σου, ενισχύοντας την πίστη ότι αξίζεις να τους επιτύχεις. Έτσι, ενθαρρύνεσαι να λάβεις δράσεις που είναι ευθυγραμμισμένες με τους στόχους σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2024 - 16:18