Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες των ανδρών κατά τη διάρκεια του σεξ

15.03.2018
Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες των ανδρών κατά τη διάρκεια του σεξ
Μπορεί η φράση «ανασφάλεια κατά τη διάρκεια του σεξ» να έχει συνδεθεί περισσότερο με τις γυναίκες και την εικόνα που αυτές έχουν για τον εαυτό τους, φαίνεται όμως πως ούτε οι άνδρες γλιτώνουν από τις αγχωτικές σκέψεις την ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως και τα δύο φύλα έρχονται αντιμέτωπα με διαφόρων ειδών ανασφάλειες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, γεγονός που πολλές φορές τους οδηγεί στο να στερηθούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης που θα είχαν αν το μυαλό τους ήταν «καθαρό» από αρνητικές σκέψεις.

Κεφάλαιο «άντρας και σεξ» λοιπόν. Νόμιζες πως όλα είναι τόσο εύκολα για τον σύντροφό σου; Πως μόνο εσύ καλείσαι να «πολεμήσεις» την ανασφάλεια που νιώθεις για την κυτταρίτιδα ή το μικρό σου στήθος; Οι επιστήμονες σε διαβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλυθεί ουκ ολίγες φορές.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι μεγαλύτεροι φόβοι και ανασφάλειες που κατακλύζουν το ανδρικό μυαλό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι οι εξής:

  1. Σκέφτεται άλλον
  2. Φαίνομαι χοντρός
  3. Θα μπει ξαφνικά στο δωμάτιο το παιδί
  4. Η σύντροφός μου δεν θα φτάσει σε οργασμό
  5. Θα χάσω τη στύση μου
  6. Θα την τρομάξω επειδή μου αρέσει το kinky σεξ
  7. Δεν είμαι αρκετά καλός
  8. Με βιντεοσκοπεί
  9. Μας κοιτά το κατοικίδιο

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Με καλή διάθεση και συζήτηση όλα λύνονται, σωστά; Εξάλλου το ζητούμενο είναι να περάσετε καλά, όχι να… αγχωθείτε.