Η απάντηση της Παπαθωμά. Έγραφε ο Τσαρούχας τα κείμενα;

30.10.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Όπως σου είπα, από την Πέμπτη το πρωί γίνεται ένας χαμός με την παράταση της Βάνας Μπάρμπα, «Ιστορίες γυναικών» και τις αποχωρήσεις των Θεοφανίας Παπαθωμά και Δωροθέας Μερκούρη. Ακούστηκε, ότι αποχώρησε και η Καρλότα, αλλά μάλλον θα παραμείνει
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Όπως σου είπα, από την Πέμπτη το πρωί γίνεται ένας χαμός με την παράταση της Βάνας Μπάρμπα, «Ιστορίες γυναικών» και τις αποχωρήσεις των Θεοφανίας Παπαθωμά και Δωροθέας Μερκούρη. Ακούστηκε, ότι αποχώρησε και η Καρλότα, αλλά μάλλον θα παραμείνει στην παράσταση με κάποιες αλλαγές στα κείμενα της. Μάλιστα, ακούγεται έντονα (αν και η Μπάρμπα διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε κιόλας τις οντισιόν για τις αντικαταστάσεις) ότι η παράσταση κινδυνεύει ακόμη και να τιναχθεί στον αέρα και να κατεβάσει ρολά τόσο πρόωρα.

Αυτό πες μου, να με πιάσει θλίψη. Ωστόσο, το ερώτημα για ποιο λόγο αποχώρησε η Παπαθωμά παραμένει, από τη στιγμή που η ηθοποιός όλη τη μέρα χθες απέφευγε να σχολιάσει το παραμικρό. Και τσουπ βγαίνει σήμερα στην εκπομπή «10 με 1 Μαζί» και μας λύνει όλες τις απορίες. Ακόμη και γιατί χθες δεν μιλούσε πουθενά. Κρατούσε το «αποκλειστικό» για το... home, δηλαδή για την εκπομπή. Έεεετσι. Και ήτο λαλίστατη η ηθοποιός, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν να αποχωρεί, επειδή της ζήτησε η Μπάρμπα να κάνει αλλαγές στο κείμενο της. Που ήταν ιδιαίτερα... αθυρόστομο.

Είπε, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί το θέμα δεν ήταν το κείμενο. Αν της έδιναν κάτι καλύτερο, θα το έπαιζε ευχαρίστως. Και τότε ποιο ήταν το πρόβλημα; Για να καταλάβουμε κι εμείς οι έρμοι. Η Μπάρμπα και ο παραγωγός ήθελαν να αλλάξουν τα δεδομένα της παράστασης και η Παπαθωμά δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε αυτά. Στο νέο σχήμα. Ο, τι κατάλαβες, κατάλαβα.

Ωστόσο, δημοσίευμα της Espresso αναφέρει ότι το κείμενο της Παπαθωμά δεν ήταν απλά αθυρόστομο, αλλά σχεδόν υβριστικό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του κοινού. Πολλοί από αυτούς έκαναν παράπονα και τότε ο παραγωγός ζήτησε να γίνουν οι αλλαγές στο κείμενο. Η ίδια δε δέχτηκε και τα βρόντηξε, ενώ πηγή της εφημερίδας αφήνει να εννοηθεί ότι το κείμενο το είχε γράψει ο σύζυγός της, Πασχάλης Τσαρούχας.