Έξω η εθνική μας μπαργούμαν

08.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ο "κύβος ερρίφθη" και το κοινό αποφάσισε ότι ο δεύτερος παίκτης που θα πάρει πόδι από το τριάρι με την πισίνα και το κοτέτσι του Big Brother, είναι η Μαίρη. Η επιλογή αυτή βύθισε σε βαρύ πένθος τον ανδρικό και δη τον παντρεμένο πληθυσμό της χώρας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ο "κύβος ερρίφθη" και το κοινό αποφάσισε ότι ο δεύτερος παίκτης που θα πάρει πόδι από το τριάρι με την πισίνα και το κοτέτσι του Big Brother, είναι η Μαίρη. Η επιλογή αυτή βύθισε σε βαρύ "πένθος" τον ανδρικό και δη τον παντρεμένο πληθυσμό της χώρας, καθώς έχασε τη μοναδική "όαση" στην εδώ και 20 χρόνια μίζερη συζυγική ζωή του. "Κουρέλι", όμως, νιώθει από χθες και ο σκληροτράχηλος Πρόδρομος, ο οποίος έχασε το δεύτερο νόημα - μετά από τα 50 εκατομμύρια - ύπαρξής του στο σπίτι. Γιατί Σωτήρη μου, ποια από τις υπόλοιπες θα κατανοήσει την αντρική του φύση, του άντρα του σκληρού και ασήκωτου; Καμία, μόνο η Μαίρη είχε πιάσει το...νόημα.

Τώρα όμως είναι πια αργά. Η "Εθνική μας μπαργούμαν" επέστρεψε στην πραγματικότητα, με τον Μπιν Λάντεν, τον πόλεμο, τη "Λάμψη" και τις "Αέρινες Σιωπές" και ο Σκοπελίτης νέος έμεινε πίσω να μετρά τις μέρες που θα πάει να τη συναντήσει για να της δώσει την ξεχασμένη....ταμπακέρα. Όταν θα γίνει η συνάντηση αυτή δε θα υπάρχουν κάμερες και είναι μεγάλο κρίμα. Η Μαίρη, με το που βγήκε στον έξω κόσμο έμαθε από τη μάνα της και τη γιαγιά της ότι ο Πρόδρομος (ο άνθρωπος που η Μαιρούλα θεωρούσε φίλο κολλητό) πίσω από την πλάτη της την κορόιδευε "ψιλό γαζί". Μόλις άκουσε τα καθέκαστα τρελάθηκε και αναρωτήθηκε "που βαδίζουν επιτέλους οι ανθρώπινες σχέσεις".

Στον "Πρωινό Καφέ" που πήγε το πρωί, εκμυστηρεύτηκε στη Μενεγάκη ότι πληγώθηκε για τα όσα έμαθε και είναι ζήτημα αν θέλει να δει τον Πρόδρομο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Άσε, που είπε ότι δε συνέβη τίποτε το πονηρό μεταξύ τους, διότι οι ξανθομάλληδες δεν είναι το φετίχ της. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπήρχε το φλερτ, με τις χειρονομίες του, το κλείσιμο του ματιού, το βράχνιασμα της φωνής, το λοξό βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις, το παιχνίδι με τα πόδια κάτω από το τραπέζι και γενικότερα το...παιγνίδι σε όλα τα μέρη κι έπιπλα του σπιτιού. Παραδέχτηκε, όμως, ότι εκεί που πήγαινε να τον δει εκ του πονηρού, αυτός πέταγε ένα "εμείς τα φιλαράκια" και την ξενέρωνε τη γυναίκα. Της ξυπνούσε τις αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια, όπου μαζί με τον γειτονόπουλο της Κωστάκη, όργωναν με τα ποδήλατά τους τις αλάνες. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις Σωτήρη μου, το μόνο που αισθανόταν η Μαιρούλα για τον Πρόδρομο ήταν φιλική αγάπη, στοργή και την ανάγκη να του φτιάχνει κάνα αυγουλάκι φρέσκο από το κοτέτσι του σπιτιού και καμιά φέτα ψωμί με μαρμελάδα ροδάκινο.

Στο σπίτι τώρα, από χθες η ατμόσφαιρα θυμίζει "θλιμμένη Παρασκευή". Άπαντες κλαίνε γοερά και σκίζουν τα ρούχα τους, επειδή έφυγε η Μαιρούλα. Η Νικόλ, που ήταν πιο κοντά της νιώθει ένα τεράστιο κενό μέσα της, ενώ ο Πρόδρομος όταν είδε ότι η "φίλη" του ξέχασε δυο τρία πραγματάκια: το σέξι μποξεράκι της, ένα σουτιέν και την ταμπακέρα, προθυμοποιήθηκε να της τα δώσει ο ίδιος κι έκλεισε το μάτι στην κάμερα. Του μπήκε σκουπιδάκι ή... Τη μεγάλη ώρα του αποχωρισμού, οι ένοικοι - κατά τα προσφιλή πρότυπα - αγκαλιάστηκαν για το "αντίο", ενώ ο Πρόδρομος απομόνωσε τη Μαιρούλα στον κήπο του σπιτιού κι άρχισε να της ψιθυρίζει δυο λογάκια. Άγνωστο τι της έλεγε, όμως θα ήταν ωραία, διότι η ευφορία ήταν έκδηλη. Μετά της έδωσε δυο φιλάκια, στο λαιμό και στα μαγουλάκια και τη σφιχταγκάλιασε τόσο δυνατά που θα έσκαγε το θηλυκό. Κι εκεί που η μπαργούμαν νόμιζε ότι βρήκε ένα φίλο πιστό, ανακάλυψε το ίδιο βράδυ ότι ήταν τα φιλιά του...Ιούδα.