''Πρόδρομος και Μαίρη'' Νο2

05.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, όταν η ώρα σημάνει 10μ.μ. το Πανελλήνιο καθηλώνεται μπροστά στις τηλεοράσεις για να δει την ασίγαστη φλόγα που κατακαίει τα κορμιά και την ψυχή του Πρόδρομου και της Μαίρης κι ένα ερώτημα τους βασανίζει: "Την κουτούπωσε"; Γιατί, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν τα καβγαδάκια, οι σπόντες, τα χαϊδέματα κάτω από το τραπέζι και τα νάζια;
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Χθες το βράδυ, όταν η ώρα σήμανε 10 ακριβώς, κάθισα και πάλι μπροστά στην τηλεόραση για να δω Big Brother. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν σε μεγάλο δίλημμα, διότι δεν ήξερα τι να διαλέξω. Τον έρωτα του Βαλέριου και της Λίζας στο "Περί ανέμων και υδάτων" ή την ασίγαστη φλόγα που κατακαίει τα κορμιά και την ψυχή του Προδρόμου και της Μαίρης;

Τελικά, πήρα την "κουρτίνα 2" γιατί πως να το κάνουμε το αληθινό είναι και καλύτερο. Οι δύο νέοι -που αν ζούσαν το 40 θα ήταν η Σκάρλετ Ο Χάρα και ο Ρετ Μπάτλερ (Όσα παίρνει ο άνεμος) - με τα καβγαδάκια τους, τις σπόντες, τα χαϊδέματα κάτω από το τραπέζι και τα νάζια, προσπαθούν να τρελάνουν κόσμο.
Στο σουπερ μάρκετ, στη λαχαναγορά του Ρέντη, στα κομμωτήρια, στη στάση των λεωφορείων, στο μετρό, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η εκρηκτική σχέση τους. Και το ερώτημα που βασανίζει όλους είναι "την κουτούπωσε;".

Ο Πρόδρομος, την εβδομάδα που διανύουμε βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Από τη μια δεν πρέπει να προδώσει τη φύση "του άνδρα του πολλά βαρύ κι ασήκωτου" κι από την άλλη δεν μπορεί να αντισταθεί στην αισθησιακή αυτή φωνή της Μαίρης που με τόσο κόπο βγαίνει από το λαρύγγι.
Πολλές φορές, πάλι οι λέξεις σταματούν κάπου μέσα στο στόμα και η "εθνική μας μπάργουμαν" ανοιγοκλείνει απλά τα χείλη της. Και σε ρωτώ, μπορείς εσύ εκείνη τη στιγμή να γυρίσεις αλλού το κεφάλι σου; Από ό,τι φαίνεται η Μαίρη έχει καταλάβει την αδυναμία αυτή του Προδρόμου και μερικές φορές κάνει τάχα μου ότι δεν της βγαίνει η φωνή. Το πείραμα αυτό πέτυχε και το βράδυ της Τετάρτης έπεισε τον Σκοπελίτη να παίξουν πλακωτό και φεύγα στο τάβλι. Οι δύο παίκτες αποδείχτηκαν σκληροί στο παιχνίδι και για να χαλαρώσουν λίγο από την ένταση έτριβαν ο ένας τα πόδια του άλλου.
Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για την καταπολέμηση του στρες. Ο Big Brother όμως, που δεν τρώει κουτόχορτο, έπιασε την κίνηση, μεταδίδοντάς τη στο Πανελλήνιο. "Μας βλέπουν οι κάμερες" ψιθύρισε η Μαιρούλα, αλλά ο Πρόδρομος δε φάνηκε να πτοείται. Κι ας σήμαινε η φράση αυτή "Μας βλέπει η κοπέλα σου". Είχε τόσο άγχος που έπρεπε να το καταπολεμήσει.

Ανάμεσα στους ενοίκους είναι και μια βασανισμένη ψυχή, η οποία άγνωστο γιατί, δε βρίσκει τη στοργή από κανένα. Αναφέρομαι στη Ρέα ( ή Φακλάνα), η οποία έχει μεγάλο παράπονο από τον Χρήστο και τον Κώστα, επειδή δεν την έχουνε αγκαλιάσει ούτε μια φορά, στις 26 μέρες.
Η κοπέλα, Σωτήρη μου, έβαλε τα κλάματα, γιατί σου λέει τι έχει και δεν την πιάνουν. Δεν τους μαγειρεύει, δεν τους πλένει, δεν τους ξεσκονίζει; Όλα τα κάνει. Από ό,τι εξομολογήθηκε ο Χρήστος στη Δώρα, δεν την αγκαλιάζει, διότι στην ανατροφή που του έδωσαν από το σπίτι του, αναφερόταν ρητά ότι "Δεν αγκαλιάζουμε όποια κι όποια".
Να, ας πούμε η Δώρα είναι κάτι το ξεχωριστό, γι αυτό και την έχει κατσιάσει, ικετεύοντας για ένα φιλί. Αλλά γι αυτή τη σχέση - που θα ήταν σε άλλο επίπεδο, αν στο 1Χ3 κοτέτσι δεν υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόρηση, κότες, κοκόρια - θα σου μιλήσω μιαν άλλη φορά.

Δήμητρα Ζάρκου