Όλοι στο Ποσειδώνιο

05.10.2001
Αγαπημένη μου Ευτυχία, Το "λαϊκό προσκύνημα" στο Ποσειδώνιο συνεχίζεται κανονικά κάθε βράδυ, όπως με ενημέρωσε προ ολίγου ο Λευτέρης. Πολλοί Αθηναίοι και μάλιστα επώνυμοι, όπως ο Γκαμπριέλ Άλβες
Αγαπημένη μου Ευτυχία,


Το "λαϊκό προσκύνημα" στο Ποσειδώνιο συνεχίζεται κανονικά κάθε βράδυ, όπως με ενημέρωσε προ ολίγου ο Λευτέρης. Ο φίλτατος συνάδελφος - μεγάλος φαν του Γιάννη Κακοσαίου ή αλλιώς Πλούταρχου - φροντίζει να καταθέτει όποτε μπορεί τον οβολό του, προκειμένου να τέρψει για λίγη ώρα -έστω- τη ψύχη του (την άλλη μέρα ξυπνάει νωρίς και δεν το παίρνει για πολλές κραιπάλες). Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που ξεκλέβει λίγο χρόνο από τον πολύτιμο ύπνο του. Κι άλλοι πολλοί Αθηναίοι και μάλιστα επώνυμοι δίνουν το παρόν τους στο εν λόγω κέντρο.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Γκαμπριέλ Άλβες - ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού - μετά από τη φοβερή και τρομερή εμφάνιση του στο ντέρμπι του Κυπέλλου με τη Λάρισα είπε να πάει να πανηγυρίσει νίκη της ομάδας του. "Δεν κάνω ένα πέρασμα από τον Πλούταρχο να δω πώς είναι επιτέλους αυτός ο τραγουδιστής που έχουν ξετρελαθεί όλοι οι συμπαίκτες μου" είπε και το έκανε. Πήρε δυο φίλους καλούς και κάθισαν πρώτο τραπέζι πίστα. Στην αρχή ήταν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, μετά ήρθε σε κέφι, αρχίζοντας τον καθιερωμένο λουλουδοπόλεμο. Οι διπλανοί του λένε ότι ο νεαρός Ουρουγουανός κατενθουσιάστηκε με τον Πλούταρχο, ενώ ξεχώρισε το άσμα "Αν είσαι η αγάπη" κι ας μην κατέχει την Ελληνική. Κάποια στιγμή, έσκυψε και φίλησε μια νεαρή λουλουδού, αλλά μη το λάβεις εκ του πονηρού, διότι δεν αποκλείεται ο ασπασμός να ήταν έκφραση χαράς που τον κέρασε ένα...γαρύφαλλο.

Τις προάλλες, Ευτυχία μου, τον Πλούταρχο είχαν επισκεφτεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μάριος Φραγκούλης. Ο πρώτος από ότι έχω ακούσει είναι μόνιμος πελάτης του κέντρου, ενώ ο δεύτερος υποσχέθηκε να γίνει "μέλος" τη χειμερινή σεζόν. Τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με τον συνάδελφό του. Για του λόγου το αληθές, σηκώθηκε στην πίστα κι έφερε πάμπολλες βαριές ασήκωτες στροφές, στο ρυθμό του "Είμαι της γερακίνας γιος". Ο, δε, Βασίλης αν και ανέβηκε στην πίστα, προτίμησε να πει ένα τραγουδάκι μαζί με τον Πλούταρχο. Περιττό, να σου πω ότι έγινε το έλα να δεις στο κέντρο, με τους θαμώνες να φωνάζουν "κι άλλο, κι άλλο". Το ίδιο σύνθημα έλεγαν και την ώρα που ο Φραγκούλης έδινε ρέστα με το ζεϊμπέκικο του. Ούτε ο Μεταξόπουλος τέτοια επιτυχία.