Ελεύθερη και ωραία η Κάρτσωνα

05.10.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ένας φίλος μου αγαπημένος μου ανακοίνωσε ότι η Νίκη Κάρτσωνα και ο Νίκος Χατζής δεν είναι πια μαζί.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ένας φίλος μου αγαπημένος μου ανακοίνωσε ότι η Νίκη Κάρτσωνα και ο Νίκος Χατζής δεν είναι πια μαζί. "Η Κάρτσωνα είναι και πάλι μόνη. Τα χάλασε με αυτό το δίμετρο ¨λελέκι¨ και είναι οριστικό. Λοιπόν τι λες, να πάω να τη βρω"; Ο φίλος μου, βεβαίως, εννοεί αν έχει τύχη να είναι ο επόμενος που θα κατακτήσει την καρδιά της όμορφης μοντέλας. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είναι μετρίου προς το κοντό αναστήματος, με κάτι τεράστια κατακόκκινα μάγουλα, δεν έχει καμία τύχη, διότι η Νίκη θέλει να αποτοξινωθεί από το ανδρικό φύλο.

Μετά από την πολύχρονη και τόσο έντονη σχέση επιθυμεί να μείνει λίγο καιρό μόνη της, να αναπροσδιορίσει τις ανάγκες της, τα θέλω και τα πρέπει της. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση μη σου περάσει από το μυαλό ότι η Νίκη δεν πονά για το χωρισμό αυτό. Τουναντίον, της έχει στοιχίσει τα μάλα και η δύσμοιρη όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει τον πόνο της. Σε φίλους, γνωστούς, ξαδέρφια, στους γείτονες, τον χασάπη της γειτονιάς, στα παιδιά των φαναριών, ανοίγει την καρδιά της, λέγοντας όσα τη βασανίζουν. Αυτοί την ακούν με ιδιαίτερη προσοχή και όπου κρίνουν απαραίτητο της δίνουν συμβουλές.

"Μην κλαις. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα ξαναβρείτε. Εσείς μαζί δεν κάνετε και χώρια δε μπορείτε" είναι μερικά από τα παρήγορα λόγια τους. Τι να το κάνεις όμως, Τζινάκι μου, που άμα ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολάει. Κι αυτό, μάλλον το γνωρίζει καλά η Κάρτσωνα, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει ρίξει όλο της το είναι στη διακόσμηση του νέου της σπιτιού, στην Πεύκη. Δε λες, πάλι καλά, που έχει το "Κάτσε Καλά", όπου με τον συμπρωταγωνιστή της και ομοιοπαθή - άρτι χωρισμένος από την Κάτια Μαργαριτοπούλου - Νίκο Στεργίου λένε τον πόνο τους και γέρνουν ο ένας στην πλάτη του άλλου για παρηγοριά.