Ήρθε ο Τσαλίκης, έφυγε ο Τριαντάφυλλος

08.10.2001
Αγαπητέ Γιώργο, οι ανακατατάξεις στα νυχτερινά σχήματα δεν έχουν τελειωμό. Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται, άλλοι "κρέμονται και κρεμάνε", χαμός σου λέω γίνεται. Τελευταία, ο Γιώργος Τσαλίκης. , ο οποίοςέφυγε από το "REX", λόγω Ρουβά, πήγε στο "Romeo" , απ' όπου έφυγε ο Τριαντάφυλλος. Χαμός Κυρίου.
Αγαπητέ Γιώργο,


Οι ανακατατάξεις στα νυχτερινά σχήματα δεν έχουν τελειωμό. Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται, άλλοι "κρέμονται και κρεμάνε", χαμός σου λέω γίνεται. Μέχρι, χθες ήταν αποδεκτό από το Πανελλήνιο ότι ο Σάκης (Ρουβάς) τη φετινή χρονιά είχε το ρόλο του "θύματος" και του "θύτη", του ανθρώπου που σκορπούσε τον πανικό σε όποιο μαγαζί κι αν πήγαινε. Από σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν και το ρόλο αυτό πήρε ο φέρελπις συνάδελφος του, Γιώργος Τσαλίκης. Ο νεαρός καλλιτέχνης, λίγες μέρες πριν τα βρόντηξε κι έφυγε από το σχήμα του "REX", διότι η έλευση του Ρουβά απειλεί εμμέσως πλην σαφώς τη γεμάτη υποσχέσεις καριέρα του.

Τι κι αν ο Ηλίας Μαροσούλης, επιχειρηματίας του κέντρου, διαβεβαίωνε τον αοιδό ότι η θέση του δεν κινδυνεύει, καθώς νύχτα χωρίς Τσαλίκη, είναι γαλακτομπούρεκο χωρίς σιρόπι. Ο Γιώργος δεν άκουγε τίποτε, αφού εκτός των άλλων θεωρούσε ότι τον "κρέμασαν". Και μια τέτοια αξιόποινη πράξη τιμωρείται με αποχώρηση. Τώρα, κατά πόσο η κίνηση αυτή θα στοιχίσει στο Μαροσούλη παραμένει άγνωστο. Το σίγουρο, πάντως είναι ότι από την υπόθεση αυτή ο μοναδικός χαμένος είναι ο Τριαντάφυλλος.
Θα αναρωτιέσαι, πως εμπλέκεται το όνομα του έτερου φέρελπι καλλιτέχνη. Λοιπόν, ο Τσαλίκης με το που ανακοίνωσε στην πιάτσα "Παιδιά είμαι ελεύθερος" οι προτάσεις έπεσαν βροχή. Όλες οι μεγάλες πίστες των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων επιθυμούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το δέλεαρ μεγάλο: δικό του καμαρίνι, μπορεί να κερνάει ίσα με 3 φίλους του, όποτε θέλει μπορεί να κλείνει τραπέζι (αρκεί να το λέει μια εβδομάδα νωρίτερα, για να βρει καλή θέση) και το κυριότερο καλά λεφτά. Ο Γιωργάκης, το σκέφτηκε το πράγμα και αποφάνθηκε: Θα πάω στο "Romeo". Το κέντρο το ξέρει - αφού εμφανίστηκε εκεί το καλοκαίρι - , οι επιχειρηματίες είναι ψυχούλες, τον έχουν στα όπα - όπα, οπότε τρελός είναι να πει όχι. Έλα, όμως που άθελά του -ίσως- έκανε αυτό που του έκαναν.

Ο Τριαντάφυλλος, πρώτο όνομα του μαγαζιού, μέχρι την ώρα εκείνη, μόλις άκουσε τα νέα, αποχώρησε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Σου λέει: "Έδωσα σκληρή μάχη για να είμαι ο άρχοντας του μαγαζιού, μέχρι τη Σαμπρίνα έδιωξα και θα έρθει τώρα ο Τσαλίκης με ένα δίσκο να μπει στη μαρκίζα"; Κατά την "ηρωική" του έξοδο, ουδείς έκανε την κίνηση να τον κρατήσει κι αυτό πολύ τον πλήγωσε. Τώρα, αναζητεί άλλη στέγη, ενώ φαντάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να είναι πρώτο όνομα σε κέντρο. Εκτός κι αν πάει στη Ρόδο. Ή την Αλεξανδρούπολη.