Που πάει η Μαίρη και που το πάνε Δώρα - Χρήστος

09.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, δύο μέρες πάνε από τότε που η Μαίρη έφυγε από το σπίτι του Big Brother. Η απουσία της στο τριάρι είναι αν μη τι άλλο αισθητή. Ευτυχώς, για τα παιδιά έχουν τον -εν τη γεννέση του- έρωτα της Δώρα και του Χρήστου κι ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δύο μέρες πάνε από τότε που η Μαίρη έφυγε από το σπίτι του Big Brother. Η απουσία της στο τριάρι είναι -αν μη τι άλλο- αισθητή. Στο Πανελλήνιο, πάλι, ευτυχώς όχι. Η "εθνική μας μπαργούμαν" το πρωί της Δευτέρας έκανε ένα πέρασμα από τον "Πρωινό Καφέ" της Μενεγάκη και με το καυτό σορτσάκι και το μαύρο μπουστάκι της έκανε τον ανδρικό πληθυσμό της χώρας να βρίζει τα καλόπαιδα του σπιτιού, που έδιωξαν μια τέτοια νοικάρισσα. "Τι θα κάνω τώρα χωρίς Μαίρη; Θα κόψω τα χάπια της πίεσης και θα πάω στα θυμαράκια. Δεν έχει η ζωή μου νόημα, χωρίς αυτήν" άκουσα να διαμαρτύρεται στη σύζυγό του ο 78χρονος ένοικος του διπλανού διαμερίσματος. Η αλήθεια, τον λυπήθηκε η ψυχή μου, γι' αυτό πήρα το θάρρος και του χτύπησα το κουδούνι: "Υπάρχει περίπτωση η Μαίρη να δουλέψει στον Πρωινό Καφέ" του είπα και πριν τελειώσω έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του και τη φιλούσε με ένα πάθος, που ζήτημα να ήταν το ίδιο τη μέρα του γάμου τους.

Πάντως, Σωτήρη μου το άνωθεν από ότι άκουσα ισχύει και η ξανθιά κοπέλα θα ενταχθεί στο δυναμικό της Μενεγάκη. Τώρα, τι ακριβώς θα κάνει δεν το γνωρίζω, αλλά και μια απλή "καλημέρα" να λέει στην αρχή, είναι αρκετό. Την αξιοποίηση της μπαργούμαν είχαν προβλέψει οι πρώην συγκάτοικοί της, οι οποίοι σε συζήτηση που είχαν έλεγαν ότι θα κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Ειδικά, ο Πρόδρομος - ως άλλος ανιχνευτής ταλέντων - δήλωσε ότι η "φίλη" του ίσα που θα...φάει τη θέση της Ελένης. Αυτά περί Μαίρης και πάω στο ζουμί της υπόθεσης, που αν δε με γελά το ένστικτο μου τις επόμενες μέρες το σπίτι και οι γύρω χώροι ( περιβόλι, πισίνα, κοτέτσι) θα ζήσουν μεγάλες στιγμές. Ένας έρωτας έρχεται να αναστατώσει τις καρδιές δύο ενοίκων, του Χρήστου και της Δώρας.

Οι δύο νέοι την ώρα αυτή που σου γράφω βρίσκονται στο στάδιο "Σου χαϊδεύω τα μαλλιά, σου ξύνω την πλάτη, σου κάνω μασάζ στα πόδια, σε κοιτάω στα μάτια, σου αφιερώνω τραγουδάκια, σε φιλώ στο λαιμό και το μαγουλάκι και μετά ρίχνουμε κι έναν τσακωμό". Το τελευταίο έγινε το βράδυ της Δευτέρας, όταν η Δώρα - που δεν έχει εξειδικευτεί στον κατευνασμό των ανδρικών ορμών - ζήτησε σε έντονο ύφος από τον Χρήστο να τις...περιορίσει. "Δε μπορώ" της απάντησε αυτός "Μου αρέσεις κι όταν είμαι πάνω σου;;; δε συγκρατούμαι". Πριν βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα, ο νέος αναφέρεται σε διάφορα μεταξύ τους παιγνίδια, του τύπου: Κάθομαι πάνω στον αναπτήρα σου, έλα και πάρ' τον. Το καβγαδάκι τους ψύχρανε κομμάτι, όμως το επόμενο πρωί που η Θεσσαλονικιά είχε ηρεμήσει πήγε να ξυπνήσει τον Χρήστο. Εκείνος, η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολος στο σήκωμα (ξύπνημα εννοώ, για να μην παρεξηγούμαστε), γι' αυτό και η Δωρίτσα επιστράτευσε τη δοκιμασμένη συνταγή, να ανέβει πάνω του. Το πείραμα πέτυχε και οι δυο τους ήταν και πάλι μέλι - γάλα. Και λίγο παραπάνω. Και μετά ρε Σωτήρη λένε ότι φταίει ο...φονιάς!