Η φιλία Λιάνη - Γαρμπή

10.10.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, στο χώρο της ελληνικής show biz το καλοκαίρι που μας πέρασε αναπτύχθηκε μια μεγάλη φιλία ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Η Καίτη Γαρμπή και η Δήμητρα Λιάνη έχουν γίνει...αυτοκόλλητες και πολλές ώρες της ημέρας τις περνούν με κουβεντούλα, καφέ και ξεφύλλισμα περιοδικών.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Στο χώρο της ελληνικής show biz το καλοκαίρι που μας πέρασε αναπτύχθηκε μια μεγάλη φιλία ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Η Καίτη Γαρμπή και η Δήμητρα Λιάνη έχουν γίνει...αυτοκόλλητες και πολλές ώρες της ημέρας τις περνούν με κουβεντούλα, καφέ και ξεφύλλισμα περιοδικών. Τα σπίτια τους είναι πολύ κοντά - τρία λεπτά με το αυτοκίνητο, ένα τσιγάρο με τα πόδια - κι αυτό της βολεύει να τα λένε όσο συχνά θέλουν. Άμα, παίζει και κάτι καλό το βράδυ, π.χ. ο Φραγκούλης στο Ηρώδειο, παράσταση στην Επίδαυρο, έκθεση στην Πινακοθήκη, αφήνουν τους καλούς τους στο σπίτι με το παιδί και πηγαίνουν μόνες.

Η φιλία τους, ωστόσο δεν έχει περιοριστεί μόνο εδώ. Η Δήμητρα Λιάνη αρκετές φορές δίνει τα "φώτα" της στην αοιδό σε θέματα που κατέχει. Να για παράδειγμα, ακούγεται και λέγεται ότι η απόφαση της Γαρμπή να αγοράσει ένα διαμερισματάκι στο Παρίσι ήταν ιδέα της "κολλητής" της. "Όλοι οι κλασικοί καλλιτέχνες που σέβονται τον εαυτό τους, διαθέτουν σπίτι στην Πόλη του Φωτός: Νάνα Μούσχουρη, Ντέμης Ρούσος, Σάκης Ρουβάς" της είπε και την έπεισε. Έτσι, η Καιτούλα έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ψάξιμο σπιτιού. Έχει αγοράσει όσες εφημερίδες αγγελιών κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα και παρέα με τον Σχοινά παίρνουν τα απαραίτητα τηλέφωνα.

Μάλιστα, πήγαν οι ίδιοι στο Παρίσι για να ψάξουν με τα πόδια, μήπως και βρουν κάνα ενοικιαστήριο τοιχοκολλημένο σε κολόνες. Επί τη ευκαιρία, είπαν να κάνουν και τα ψώνια τους. "Να αγοράσεις τουαλέτες από τον Ιβ Σαιν Λοράν" είπε η Δήμητρα Λιάνη, μόλις έμαθε για το ταξίδι της φίλης της. "Έχει την καλύτερη γραμμή και θα κάνεις αίσθηση στην πίστα. Δεν είναι προκλητικά, ούτε και συντηρητικά. Θα ταιριάζεις γάντι με τον Τερζή" συνέχισε και πάλι την έπεισε. Βέβαια, είχε απόλυτο δίκιο, διότι με το που είδε η αοιδός τρία κομμάτια του Οίκου αναφώνησε ένα "Ουάου" και τα αγόρασε. Μη με ρωτάς πόσα έδωσε. Ήταν πολλά, αλλά άξιζαν τον κόπο. Άρεσαν και στην κολλητή της.