K-beauty: Γιατί τα κορεάτικα αντιηλιακά κυριαρχούν; (4 για να διαλέξεις)

K-beauty: Γιατί τα κορεάτικα αντιηλιακά κυριαρχούν; (4 για να διαλέξεις)
ΠΗΓΗ:@ dekota_thompson
Γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και τα λατρεύουν όλα τα beauty girls του TikTok.

Ένα scroll στα social media αρκεί για να διαπιστώσετε ότι τα προϊόντα K-beauty, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας με τα κορεάτικα αντιηλιακά να ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο. Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτά; Σήμερα θα μάθετε!

Πολλά κορεάτικά αντιηλιακά είναι δημοφιλή αυτή τι στιγμή, αλλά εκείνο που αγαπούν όλα τα beauty girls του TikTok είναι το Relief Sun Rice Probiotics - SPF50+/PA++++, από Beauty of Joseon, το οποίο είναι και ο λόγος που με έκανε να αναρωτηθώ τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα κορεάτικα αντιηλιακά από όλα τα υπόλοιπα. Έκανα την έρευνα μου και πάμε να τα δούμε όλα (σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι το έχω παραγγείλει ήδη το συγκεκριμένο αντιηλιακό).

{https://www.tiktok.com/@danicolexx/video/7363768173377621281?q=korean%20sunscreen&t=1721990846205}

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αντηλιακά που είναι παχύρρευστα, προκαλούν ερεθισμό στα μάτια και αφήνουν ασπράκια στο δέρμα, τα κορεατικά αντηλιακά ξεχωρίζουν για την ελαφριά υφή τους, το φυσικό τους τελείωμα και τα φιλικά προς το δέρμα συστατικά.

Γιατί τα κορεατικά αντηλιακά είναι viral

Τα κορεατικά αντηλιακά όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UV, αλλά προσφέρουν και επιπλέον οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας (σκέψου ότι είναι 2 σε ένα και αντιηλιακό και προϊόν ενυδάτωσης). Έχουν γίνει δημοφιλή λόγω των συστατικών τους, της διάρκειας, των skincare συστατικών που εμπεριέχουν και την υψηλή προστασία που προσφέρουν στο δέρμα από τον ήλιο.

{https://www.tiktok.com/@glambygilly/video/7340660453355375877?q=korean%20sunscreen&t=1721990846205}

Αν έχετε δοκιμάσει κορεατικά αντηλιακά, σίγουρα έχετε παρατηρήσει πόσο ελαφριά και μη λιπαρά είναι. Εφαρμόζονται εύκολα, αποτελούν ωραία βάση κάτω από το μακιγιάζ και πάνω από ενυδατικές κρέμες και είναι εύκολο στην ανανέωση.

Τα κορεατικά αντηλιακά αφήνουν το δέρμα λείο και ενυδατωμένο, χωρίς κολλώδη κατάλοιπα. Περιέχουν φυσικά και ωφέλιμα συστατικά, όπως πράσινο τσάι, αλόη βέρα και βιταμίνη Ε, που καταπραΰνουν και προστατεύουν το δέρμα.

Προστασία με υψηλή απόδοση

Τα κορεατικά αντηλιακά χρησιμοποιούν φίλτρα UV όπως το Tinosorb S και το Tinosorb M, που προσφέρουν ευρεία προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Πολλά από αυτά έχουν SPF 50+ και PA++++, παρέχοντας ανώτερη προστασία από τον ήλιο.

{https://www.tiktok.com/@beatricelovelia/video/7372761818684542250?q=korean%20sunscreen&t=1721990846205}

Ίσως έχετε παρατηρήσει τη βαθμολογία PA+ ή PA++++ στα αντηλιακά σας. Αυτό σημαίνει Βαθμός Προστασίας από τις UVA ακτίνες. Οι ακτίνες UVA προκαλούν φθορές στο δέρμα, μελάγχρωση, πρόωρη γήρανση και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Το σύστημα βαθμολογίας PA κυμαίνεται από PA+ έως PA++++, με το PA++++ να προσφέρει την υψηλότερη προστασία από τις ακτίνες UVA. Το SPF μετρά την προστασία από τις ακτίνες UVB που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB για πλήρη προστασία από τον ήλιο.

Διπλή εφαρμογή αντηλιακού

Μια κορεατική συνήθεια που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι η διπλή εφαρμογή αντηλιακού. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ως βάση και να το συνδυάζετε με ένα άλλο προϊόν με SPF, όπως αντιηλιακά με χρώμα ή foundation. Η διπλή εφαρμογή προσφέρει extra προστασία από τον ήλιο και εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη. Τα αντιηλιακά με χρώμα μπορούν επίσης να προσφέρουν ενυδάτωση ή φωτεινότητα και να λειτουργήσουν ως τέλεια βάση μακιγιάζ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν θέλουμε πολλά προϊόντα στην επιδερμίδα μας .

Beauty tip για σωστή εφαρμογή του αντιηλιακού

Εφαρμόστε αντηλιακό όλη την ημέρα, κάθε μέρα, και επαναλάβετε την εφαρμογή αρκετές φορές την ημέρα. Η διπλή εφαρμογή αντηλιακού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε τρεις ώρες και έχετε ένα αντηλιακό σε μορφή stick πάντα μαζί σας για γρήγορη ανανέωση, ειδικά στην περιοχή του T. Μην ξεχνάτε το καπέλο και να έχετε πάντα μαζί σας κρύο νεράκι για να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το χρειάζεται!

{https://www.tiktok.com/@skincupid/video/7269838227417156897?q=korean%20sunscreen%20&t=1721991009220}

Όταν επιλέγετε αντηλιακό, επιλέξτε ένα με SPF 30 και PA+++ ή υψηλότερο. Χρησιμοποιήστε τον κανόνα των δύο δακτύλων για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό για υψηλή προστασία της επιδερμίδας.

Τα καλύτερα κορεατικά αντηλιακά για το καλοκαίρι

Καθώς διπλασιάζετε και ενισχύετε την αντηλιακή σας προστασία για το καλοκαίρι, δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας κορεατικά αντηλιακά που ηγούνται της αγοράς:

-Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics (SPF 50+ PA++++)

-Jart+ Every Sun Day Mineral Sunscreen

-Etude House Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk SPF 50+ PA+++ - Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες.

-Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+/ PA+++

Με αυτές τις επιλογές, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς να ανησυχείτε για τη ζημιά στο δέρμα σας!

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2024 - 13:56