Αντιηλιακό πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα προσώπου;

Αντιηλιακό πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα προσώπου;
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Αυτή είναι η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθήσεις.

Πότε πρέπει να εφαρμόζουμε το αντιηλιακό στο πρόσωπο πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα; Είναι μια ερώτηση που βασανίζει πολλές εκεί έξω χωρίς να έχουν καταλήξει σε μια ικανοποιητική απάντηση!

Η σειρά που κάνουμε το skincare μας είναι πολύ σημαντική και παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή σύνδεση όλων των προϊόντων μεταξύ τους. Για παράδειγμα δε γίνεται να εφαρμόζεις πρώτα την ενυδατική κρέμα και μετά τον ορό. Πρέπει να γίνει το αντίθετο σύμφωνα με τους ειδικούς, έτσι ώστε προετοιμάσεις την επιδερμίδα κατάλληλα και για τα υπόλοιπα προϊόντα. Τι γίνεται όπως με το αντιηλιακό;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του αντηλιακού που χρησιμοποιείτε, χημικό ή φυσικό.

Τα χημικά αντηλιακά όπως περιέχουν χημικά ενεργά συστατικά και πρέπει να απορροφηθούν πλήρως στο δέρμα για να παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε χημικό αντηλιακό, εφαρμόστε αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου, και πριν από την ενυδατική κρέμα.

{https://www.instagram.com/p/CtC8KQHB6hr/}

Τα φυσικά αντηλιακά (επίσης γνωστά ως ορυκτά αντηλιακά), δημιουργούν ένα φράγμα μεταξύ εμάς και των ακτινών UV αναπαριστώντας στην επιδερμίδα. Επομένως, πρέπει να εφαρμοστούν ως το τελευταίο βήμα στην ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, δηλαδή μετά την ενυδατική κρέμα.

Beauty note: Το αντιηλιακό πρέπει να εφαρμόζετε 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Το αντηλιακό μπορεί να σου προσφέρει μόνο μέρος της προστασίας από τον ήλιο, οπότε πρέπει να φοράτε ρούχα που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του δέρματος και πηγαίνετε σε μέρη με σκιά. Η ανανέωση του αντιηλιακού πρέπει να γίνεται κάθε 2 ώρες και μετά το κολύμπι, το σκούπισμα και την εφίδρωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.07.2024 - 13:22