«Collagen Sandwiching»: Η μέθοδος που υπόσχεται πιο λεία επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες

«Collagen Sandwiching»: Η μέθοδος που υπόσχεται πιο λεία επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Ανακαλύψτε έναν καινοτόμο τρόπο για φυσική αύξηση του κολλαγόνου.

Η επιδερμίδα μας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το κλειδί είναι να μεγαλώνουμε με υγεία και ομορφιά. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Φροντίζοντας το δέρμα μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, μπορούμε να γίνουμε φίλοι με τον χρόνο. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με έξυπνες τεχνικές μπορεί να κάνει θαύματα στην beauty routine μας. Το «collagen sandwiching» είναι μια από αυτές τις τεχνικές. Τι ακριβώς είναι; Ας δούμε.

Ξεκινάμε με την εφαρμογή μιας μάσκας AHA. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη μάσκα για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο του δέρματος μας. Μια επιλογή είναι η μάσκα με γλυκολικό οξύ, καθώς αυτό το AHA είναι γνωστό ότι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Το μειονέκτημα είναι ότι το γλυκολικό οξύ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε κάποιες επιδερμίδες λόγω του μικρού μοριακού του μεγέθους, που του επιτρέπει να διεισδύει γρήγορα στο δέρμα. Για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, το μανδελικό οξύ μπορεί να είναι μια ηπιότερη εναλλακτική για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου.

{https://www.instagram.com/p/CQN-ucMr6fw/?img_index=1}

Στο επόμενο στάδιο, ενσωματώνουμε στη διατροφή μας τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο. Λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το κατσαρό λάχανο είναι πλούσια σε λουτεΐνη, ένα αντιοξειδωτικό που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή μπορούν να προστεθούν σε ένα smoothie για μια εσωτερική τόνωση του οργανισμού μας.

Το τελικό βήμα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο δερματικός φραγμός μας είναι ισχυρός, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του υγιούς κολλαγόνου. Όταν ο δερματικός φραγμός είναι αδύναμος, γίνεται πιο διαπερατός, επιτρέποντας την είσοδο ερεθιστικών παραγόντων και μικροβίων. Έτσι, μετά την εφαρμογή της μάσκας, προσθέτουμε μια ενυδατική κρέμα προσώπου για να καταπραΰνει το δέρμα και να «κλειδώσει» τα απαραίτητα συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να επιτύχετε μια πιο λεία και νεανική επιδερμίδα με λιγότερο ορατές λεπτές γραμμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.07.2024 - 12:54