Διάβασε αυτό πριν πας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Διάβασε αυτό πριν πας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Τελικά μπορείς να πας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Όλες έχουμε ακούσει ότι το να πάμε για ύπνο με βρεγμένα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα και αυτό γιατί θα ξυπνήσουμε με φριζαρισμένα μαλλιά, γεμάτα κόμπους που θα μας ταλαιπωρήσουν στο χτένισμα. Από παιδί θυμάμαι να μου το λένε αυτό, αλλά τελικά ισχύει;

Σου έχω καλά νέα! Ειδικοί λένε ότι μπορείς να πας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά και να ξυπνήσεις σαν την ραπουνζέλ, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Διάβασε παρακάτω για να τα μάθεις όλα!

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά;

«Η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνουν είναι πόσο βρεγμένα μπορούν να είναι τα μαλλιά σας όταν πάτε για ύπνο», λέει η Sabanayagam, συνιδρύτρα της DryFix στη Vogue. «Πρέπει να είναι μόνο ελαφρώς νωπά, σίγουρα όχι εντελώς βρεγμένα. Ο ύπνος με εντελώς βρεγμένα μαλλιά βλάπτει το θύλακα και προκαλεί σπάσιμο, οπότε πρέπει να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά περίπου κατά 70%». Επίσης, συνιστά να αλλάξεις την μαξιλαροθήκη σου αν σκοπεύεις να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά.

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη

«Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανική για να ακουμπήσετε το κεφάλι σας, καθώς οι βαμβακερές είναι εξαιρετικά τραχιές για τα μαλλιά σας και μπορούν να προκαλέσουν κόμπους και επιπλέον σπάσιμο. Μια μεταξωτή επιτρέπει στα μαλλιά να μην μπλέκονται στον ύπνο, μειώνοντας έτσι το σπάσιμο και τους κόμπους», εξηγεί.

Ένας μύθος που ήθελε να καταρρίψει η Sabanayagam είναι η υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ των βρεγμένων μαλλιών και των κοινών κρυολογημάτων. «Τα κρυολογήματα συμβαίνουν εξαιτίας ιών, οπότε ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δεν θα σας προκαλέσει κάποιο κρυολόγημα. Μπορεί, ωστόσο, να σας προκαλέσει μυκητιασική λοίμωξη αν η μαξιλαροθήκη σας έχει αναπτύξει μύκητες, οπότε φροντίστε να αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», λέει η Sabanayagam.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.07.2024 - 22:13