Ξηρά μαλλιά: Το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις από τη hair care routine σου

Ξηρά μαλλιά: Το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις από τη hair care routine σου
ΠΗΓΗ:@shereeknobel_bixiecolour
Θα δεις την απόλυτη αλλαγή.

Ξέρουμε όλες πόσο σημαντική είναι η περιποίηση της επιδερμίδα και του σώματός μας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Η καθεμία από εμάς έχει διαφορετικό τύπο και ανάγκες μαλλιών, με μια από τις βασικές να είναι οι ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Τα λιπαρά και ξηρά μαλλιά χρειάζονται extra φροντίδα και περιποίηση, αλλά υπάρχει και ένα βήμα στην haircare routine που πιθανόν παραλείπεις και το οποίο θα σου αλλάξει κυριολεκτικά την ζωή ή μάλλον…τα μαλλιά! Διάβασε παρακάτω για να το μάθεις.

{https://www.instagram.com/p/CeoLYIytZsm/?img_index=1}

Τα ξηρά μαλλιά συχνά φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και άγρια. Πώς μπορείς να επαναφέρεις την υγρασία; Καταρχήν, άφησε στην άκρη για λίγο το σεσουάρ και την ισιωτική μαλλιών και προτίμησε χτενίσματα όπως sleek buns (που είναι και hot τάση), αλογοουρές και πλεξούδες, που είναι γρήγορα και δεν καταστρέφουν τα μαλλιά.

Σωστή περιποίηση μαλλιών

Αυτές οι συμβουλές είναι καλές, αλλά χρειάζεσαι κάτι πιο δραστικό. Χρειάζεσαι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών! Δεν αρκεί μόνο το σαμπουάν και το conditioner. Για τα ξηρά μαλλιά, οι μάσκες είναι απαραίτητες. Χρησιμοποίησε μάσκες σε κάθε λούσιμο, ακόμα κι αν αυτό σου φαίνεται υπερβολικό. Το ίδιο κάνω και εγώ και η αλλαγή που έχω δει στα μαλλιά μου είναι σοκαριστική! Είναι πιο απαλά και ενυδατωμένα από ποτέ.

{https://www.instagram.com/p/CrfpRiYNQPh/}

Τώρα το καλοκαίρι τα μαλλιά μας τείνουν να γίνονται πιο ξηρά με το αλάτι, τον ήλιο και το χλώριο και χρειάζονται συχνή ενυδάτωση. Οι μάσκες παρέχουν εντατική ενυδάτωση και θρέψη, που είναι απαραίτητα για τα ξηρά μαλλιά. Ειδικότερα, προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, βοηθούν τα μαλλιά να διατηρήσουν την υγρασία τους και προσδίδουν την απόλυτη λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά.

Το μυστικό των μεταξωτών μαξιλαροθηκών

Ένα επιπλέον tip είναι να κοιμάσαι σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μετάξι διατηρεί την υγρασία των μαλλιών, οπότε όταν κοιμάσαι σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, τα έλαια των μαλλιών παραμένουν και δεν απορροφώνται, κρατώντας τα μαλλιά σου ενυδατωμένα. Αν ακολουθήσεις αυτό το tip, θα δεις απίστευτη αλλαγή στα μαλλιά σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2024 - 23:58