Η διπλή βασιλική βάπτιση, η τιμή στον πρίγκιπα Φίλιππο και η πρώην του Harry

22.11.2021
Η διπλή βασιλική βάπτιση, η τιμή στον πρίγκιπα Φίλιππο και η πρώην του Harry
Δύο δισέγγονά της βαπτίστηκαν χθες και η βασίλισσα Ελισσάβετ ήταν παρούσα!

Ημέρα διπλής χαράς για τη βρετανική βασιλική οικογένεια χθες (21/11/2021) καθώς η πριγκίπισσα Ευγενία και η πρώτη της ξαδέλφη, Zara Tindall βάπτισαν μαζί τους γιους τους August Brooksbank και Lucas Tindall, αντίστοιχα.

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Zara Tindall δεν είναι πριγκίπισσα, όπως είναι οι ξαδέλφες της Beatrice and Eugenie

Πρώτο παιδάκι για την Ευγενία, τρίτο για τη Zara. Και οι δυο αποφάσισαν να δώσουν στα δισέγγονα της βασίλισσας Ελισάβετ το όνομα του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππου, ως μεσαίο, γεγονός που, σίγουρα, συγκίνησε πολύ τη γιαγιά τους.

Τα μυστήρια τελέστηκαν στο βασιλικό παρεκλήσι των Αγίων Πάντων (Royal Chapel of All Saints) στο Windsor Great Park και το "παρών" έδωσε και η βρετανίδα μονάρχης, για την υγεία της οποίας έχουν ειπωθεί πολλά τον τελευταίο καιρό.

Royal Baby: Το δέκατο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στο... πάτωμα του μπάνιου

Ενδιαφέρον βέβαια έχει και το γεγονός ότι στη βάπτιση παραβρέθηκε και η πρώην σύντροφος του πρίγκιπα Harry, Cressida Bonas, με τον σύζυγό της. Η φιλική σχέση της κοπέλας με την ξαδέλφη του πρώην αγαπημένου τους παραμένει δυνατή και μετά τον χωρισμό τους.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τους γονείς των νεαρών, τη βασίλισσα και την Cressida να φτάνουν στην εκκλησία.

Η βάπτιση της Lilibet

Και ενώ τα δισέγγονα Νο9 και Νο10 βαπτίστηκαν μαζί, μεγάλος λόγος γίνεται για το Νο12 που δεν είναι άλλο από την κόρη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle οι οποίοι δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο επ' αυτού. Πληροφορίες θέλουν τη δούκισσα του Sussex να επιθυμεί να βαπτίσει την κόρη της στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, όπου είχε βαπτιστεί και το γιος της, Archie, όμως φαίνεται ότι ο William έχει ασκήσει ένα σχετικό βέτο και οι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν ακόμη.

Εν αναμονή ανακοινώσεων, θυμίζουμε ότι από τον περασμένο μήνα η βασίλισσα Ελισάβετ έχει 12 δισέγγονα καθώς η πριγκίπισσα Beatrice έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Πριγκίπισσα Beatrice: Το όνομα της κόρης της έχει σχέση με την Αθηνά Οικονομάκου και τη βασίλισσα της Αγγλίας