Ο πρίγκιπας William είναι πλούσιος και θα γίνει ακόμη πλουσιότερος

15.05.2020
Ο πρίγκιπας William είναι πλούσιος και θα γίνει ακόμη πλουσιότερος
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρίγκιπας William είναι πλούσιος. Και δεν έχει μόνο περισσότερα χρήματα από τον πρίγκιπα Harry - για λόγους που θα προκαλούσαν διαμάχη σε οποιαδήποτε οικογένεια - αλλά πρόκειται να γίνει ακόμη πιο πλούσιος. Διάβασε παρακάτω μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει συγκεντρώσει αυτήν την περιουσία και πώς μπορεί να την αυξήσει.

Έχει έναν αποταμιευτικό λογαριασμό από την προγιαγιά του

Η προγιαγιά του William ήταν η μαμά της βασίλισσας Ελισάβετ και το 1994 κατέθεσε τα δύο τρίτα των χρημάτων της (περίπου 19 εκατομμύρια λίρες) σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για τα εγγόνια της. Ο Guardian αναφέρει ότι ο Harry και ο William μοιράστηκαν περίπου 6 εκατομμύρια λίρες σε ηλικία 21 ετών - αλλά δεν ήταν μοίρασμα 50/50, επειδή η βασιλομήτωρ ήθελε να αποζημιώσει περισσότερο τον Harry «επειδή δεν θα γίνει μονάρχης».

Ο William και ο Harry θα μοιραστούν άλλα 8 εκατομμύρια λίρες αυτού του λογαριασμού όταν γίνουν 40 - και αν αναρωτιέσαι σε ποιον πρόκειται να απομείνουν τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια λίρες, θα είναι οι ξάδερφοι του Harry και του William που βρίσκονται πολύ πιο κάτω στη σειρά διαδοχής.

Διάβασε επίσης: Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα αφήσει ποτέ να χωρίσουν ο William και η Kate - Ακόμα και να το θέλουν!

Η πριγκίπισσα Diana του άφησε μια μεγάλη κληρονομιά

Η πριγκίπισσα Diana πέθανε με τραγικό τρόπο όταν ήταν μόλις 36 ετών και σύμφωνα με το Forbes, άφησε στον πρίγκιπα William (και τον πρίγκιπα Harry) 10 εκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους. Ο Will άρχισε να λαμβάνει ετήσια μερίσματα 450.000 δολαρίων ετησίως στα 25 του, τα οποία σχετίζονται με αυτά που θέλει να κάνει στη ζωή του. Σίγουρα δεν τα χρησιμοποιεί για να πληρώσει για τον βασιλικό τρόπο ζωής του, επειδή αυτό είναι κάτι περισσότερο από καλυμμένο.

Έχει πρόσθετη αμοιβή επειδή είναι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας

Ο William είναι αυτό που ονομάζουμε «εργαζόμενος πρίγκιπας», που σημαίνει ότι η δουλειά του είναι πλήρους απασχόλησης και αφορά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και χειραψίες. Ως εκ τούτου, αυτός και η Kate αποζημιώνονται σε μεγάλο ποσοστό (συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών τους) από το Sovereign Grant, το οποίο είναι χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων τα οποία προορίζονται να καλύψουν τα επίσημα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας.

Έχει έσοδα από το Δουκάτο της Κορνουάλης

Σε περίπτωση που δεν έχεις συλλάβει ακόμα το πόσο πλούσιοι είναι οι βασιλείς, επιτρέψτε μας να σου παρουσιάσουμε το Δουκάτο της Κορνουάλης. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό «χαρτοφυλάκιο ακινήτων και χρηματοοικονομικών επενδύσεων» που ανήκει στον πρίγκιπα Κάρολο και χρησιμεύει για να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από τη χλιδάτη ζωή της βασιλικής οικογένειας. Το BBC αναφέρει ότι το 95% του εισοδήματος της Meghan και του Harry όταν ήταν ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, προήλθε από το Δουκάτο, το οποίο κέρδισε συνολικά 21,6 εκατομμύρια στερλίνες πέρυσι.

Μόλις ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, ο William θα γίνει ο Δούκας της Κορνουάλης και θα κληρονομήσει το Δουκάτο.

Διάβασε και αυτό: Kate: Το απίθανο δώρο που έκανε στον William για τα γενέθλιά του

Kαι τελικά, θα κληρονομήσει την περιουσία της βασίλισσας

Ο William είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος μονάρχης (αμέσως μετά τον Πρίγκιπα Κάρολο), πράγμα που σημαίνει ότι τελικά, όλα όσα αγγίζει το φως στη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία θα είναι δικά του. Και σύμφωνα με το Forbes, αυτό περιλαμβάνει ακίνητη περιουσία αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη Royal Art Collection και μια ετήσια κρατική αποζημίωση 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχει επίσης η προσωπική περιουσία της Βασίλισσας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων (γνωστά και ως χρήματα που δεν συνδέονται με το στέμμα), η οποία περιλαμβάνει ακίνητα, αγροκτήματα, κοσμήματα και μια φανταστική συλλογή γραμματοσήμων. Μπορεί προφανώς να κάνει ότι θέλει με αυτά, οπότε δεν θα πάνε απαραίτητα από τον Κάρολο στον William.

Και πόσο είναι το σύνολο;

Ο πρίγκιπας William έχει σήμερα περιουσία περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και πάλι αυτό το ποσό θα αυξηθεί μόλις (α) κληρονομήσει το Δουκάτο και (β) κληρονομήσει το θρόνο. Καθόλου άσχημα.