Βασιλική οργή για το μιούζικαλ για τη ζωή της πριγκίπισσας Diana

12.05.2020
Βασιλική οργή για το μιούζικαλ για τη ζωή της πριγκίπισσας Diana
Mετά από πάνω από δύο δεκαετίες από το θάνατο της πριγκίπισσας Diana, γράφτηκε ένα μιούζικαλ για τη ζωή της με τίτλο Diana: A True Musical Story. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να ανέβει τον Απρίλιο στο Μπρόντγουεϊ, αλλά αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

Tο μιούζικαλ, το οποίο καλύπτει τη ζωή της Diana στη βασιλική οικογένεια, αναφέρεται στην περίοδο από την πρώτη φορά που γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981 και συνεχίζεται μέχρι το θάνατό της το 1997.

Πριν ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, είχε μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν στο La Jolla Playhouse στο Σαν Ντιέγκο.

Από το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ της Diana, του συζύγου της Καρόλου και της Camilla Parker Bowles, έως τις φημολογούμενες απόπειρες αυτοκτονίας της Diana και τη μάχη με τη βουλιμία, το Diana: A True Musical Story αφηγείται την ιστορία χωρίς φόβο και πάθος.

Όμως, ενώ οι ηθοποιοί και οι δημιουργοί είναι ανένδοτοι ότι πρόκειται για μια ακριβή και ειλικρινή μεταφορά, οι οπαδοί της βασιλικής οικογένειας διαφωνούν, χαρακτηρίζοντας την παράσταση ως προσβλητική.

Η Ingrid Seward, αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine, δήλωσε: «Έχει τόσο άσχημη ποιότητα που καλύτερα να το αγνοήσετε». Όταν ρωτήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αν η βασιλική οικογένεια θα έπρεπε να δει το μιούζικαλ, είπε με χλευαστικό τόνο: «Ωχ, όχι. Κανένας από αυτούς δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για αυτό».

Η Sunday Telegraph πρόσθεσε, «Μερικοί οπαδοί της βασιλικής οικογένειας σίγουρα δεν θα βρουν την ιδέα ελκυστική», και η Union-Tribune του Σαν Ντιέγκο έγραψε, «Εάν θέλετε το καλό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ετοιμαστείτε να σοκαριστείτε».

Παρά τις ανάμεικτες κριτικές της παράστασης, ήταν μια επιτυχία με το κοινό. Ωστόσο, η The Telegraph σημείωσε ότι το μιούζικαλ προσανατολίζεται περισσότερο στους Αμερικανούς θεατές και θα επικριθεί από τους Βρετανούς εάν ταξίδευε ποτέ στο West End.

Συγκεκριμένα, ορισμένες σκηνές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιδιαίτερα προσβλητικές. Όπως αυτή του χαρακτήρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β (που ερμηνεύεται από την βραβευμένη με δύο βραβεία Tony, Judy Kay) να τραγουδάει ή μιας σκηνής σε ένα ρινγκ όπου η Camilla και η Diana παλεύουν. Αλλά και σε μια σκηνή όπου ο πρώην εραστής της Diana James Hewitt, εμφανίζεται στο κρεβάτι μαζί της, φορώντας κάτι περισσότερο από τα εσώρουχά του. Γενικώς υπάρχουν πολλές σκηνές που θα κάνουν τους οπαδούς της βασιλικής οικογένειας να κοκκινίσουν.

Το μιούζικαλ δημιουργήθηκε από το δίδυμο πίσω από το βραβευμένο με Tony, Memphis, τους Joe DiPietro και David Bryan (ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Bon Jovi) και η παράσταση έχει μουσικό στιλ που κυμαίνεται από ποπ και ροκ έως ρομαντικές μπαλάντες.

Η Jeanna De Waal, η οποία ερμηνεύει τον ρόλο της Diana, έχει δηλώσει ότι βρήκε συναρπαστική τη διαδικασία της εξερεύνησης της ιδιωτικής ζωής της πριγκίπισσας.

Μιλώντας στο The Daily Beast τον Φεβρουάριο, η Jeanna επέμεινε ότι ολόκληρο το καστ ήταν προσεκτικό προκειμένου να κάνει μια παράσταση που η βασιλική οικογένεια δεν θα έβρισκε κακόγουστη. «Γίνεται με τακτ», είπε. «Κανείς δεν παίζει μια καρικατούρα σκόπιμα. Δεν είναι επικριτικό για τη βασιλική οικογένεια. Είναι πολύ περισσότερο από απλές διασημότητες ή πρωταγωνιστές των gossip ειδήσεων. Είναι κάτι περισσότερο από κάθε προσωπικότητα, είναι μέρος του πολιτισμού μας».