Πρινς: Η πρώην γυναίκα του μιλά για το θάνατο του παιδιού τους και πόσο τους συγκλόνισε [photos]

15.03.2017
Πρόκειται ίσως για το πιο λυπηρό γεγονός στη ζωή του διάσημου τραγουδιστή που πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο από υπερβολική δόση, κάτι που ενδεχομένως δεν μπόρεσε ποτέ του να το ξεπεράσει.

Η Μέιτε Γκαρσία είναι η πρώην σύζυγος του διάσημου τραγουδιστή Πρινς με την οποία έζησαν έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος επισφραγίστηκε με την εγκυμοσύνη της και τη γέννηση του παιδιού τους. Δυστυχώς όμως δεν ήταν όλα ρόδινα όπως εξομολογείται η ίδια στο βιβλίο-βιογραφία που έγραψε «The most beautiful: My life with Prince» (Η πιο όμορφη: Η ζωή μου με τον Πρινς).

Η Μέιτε Γκαρσία σε πρόσφατη φωτογραφία της

Το εξώφυλλο του βιβλίου:

Όπως η ίδια αφηγείται τα γεγονότα στο βιβλίο της αλλά και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό People, ο γιος τους που γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1996 έζησε μόνο 6 ημέρες καθότι υπέφερε από μια σπάνια γενετική ανωμαλία, το σύνδρομο Pfeiffer τύπου 2. «Δεν νομίζω ότι το ξεπέρασε ποτέ», λέει η Γκαρσία, «δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να το ξεπεράσει κάποιος. Εγώ δεν τα έχω καταφέρει».

Η Γκαρσία και ο Πρινς όταν ήταν ζευγάρι.

💔🙏💔

A post shared by Mayte Garcia (@maytejannell) on

Fun tour!!! Act 1 tour!!! 1993!!!!

A post shared by Mayte Garcia (@maytejannell) on

Η Γκαρσία ήταν 22 ετών όταν έμεινε έγκυος και ο Πρινς ήταν κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος όταν το έμαθε. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, ωστόσο κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια αιμορραγία που τους οδήγησε στο γιατρό. Παρά τις συστάσεις του γιατρού ο τραγουδιστής αρνήθηκε να κάνει η γυναίκα του αμνιοκέντηση προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση υγείας του εμβρύου. Ωστόσο και ο υπέρηχος έδειξε ότι υπήρχε πρόβλημα «Πιθανόν το παιδί να γεννηθεί με κάποια μορφή νανισμού» τους είπαν. «Ο άντρας μου και εγώ κοιταχτήκαμε» γράφει η Γκαρσία στο βιβλίο της «και τότε αυτός είπε “Και; εμένα δεν με πειράζει”. Γέλασα. Από όλα τα ενδεχόμενα αυτό ήταν το πρώτο που δεν με ενόχλησε καθόλου».

Ωστόσο και πάλι ο γιατρός τους προειδοποίησε για πιθανές γενετικές ανωμαλίες και τους συνέστησε να κάνουν αμνιοκέντηση και ο Πρινς συνέχισε να αρνείται. Τελικά η Γκαρσία γέννησε με καισαρική. Στην αρχή ήταν και οι δυο τους ενθουσιασμένοι «Δεν ξέρω πώς να περιγράψω την έκφραση στο πρόσωπο του συζύγου μου. Ευτυχία. Και μετά κράτησαν το μωρό κάτω από αυτά τα σκληρά φώτα και η έκφραση στο πρόσωπο του συζύγου μου μετατράπηκε σε απόλυτο τρόμο». Το σύνδρομο Pfeiffer προκαλεί σκελετικές ανωμαλίες ενώ το κρανίο είναι παραμορφωμένο και τα μάτια φαίνεται να βρίσκονται έξω από τις κόγχες τους.

«Μας έφεραν το μωρό. Ήταν κουλουριασμένο στη μια πλευρά προσπαθώντας να αναπνεύσει. Επειδή δεν είχε βλέφαρα τα μάτια του ήταν ορθάνοιχτα και ξηρά. Έπιασα το μικρό του χεράκι και του έλεγα ξανά και ξανά “Η μαμά σε αγαπάει, η μαμά είναι εδώ”». Πέθανε 6 ημέρες αργότερα ενώ του έδωσαν το όνομα Amiir που σημαίνει πρίγκιπας.