Φυσικός και επίσημα ο θάνατος της Μέρφι

05.02.2010
Η ανακοίνωση από το γραφείο του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες ήταν σαφής: "Ο θάνατος της ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy) ήταν ατύχημα που προκλήθηκε από τον συνδυασμό πνευμονίας με αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου και πολλαπλή λήψη φαρμάκων".


Η ανακοίνωση από το γραφείο του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες ήταν σαφής: "Ο θάνατος της ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy) ήταν ατύχημα που προκλήθηκε από τον συνδυασμό πνευμονίας με αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου και πολλαπλή λήψη φαρμάκων".

Η 32χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς της Καλιφόρνια, στις 20 Δεκεμβρίου.

Η σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ιατροδικαστή δεν περιλαμβάνει λίστα με τα φάρμακα στα οποία αναφέρεται, αλλά όπως είπε ο βοηθός επικεφαλής Έντ Γουίντερ (Ed Winter) στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, δεν βρέθηκαν παράνομα φάρμακα στον οργανισμό της Μέρφι.

Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα της αυτοψίας θα είναι διαθέσιμα σε 2 εβδομάδες. Η βασική αιτία του θανάτου ήταν "η πνευμονία της κοινότητας", όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο είδος της πνευμονίας, αλλά και τα φάρμακα, που προέκυψαν από τον τοξικολογικό έλεγχο στον οργανισμό της, πιστεύεται ότι έπαιξαν τον ρόλο τους, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιατροδικαστή Κρεγκ Χάρβεϊ (Craig Harvey).

Ο άντρας της άτυχης ηθοποιού, Βρετανός σεναριογράφος Σάιμον Μόντζακ (Simon Monjack) είπε στο περιοδικό "People" ότι η γυναίκα του είχε "λαρυγγίτιδα και συμπτώματα γρίπης" τις μέρες πριν από τον θάνατό της.

Ο Μόντζακ δήλωσε ότι η Μέρφι έπαιρνε Vicoprofen για να αντιμετωπίσει τους έντονους πόνους στη κοιλιά της, που έλεγε ότι ήταν πόνοι περιόδου, ενώ ταυτόχρονα "έπαιρνε αντιβίωση και σιρόπι για τον βήχα".

Σύμφωνα με το δίκτυο TMZ.COM την Τετάρτη, μία μέρα δηλαδή πριν από την επίσημη ανακοίνωση, συνεργάτες του ιατροδικαστή το Λος Άντζελες επισκέφτηκαν ακόμη μια φορά το σπίτι της Μέρφι όπου έκαναν κάποιες τελευταίες ερωτήσεις στον άντρα και στη μητέρα της, Σάρον (Sharon), η οποία ήταν εκεί μαζί του. Οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν κυρίως με το γιατί δεν είχε δει κάποιον γιατρό τους μήνες πριν από τον θάνατό της η Μπρίτανι, ιδιαίτερα αφού είχε τόσο έντονους πόνους στην κοιλιά όλο αυτόν τον καιρό. Πήραν τις απαντήσεις τους και στη συνέχεια συνέταξαν την ανακοίνωση.

Με άλλα λόγια, όπως πηγές κοντά στο γραφείο του ιατροδικαστή αναφέρουν, η Μπρίτανι ήταν πραγματικά άρρωστη, δεν είχε δεχθεί ιατρική θεραπεία και με τα φάρμακα που έπαιρνε από μόνη της πίεσε τον οργανισμό της στα άκρα. Η πνευμονία της μπορούσε να θεραπευτεί. Απλά δεν αξιολογήθηκε ως κάτι σοβαρό και κανείς δεν την πήγε στο νοσοκομείο την ώρα που έπρεπε.