Ο διαβήτης σκότωσε την Κέισι Τζόνσον

05.02.2010
"Διαβητική κετοξέωση" γράφει δίπλα στα αίτια θανάτου της 30χρονης κληρονόμου του κολοσσού Johnson & Johnson το πόρισμα του ιατροδικαστή που εκδόθηκε την Πέμπτη.

"Διαβητική κετοξέωση" γράφει δίπλα στα αίτια θανάτου της 30χρονης κληρονόμου του κολοσσού Johnson & Johnson το πόρισμα του ιατροδικαστή που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Η Κέισι Τζόνσον (Casey Johnson) πέθανε από επιπλοκές του διαβήτη, μια ασθένεια που την ταλαιπωρούσε από τα παιδικά της χρόνια, λόγω έλλεψης ινσουλίνης. Συγκεκριμένα από διαβητική κετοξέωση.

Πρόκειται για μια θανατηφόρα ασθένεια που προκύπτει από έλλειψη ινσουλίνης σε συνδυασμό με πολύ υψηλά ποσοστά ζαχάρου στο αίμα.

Η αυτοψία διατάχτηκε στις 5 Ιανουαρίου, μία μέρα αφού το σώμα της άτυχης Κέισι βρέθηκε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

"Για κάθε έναν που πάσχει από διαβήτη, θα πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος άλλος που θα τον ελέγχει ανά πάσα στιγμή", είπε ο Δρ. Μάικλ Μπάντεν (Dr Michael Baden), πρώην αρχίατρος εξεταστής στο γραφείο της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε κληθεί και ως πραγματογνώμονας σε δύο "διάσημες" δίκες. Αυτή που αφορούσε το θάνατο του κωμικού ηθοποιού Τζον Μπελούσι (John Belushi) και εκείνη όπου κατηγορούμενος ήταν ο σταρ του φούτμπολ Ο. Τζέι Σίμπσον (O.J. Simpson).

Σύμφωνα με τον Μπάντεν, λοιπόν, η Τζόνσον πιθανότατα να είχε πέσει σε διαβητικό κώμα, από το οποίο οι άνθρωποι συνήθως συνέρχονται μόνο τις πρώτες 24 ώρες. Εκείνη υπολογίζεται ότι είχε πεθάνει αρκετές μέρες πριν ανακαλυφθεί το πτώμα της.

Η Κέισι, κόρη του ιδιοκτήτη της ομάδας ράγκμπι New York Jets, Γούντι Τζόνσον (Woody Johnson) είχε μια πολύ έντονη κοινωνική ζωή. Τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με την αμφιφυλόφιλη σταρ της ριάλιτι TV, Τίλα Τεκίλα (Tila Tequila).

Η Τζόνσον ήταν διαβητική, εξαρτημένη από την ινσουλίνη πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήταν παιδί. Μεγάλες δωρεές έχουν γίνει στο όνομά της υπέρ του Ιδρύματος Έρευνας για τον Παιδικό Διαβήτη (Juvenile Diabetes Research Foundation). Ο πατέρας της είναι πρόεδρος αυτού του οργανισμού ενώ έχει συνυπογράψει την έκδοση του βιβλίου "Ελέγχοντας τον διαβήτη του παιδιού σας" ("Managing Your Child's Diabetes").

Η Κέισι Τζόνσον ζούσε σε μια ήσυχη γειτονιά αλλά συχνά γλεντούσε με την φίλη της από το σχολείο, επίσης κληρονόμο αυτοκρατορίας με υπερ-κοινωνική ζωή, Πάρις Χίλτον (Paris Hilton).

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διάρρηξη και κλοπή του υποτιθέμενου ποσού των $22.000 (€16.000) σε ρούχα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα από το σπίτι μιας φίλης της. Στην κατηγορία αυτή είχε δηλώσει αθώα.

Εκτός από τους γονείς και δύο μικρότερες αδελφές, η τραγική Κέισι, άφησε πίσω της την Άβα-Μονρό (Ava-Monroe), τη μικρούλα από το Καζακστάν που είχε υιοθετήσει πριν από δύο χρόνια και ονόμασε έτσι ως φόρο τιμής στη Μέριλιν Μονρό (Marilyn Monroe) την οποία και λάτρευε.