Φλέγον ζήτημα η διακόσμηση!

04.02.2010
Home, sweet home! Πουθενά σαν το σπίτι μας! Με κρίση ή χωρίς, όλοι μπορούμε να το μετατρέψουμε σ’ ένα μικρό παράδεισο. Στα τετραγωνικά που έχουμε και τα οικονομικά που αντέχουμε. Μαζί, λοιπόν, κάθε εβδομάδα με οικονομικές λύσεις, πρωτότυπες ιδέες, έξυπνες επιλογές και συμβουλές που μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, πιο φυσική, πιο ήρεμη.

1. Για θεαματικές χρωματικές αντιθέσεις, βάψτε την εστία στο χρώμα που επιθυμείτε και τοποθετήστε μεγάλα ή μικρότερα κεριά, κορνίζες με φωτογραφίες, ακόμα και βότσαλα που θα την πλαισιώνουν.

2. Εφαρμόστε ταπετσαρία με ριγέ ή γεωμετρικά μοτίβα στους τοίχους ή επενδύστε ακόμα και με ξύλο ή πέτρα τον τοίχο πάνω από το τζάκι.

3. Ένας καθρέφτης είναι αρκετός να αντικαταστήσει τους πίνακες ζωγραφικής, αφού αντικατοπτρίζει στοιχεία της γενικότερης διακόσμησης, αποτελώντας ένα πρωτότυπο έργο τέχνης.

4. Ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αποτελεί μια πολύ καλή διακοσμητική πλατφόρμα, έτοιμη να υποδεχτεί κάθε δημιουργική ιδέα. Κηροπήγια, κλαδιά και κεριά τοποθετημένα μέσα στην εστία δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Η ιδανική εικόνα ενός μοντέρνου σαλέ ολοκληρώνεται με μια άνετη πολυθρόνα για ξεκούραση.

Tip: Τα γυναικεία αξεσουάρ ταιριάζουν παντού. Μια κομψή, τσόχινη τσάντα σε αρκετά μεγάλο μέγεθος αντικαθιστά με στυλ τις γνώριμες λαστιχένιες ή τις δερμάτινες θήκες για τα ξύλα.

5. Μικρές, λευκές κορνίζες που πλαισιώνουν χρωματιστές παραστάσεις πάνω από το τζάκι ή μικρά χειροποίητα κάδρα από ταπετσαρία ή ύφασμα αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να δώσουν ένα προσωπικό ύφος. Μοντέρνα βάζα «επιδεικνύουν» τις φόρ?ες τους βάζοντας την τελική πινελιά.

6. Το βαθύ μπλε, ένα δωμάτιο πράσινο, αλλά και το πληθωρικό κόκκινο αποτελούν το ιδανικό φόντο, που θα αναδείξει τόσο το τζάκι όσο και τα έργα τέχνης.

7. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από καθημερινά στιγμιότυπα σε δίχρωμο φόντο «στριμώχνονται» πάνω από το τζάκι. Το σκαλιστό λευκό μάρμαρο χαρίζει στο καθιστικό μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα.

8. Ένα μοντέρνο τζάκι με ευθείες γραμμές «υποδέχεται» μια κλασική πολυθρόνα γαλλικού τύπου με το βελούδινο ύφασμα και το βαμμένο ξύλο. Μοντέρνα έπιπλα, όπως βοηθητικά τραπέζια από μαντέμι και ξύλο, ολοκληρώνουν τη chic εικόνα του δωματίου.

Tip: Ο χώρος του τζακιού «απαιτεί» ζεστή ατμόσφαιρα. Επομένως, πολλά ριχτάρια, μάλλινα χαλιά και γούνες σε πρώτη παράταξη!

9. Το νεοκλασικό στυλ επιστρέφει δυναμικά και εμπλουτίζεται με μοντέρνα στοιχεία. Ένας επιβλητικός πίνακας «ταράζει» τη λευκή μονοχρωμία. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ εναρμονίζονται πλήρως στο χώρο δίνοντας το προβάδισμα στην πολυτέλεια.

10. Όταν το τζάκι σβήνει, τα ξύλα μέσα και γύρω απ’ αυτό «φέρνουν» τον αέρα της αγγλικής εξοχής στο καθιστικό, που προσαρμόζεται σε όλες τις εποχές του χρόνου.

11. Ένα παλιό μπαούλο, ένας πολυέλαιος και γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια γεμίζουν το χώρο, που μοιάζει να μην έχει ανάγκη από διακοσμητικούς υπότιτλους.

12. Μια ταπετσαρία σε ροζ χρώμα με μπαρόκ σχέδια ντύνει τον τοίχο γύρω από το τζάκι και δημιουργεί μια κομψή νεο-romantic ατμόσφαιρα.

13. Flower power! Tα κόκκινα λουλούδια στην ταπετσαρία «κατακλύζουν» τον τοίχο πάνω από το τζάκι και τα διακοσμητικά μαξιλάρια ακολουθούν το ίδιο διακοσμητικό ύφος. Μια πολυθρόνα από bamboo σε βαθύ κόκκινο χρώμα ταιριάζει ιδανικά σε ένα νεοκλασικό στυλ.

14. Έντονες κάθετες ρίγες και ένας vintage καθρέφτης πάνω από το τζάκι ενώνουν τη διακοσμητική τους ισχύ σε ένα καθιστικό που δείχνει την προτίμησή του σε άσπρο και μαύρο χρώμα. Κρυστάλλινα βάζα και λευκά λουλούδια χαρίζουν φως και ρομαντισμό, κάνοντας πράξη τον κανόνα less is more!

15. Μια μοντέρνα μεταλλική κατασκευή αποκτά ενδιαφέρον όταν χρησιμοποιείται για ξύλα που θα χρειαστούν τις κρύες μέρες του χειμώνα.