Ο θρίαμβος

09.02.2010
Τελικά, έπειτα από εννιάχρονη σχέση και εννιάχρονη σκέψη θα χαρούμε το καλοκαίρι και μια πριγκιπική στέψη. Ο λόγος για τον ωραίο πρίγκιπα Νικόλαο και την αγαπημένη του Τατιάνα Μπλάτνικ, που είναι πραγματικά ένα ιδανικό ζευγάρι, πρότυπο ήθους, αφοσίωσης και γοητείας.

Τελικά, έπειτα από εννιάχρονη σχέση και εννιάχρονη σκέψη θα χαρούμε το καλοκαίρι και μια πριγκιπική στέψη. Ο λόγος για τον ωραίο πρίγκιπα Νικόλαο και την αγαπημένη του Τατιάνα Μπλάτνικ, που είναι πραγματικά ένα ιδανικό ζευγάρι, πρότυπο ήθους, αφοσίωσης και γοητείας. Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι είχα την τύχη να προσκληθώ κι εγώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Μικρολίμανο, στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο, μαζί με τους γονείς του Νικόλαου, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη βασίλισσα Άννα-Μαρία. Περισσότεροι από 100 φωτογράφοι και άλλοι τόσοι δημοσιογράφοι Έλληνες και ξένοι κυριολεκτικά είχαν πολιορκήσει τους μελλόνυμφους, που σε ατμόσφαιρα ευτυχίας δέχονταν με χαμόγελα τα φλας των φωτογράφων, αλλά και τις αδηφάγες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σήμερα δεν θα σας μιλήσω για τα μπριγιάν που έκαναν δώρο οι γονείς τους Νικόλαου στη μέλλουσα νύφη τους ούτε για το ποιος θα δημιουργήσει το ονειρικό νυφικό της Τατιάνας, αν θα το σχεδιάσει τελικά η ίδια ή η Diane Von Furstenberg, καθώς η Τατιάνα εργάζεται ως marketing director στον oίκο της. Ούτε θα σας πω σήμερα σε ποιο μέρος τελικά θα γίνει ο γάμος αργά το καλοκαίρι, στο Πορτοχέλι, στη Φολέγανδρο ή σε άλλο γραφικό νησί, ούτε θα σας πω πόσοι ακριβώς θα είναι οι επίλεκτοι καλεσμένοι, αλλά ούτε αν η Τατιάνα είναι πιο πλούσια από τη Μαρί-Σαντάλ, τη σύζυγο του πρίγκιπα Παύλου. Όλα αυτά σας τα έχουν πει άλλοι ή θα σας τα πω αναλυτικά στο επόμενο φύλλο του ΛΟΙΠΟΝ. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω ένα μικρό βιογραφικό της μέλλουσας νύφης και μερικές από τις καυτές ερωτήσεις που έκανα στον Νικόλαο και στην Τατιάνα.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ λοιπόν γεννήθηκε στη Βενεζουέλα.

Ο πατέρας της ήταν Σλοβένος και η μητέρα της, η Μαρί-Μπλανς Μπιερλάιν, είναι Γερμανίδα. Έχει μια αδερφή, την Ανούσα, δύο αδερφούς, τον Μπόρις και τον Ίγκαρ, και έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Ατίλιο Μπρίγεμπουργκ.

Ο Νικόλαος τη γνώρισε στην Αυστρία μαζί με τα αδέρφια της, που είναι όλα φίλοι του, και την ερωτεύτηκε αμέσως. Τώρα μένουν μαζί στο Χάμστεντ του Λονδίνου.

Στη συνέντευξη Τύπου ρώτησα αν η Τατιάνα, που είναι καθολική, θα γίνει χριστιανή ορθόδοξη και ο Νικόλαος μου το επιβεβαίωσε. Και ακολούθησαν άλλες καταιγιστικές ερωτήσεις μου:

Μιας και διαπιστώνω ότι η Τατιάνα δεν μιλάει ακόμα ελληνικά, μπορεί να μου πει εκτός από τη φράση «Σ’ αγαπώ» ποια άλλη φράση ελληνική γνωρίζει;

«Αγάπη μου», απάντησε η Τατιάνα.

Νικόλαε, υπάρχουν στιγμές που τη ζηλεύεις ή σε ζηλεύει;

«Η ζήλια είναι κάτι άγνωστο και για τους δυο μας».

Γνωρίζω ότι σε πολιορκούσαν, Νικόλαε, πολλές ωραίες και σημαντικές Ελληνίδες. Πώς θα τις αντιμετωπίσεις, όταν τύχει να τις συναντήσεις;

«Δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα. Να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλοί πιο ωραίοι από μένα σημαντικοί Έλληνες, που θα τις κατακτήσουν».

Ο πατέρας σου και ο αδερφός σου είναι πολύτεκνοι. Εσύ και η Τατιάνα έχετε πρόγραμμα ή τουλάχιστον επιθυμία να τους ξεπεράσετε σε απογόνους;

«Δεν έχουμε ακόμα προσδιορίσει τον αριθμό των απογόνων μας. Πάντως, αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά το γάμο μας ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε το πρώτο μας παιδί. Αργότερα... βλέπουμε».

Ποιο ελληνικό μνημείο ή έργο τέχνης θαυμάζεις πιο πολύ, Τατιάνα;

«Τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης».

Και ποιο ελληνικό νησί;

«Τη Φολέγανδρο».

Σκέφτεστε να μείνετε μόνιμα στην Ελλάδα;

«Και οι δύο λατρεύουμε την Ελλάδα και τη θεωρούμε την πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Προς το παρόν θα μένουμε στο Λονδίνο, αλλά στα όνειρά μας κυριαρχεί πάντα η Ελλάδα».

Υπάρχει η πιθανότητα να ασχοληθείς με την πολιτική;

«Όχι. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Τι κρίμα...

Κι εγώ είχα τη διαίσθηση ότι λάου λάου πάμε για κόμμα Νικολάου.