Κ. Καραβάτου: "Θέλω να παντρευτώ τον Κρατερό"

18.12.2009
Τα τελευταία έξι χρόνια κάνει καθημερινά «Κους κους» με το δικό της μοναδικό τρόπο. Η Κατερίνα Καραβάτου κρίνει την τηλεοπτική πραγματικότητα, αναφέρεται στην αυστηρή κριτική που δέχθηκε η Ελένη Μενεγάκη και ομολογεί ότι η τηλεόραση είναι μαραθώνιος.

ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Τα τελευταία έξι χρόνια κάνει καθημερινά «Κους κους» με το δικό της μοναδικό τρόπο. Η Κατερίνα Καραβάτου κρίνει την τηλεοπτική πραγματικότητα, αναφέρεται στην αυστηρή κριτική που δέχθηκε η Ελένη Μενεγάκη και ομολογεί ότι η τηλεόραση είναι μαραθώνιος. Στην προσωπική της ζωή, πάλι, δηλώνει ερωτευμένη και ευτυχισμένη. Αλήθεια, πότε σκοπεύουν ν’ ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Κρατερό Κατσούλη και της έχει χτυπήσει άραγε το καμπανάκι της μητρότητας; Ανακρίναμε την Κατερίνα Καραβάτου και μας τα είπε όλα!

Εδώ και 6 χρόνια πρωταγωνιστείς κάνοντας «Κους κους». Φανταζόσουν τελικά ότι θα έχει επιτυχία και διάρκεια;

«Όχι. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά και η επιθυμία μας ήταν να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ό,τι μας είχαν αναθέσει. Αυτό κάνω εξάλλου μέχρι και σήμερα. Βλέπω, σκέφτομαι και προσχεδιάζω μέρα με τη μέρα πια τα πράγματα στην τηλεόραση. Οπότε, αυτή η αρχική στάση με έχει βοηθήσει να είμαι ψύχραιμη και ισορροπημένη».

Σε αγχώνει η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην τηλεόραση ή, τελικά, το έχεις συνηθίσει και λες «έτσι είναι το παιχνίδι, έτσι... παίζω»;

«Κοίταξε, αυτό πρέπει να το δω με τον ψυχολόγο μου. (Γέλια.) Εγώ φύσει και θέσει δεν μπορώ καθόλου την αβεβαιότητα και όταν έβγαλα τη θεατρική σχολή, δεν ακολούθησα το επάγγελμα του ηθοποιού. Με άγχωνε πολύ το να ψάχνω δουλειά κάθε έξι μήνες. Τελικά, βρίσκομαι σε μια δουλειά που είσαι τελείως στον αέρα. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό το πράγμα».

Φέτος υπήρξαν ανακατατάξεις στην πρωινή ζώνη. Πώς είδες το γεγονός ότι οι Καραμέρος και Χαριτάτος πέρασαν τη Μενεγάκη;

«Εννοείς στο συνολικό μέσο όρο, γιατί η Ελένη Μενεγάκη είναι πρώτη στο νεανικό κοινό. Θα σου απαντήσω με λόγια που έχει πει η ίδια. Προφανώς οι άνθρωποι θέλουν να δουν και κατι διαφορετικό από αυτά που γίνονται μέχρι τώρα στην πρωινή ζώνη. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι καλό να είμαστε υπομονετικοί και να διατηρούμε στάση αναμονής. Η τηλεόραση είναι μαραθώνιος».

Πολλοί υπήρξαν αυστηροί στις κριτικές τους με την Ελένη Μενεγάκη..

«Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η επίθεση που δέχθηκε. Μου κακοφάνηκε... Με έχει πιάσει ένα βάρος, ρε παιδί μου. Είπα: "Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το πράγμα". Αυτή η επίθεση ήταν πρωτοφανής».

Μου έκανε εντύπωση ότι την πρώτη φορά που είδες δημοσιευμένες παπαράτσι φωτογραφίες σου με τον Κρατερό Κατσούλη σοκαρίστηκες.

«Ταράχτηκα, για την ακρίβεια. Δεν ήμουν συνηθισμένη. Το Πάσχα δημοσιεύτηκε το πρώτο εξώφυλλο που έλεγε ότι ήμασταν μαζί με τον Κρατερό και τις παρέες μας για διακοπές. Με πήρε, λοιπόν, ένας φίλος μου τηλέφωνο και μου το είπε. Με έπιασε ένα σφίξιμο στο στομάχι, αισθάνθηκα περίεργα, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και τους το είπα, για να μην το δουν ξαφνικά μπροστά τους».

Είναι ιδιαίτερο, γιατί ασχολείσαι εν μέρει, αν θες, μέσω της εκπομπής με τις ζωές ανθρώπων του θεάματος.

«Φυσικά, αλλά τόσα χρόνια, επειδή ακριβώς είχα σχέση με έναν άνθρωπο που ήταν πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν είχε πάρει ποτέ τέτοια έκθεση η ζωή μου. Προσωπικά ήμουν έως και απροετοίμαστη γι’ αυτό που συνέβη. Δεν το περίμενα κιόλας».

Ήταν πάντως καρμικό να συναντηθείτε. Αν δεν κάνω λάθος, βρεθήκατε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια στη «Μέδουσα».

«Εκεί είδα για πρώτη φορά τον Κρατερό να παίζει. Γνωριστήκαμε όταν πρωτοήρθα εγώ στην Αθήνα, αλλά ήταν μια γνωριμία του τύπου ?Γεια! Είμαι ο Κρατερός?. Μας σύστησε ο Νίκος Μουτσινάς, είπαμε δυο τρεις κουβέντες και έμεινε εκεί. Έκτοτε βρεθήκαμε τυχαία μαζί σε κάποιες εκπομπές ως καλεσμένοι και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα έγιναν πολύ ξαφνικά. Όταν αρχίσαμε να είμαστε μαζί, ήταν σαν να γνωριζόμασταν πολλά χρόνια».

Με εντυπωσίασε που είπες σε μια συνέντευξή σου «Ο Κρατερός έλεγε παλιότερα είμαι καλά» και τώρα λέει «Είμαι καλά με την Κατερίνα».

«Ξέρεις γιατί; Ο Κρατερός είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να ασχολούνται με την προσωπική του ζωή. Δεν έκρυβε ποτέ τίποτα. Ήταν μια χαρά, είχε τις σχέσεις του. Απλώς οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόταν δεν ασχολούνταν με το χώρο του θεάματος. Τώρα που είμαστε μαζί δεν έχει πρόβλημα να πει ότι είναι σε μια σχέση, αλλά μέχρι εκεί. Έτσι, ενώ παλιότερα έλεγε ?Είμαι μια χαρά?, τώρα προσθέτει ?με την Κατερίνα?. Με αυτή την έννοια το είπε».

Νομίζω, πάντως, ότι εσύ αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερο σοκ την έκθεσή σας στο εξώφυλλο ενός περιοδικού απ’ ό,τι ο Κρατερός;

«(Γέλια.) Άκου... Η ταραχή του πρώτου εξωφύλλου δεν με ακολουθεί και τώρα. Είναι πολύ γλυκός πραγματικά ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν όλοι. Εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε τη ζωή μας, είμαστε μαζί και πολύ αγαπημένοι».

Η παράδοση λέει πως ο γάμος γίνεται στον τόπο της νύφης...

«Κατάλαβες τώρα! Ο τόπος της νύφης είναι η Θεσσαλονίκη».

Δεν έχεις μπει καν σε κάποιο κατάστημα νυφικών;

«Όχι».

Σου έχει... χτυπήσει το καμπανάκι της μητρότητας;

«Αυτό έρχεται ανάλογα με τις καταστάσεις. Δηλαδή, τι να σου πω, ότι αισθάνομαι μια καμπάνα μέσα μου να βαράει; Όχι! (Γέλια.) Δεν το έχω αισθανθεί με αυτό τον τρόπο, αλλά όταν είσαι σε μια σχέση που βλέπεις ότι έχει προοπτική, φυσικά και περνάει από το μυαλό σου, εννοείται? Είναι η πιο γλυκιά ολοκλήρωση».

Φτάσαμε στα Χριστούγεννα. Πώς είσαι αυτή την περίοδο;

«Πολύ χαρούμενη. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Χριστούγεννα. Είμαι ευτυχισμένη. Το σπίτι μου βέβαια είναι χριστουγεννιάτικο όλο το χρόνο. Λατρεύω αυτή την περίοδο. Συναντιέμαι ξανά με τους φίλους μου, τα δίνω όλα για την οικογένειά μου και με ενθουσιάζει πραγματικά».

Κλείνοντας, πώς είναι, αλήθεια, η συγκατοίκηση με τον Κρατερό; Είναι ωραία φάση; Γουστάρεις;

«Ναι, είναι ωραία φάση... Γουστάρω. (Γέλια.) Είναι πολύ πρόσφατο, αλλά είναι πολύ όμορφο και ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Θεωρείς ότι μπορεί και να μην υπάρχεις τηλεοπτικά του χρόνου;

«Δεν ξέρω να σου πω για το αν θα υπάρχω του χρόνου...Η ημερομηνία λήξης, όμως, είναι συγκεκριμένη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στα 65 μου θα κάνω "Κους κους το μεσημέρι". Η μαμά με τον μπαμπά μου ασκούσαν επί 35 χρόνια το επάγγελμα του δασκάλου. Μπορεί να πει κανείς κάτι ανάλογο για μια παρουσιάστρια ψυχαγωγικού;».

?αλήθεια είναι πώς όχι, αν και η Ελένη Μενεγάκη έχει κλείσει 18ετία?

«Η Ελένη Μενεγάκη είναι μία περίπτωση, όπως και η Ρούλα Κορομηλά ή η Τατιάνα Στεφανίδου και κάποιες άλλες κυρίες. Εγώ όμως ούτε που συγκρίνομαι με αυτές».

Ήταν πολύ γλυκό όμως ότι είπες «Θέλω να τον παντρευτώ, γιατί είναι όλα όσα έχω ονειρευτεί».

«Είναι πολύ όμορφο να βρεις στη ζωή σου έναν άνθρωπο που πληροί τα όνειρά σου. Στην καρδιά μας, στην ψυχή και στο μυαλό μας ονειρευόμαστε πώς θα θέλαμε να είναι ο άνθρωπός μας. Μπορεί αυτό που διάβαζες να ακούγεται πολύ βαρύγδουπο. Νομίζω πως αισθάνομαι όπως κάθε άνθρωπος που είναι χαρουμενος με την προσωπική του ζωή».

Να θεωρήσω ότι μέσα στο 2010 θα παντρευτείτε;

«Δεν έχουμε αποφασίσει ούτε πότε θα γίνει ούτε πώς? Εξαρτάται από τον τόπο και το χρόνο που θα γίνει. Δεν έχω να σου δώσω μια απάντηση σ’ αυτό. Αλλά ότι είναι κάτι το οποίο θα θέλαμε να γίνει, ναι, είναι γεγονός. Δεν είμαστε αρνητικοί».