Όλα κομπλέ!

21.12.2007
Εσείς πού θα κάνετε ρεβεγιόν; Ξέρετε πόσο πάει το τραπέζι των γιορτών στα κέντρα διασκέδασης; Για να δείτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες πρέπει να γνωρίζετε φυσικά και πόσα θα πληρώσετε. Ποιες τιμές ισχύουν φέτος, πόσο κοστίζει το μπουκάλι και τι γίνεται με το καθεστώς των ταμπλ ντ οτ αυτές τις ημέρες στα μπουζούκια.

Από τον Βασίλη Λούκα


Εσείς πού θα κάνετε ρεβεγιόν; Ξέρετε πόσο πάει το τραπέζι των γιορτών στα κέντρα διασκέδασης; Για να δείτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες πρέπει να γνωρίζετε φυσικά και πόσα θα πληρώσετε. Ποιες τιμές ισχύουν φέτος, πόσο κοστίζει το μπουκάλι και τι γίνεται με το καθεστώς των ταμπλ ντ οτ αυτές τις ημέρες στα μπουζούκια.

Πριν από πολλά χρόνια θυμάμαι ότι με το που πλησίαζαν οι γιορτές όλος ο κόσμος προγραμμάτιζε πόσα θα ξοδέψει σε ταμπλ ντ οτ στις κοσμικές εξόδους. Φέτος αυτό που βλέπω είναι ότι λείπουν οι θεαματικές εκπλήξεις από πλευράς σχημάτων, ενώ παράλληλα πολλά κέντρα διασκέδασης προγραμματίζουν να μην αλλάξουν καθόλου τις τρέχουσες τιμές. Όσο για τα υπόλοιπα, προσαρμόζουν το τιμολόγιό τους με το εορταστικό πνεύμα μόνο για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μετά από σχετική έρευνα βρήκαμε ποιοι τραγουδούν με ποιους και πόσα θα χρειαστεί να πληρώσετε για να τους απολαύσετε μέσα στις γιορτές. Και μην ξεχνάτε τη φράση-κλειδί των ημερών: «Όλα κομπλέ!». Καλή διασκέδαση.

Νατάσσα Θεοδωρίδου - Νίκος Κουρκούλης - Ελλη Κοκκίνου
Για το τρίο απαιτείται εισιτήριο εισόδου με ποτό στο μπαρ 20 ευρώ. Η φιάλη ουίσκι κοστίζει 300 ευρώ και είναι αυστηρά για τέσσερα άτομα, ενώ το κρασί κοστίζει 100 ευρώ. Για τις παραμονές υπάρχει εορταστικό μενού, που κοστίζει 75 ευρώ το άτομο. Για την κράτηση απαιτείται προκαταβολή τουλάχιστον του 40% της αξίας της κράτησής σας.

Γιάννης Πλούταρχος
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης συνεχίζει ακάθεκτος στο «Κέντρο Αθηνών» έχοντας δίπλα του τις Αποστολία Ζώη και Τάμτα. Για να τον απολαύσει κανείς όρθιος τα Παρασκευοσαββατόβραδα πληρώνει 20 ευρώ για ένα ποτό, σε σύγκριση με τα 15 ευρώ που κοστίζει το ποτό στο μπαρ τις καθημερινές. Το μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα φτάνει τα 90 ευρώ, το απλό ουίσκι τα 170, ενώ 190 ευρώ στοιχίζει η σπέσιαλ φιάλη κομπλέ. Στις νύχτες των εορτών δεν θα χρειαστεί να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς δεν θα αλλάξει τίποτα στις τιμές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει μενού.

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Γλυκερία
Για να απολαύσετε τους δύο καλλιτέχνες, πληρώνετε είσοδο με ποτό στο μπαρ αξίας 20 ευρώ. Το κρασί είναι ανά δύο άτομα και στοιχίζει 100 ευρώ, ενώ το απλό ουίσκι φτάνει τα 180 και το σπέσιαλ τα 200. Το μενού

των γιορτών έχει οριστεί στα 60 ευρώ το άτομο και στην περίπτωση αυτή, που θα επιλέξετε δηλαδή να φάτε, δεν ισχύει ο περιορισμός ένα μπουκάλι ουίσκι ανά τέσσερα άτομα. Θυμηθείτε πως για να κλείσετε, χρειάζεται προκαταβολή το 50% της κράτησης που θα κάνετε.

Δήμητρα Γαλάνη-Ελευθερία Αρβανιτάκη
Η είσοδος με ποτό στο μπαρ κοστίζει 20 ευρώ, ενώ το μπουκάλι κρασί είναι ανά δύο άτομα και στοιχίζει 100 ευρώ κομπλέ. Η απλή φιάλη κοστίζει 200 ευρώ και η σπέσιαλ 220 ανά τέσσερα άτομα. Τις νύχτες των εορτών θα υπάρξει ταμπλ ντ οτ στο «Rex» και αυτό σημαίνει ότι θα κληθείτε να πληρώσετε 60 ευρώ το άτομο προκειμένου να απολαύσετε το σόου της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσεις τραπέζι εκεί είναι να προκαταβάλεις το 50% της αξίας της κράτησης.

Νίκος Βέρτης
Ο Νίκος Βέρτης συνεχίζει πλαισιωμένος στην έδρα του από τον Γρηγόρη Πετράκο και την Ελεάνα Παπαϊωάννου και το υπόλοιπο νεανικό σχήμα. Για να μπεις στην πιο μεγάλη πίστα στην παραλιακή, πληρώνεις 15 ευρώ για ένα ποτό στο μπαρ. Το απλό μπουκάλι κοστίζει 160 ευρώ ενώ το σπέσιαλ αγγίζει τα 180. Όσο για το μπουκάλι το κρασί ανά δύο άτομα, το κόστος φτάνει τα 80 ευρώ. Τις γιορτινές νύχτες στο «Ρosidonio» δεν θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω, καθώς δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις τιμές.

Μάκης Χριστοδουλόπουλος-Ζαφείρης Μελάς
Για να απολαύσετε το ντουέτο των δύο μεγάλων λαϊκών τραγουδιστών, πρέπει να πληρώσετε την απλή φιάλη ουίσκι 200 ευρώ. Είναι υποχρεωτικά για τέσσερα άτομα και είναι όλα κομπλέ. Για το σπέσιαλ, βέβαια, θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω.

Νότης Σφακιανάκης
Στο «Έναστρον», όπου εμφανίζεται ο Νότης, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις τιμές σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Το ποτό μαζί με την είσοδο κοστίζει 15 ευρώ, το κρασί 85 και 95 ευρώ ανά δύο άτομα, η απλή φιάλη ουίσκι φτάνει τα 170 ευρώ, ενώ η σπέσιαλ τα 190. Για τις γιορτές υπάρχει και κουζίνα, με μενού που ξεκινάει από τα 40 ευρώ το άτομο με πλήρες γεύμα από τέσσερα πιάτα. Για να κλείσετε τραπέζι ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επί σκηνής τον Νότη Σφακιανάκη, που φέτος πλαισιώνεται από τη Χρύσπα και τη Γιάννα Τερζή, πρέπει να προκαταβάλετε την αξία του φαγητού ανά άτομο.

Μαρινέλλα - Αντώνης Ρέμος
Για να απολαύσει κανείς από το μπαρ το επιτυχημένο δίδυμο χρειάζεται 20 ευρώ. Στο κέντρο «Αθηνών Αρένα» η τιμή της φιάλης ουίσκι κυμαίνεται από 180 έως 195 ευρώ, αλλά αν θελήσετε να το απολαύσετε σε πιο μπροστινό τραπέζι, το κόστος του απλού μπουκαλιού φτάνει τα 200 ευρώ. Το κρασί κοστίζει 100 ευρώ ανά δύο άτομα, ενώ το μενού κυμαίνεται από 50 μέχρι 100 ευρώ το άτομο. Στις γιορτές όμως η ταρίφα αυξάνεται. Μόνο έτσι όμως μπορείς να απολαύσεις το κέφι των δύο αγαπημένων τραγουδιστών, που εμφανίζονται εκεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Πασχάλης Τερζής - Πέγκυ Ζήνα
Η είσοδος με ένα ποτό στο μπαρ της «Ιεράς Οδού» έχει κόστος 20 ευρώ. Η φιάλη του κρασιού στοιχίζει 100 ευρώ, μόλις 5 πιο πολλά από πέρυσι, και είναι αυστηρά για δύο άτομα κομπλέ. Η απλή φιάλη κοστίζει 200 ευρώ, 10 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, και 230 το σπέσιαλ. Με άλλα λόγια, καμία διαφοροποίηση από τις φυσιολογικές τιμές που ισχύουν τις καθημερινές. Προσέξτε, όμως, αν προτιμήσετε να φάτε, υπολογίστε ότι το μενού έχει κόστος 60 ευρώ το άτομο, αλλά για τα μπροστινά τραπέζια πρέπει κανείς να ενημερωθεί από τους μετρ, γιατί ισχύουν άλλες τιμές.

Αντύπας - Αντζελα Δημητρίου
Στα «Αστέρια» υπάρχουν υποσχέσεις για κλασικό λαϊκό γλέντι με τον Αντύπα και την Άντζελα Δημητρίου. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ κοστίζει 15 ευρώ, η απλή φιάλη ουίσκι 200 ευρώ, ενώ για το σπέσιαλ θα πληρώσετε 220 ευρώ κομπλέ. Το κρασί ανά δύο άτομα κοστίζει από 80 ευρώ και πάνω.

Τάκης Ζαχαράτος
Για να δείτε το σόου του Τάκη Ζαχαράτου, στην «Ακτή Πειραιώς» την παραμονή των δύο γιορτών θα πληρώσετε είσοδο με ποτό στο μπαρ αξίας 15 ευρώ. Το μπουκάλι του κρασιού είναι ανά δύο και στοιχίζει 80 ευρώ, ενώ η φιάλη το απλό ουίσκι φτάνει τα 160 ευρώ και κάτι παραπάνω το σπέσιαλ. Για ένα πλήρες δείπνο, θα ξοδέψετε 40 ευρώ το άτομο για τέσσερα πιάτα. Υπάρχει και εναλλακτική όμως λύση με ημιδιατροφή, που περιλαμβάνει δύο πιάτα και στοιχίζει ακριβώς τα μισά ανά άτομο. Η κράτησή σας, βέβαια, επικυρώνεται με προκαταβολή το αντίτιμο του φαγητού.

Εναλλακτικές λύσεις
Όμως, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις για το ρεβεγιόν σας, αφού μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «παίζει» πρόγραμμα που περιλαμβάνει Έλληνες και ξένους d.js. Θυμηθείτε ακόμη πως στη διάρκεια των ημερών αυτών γίνονται και πολλά πριβέ πάρτι τόσο σε κλαμπ όσο και σε αίθουσες τέχνης, όπως αυτό στο χώρο τέχνης ΥΠΟΔΟΧΗ του Κέντρου Δικανικών Μελετών του καθ. Κώστα Ε. Μπέη στο Λυκαβηττό, με τη σφραγίδα του ART STUDIO EST και με γενικό τίτλο «Οι καρποί της γης», ενώ μια καλή πρόταση είναι και το «Ατλαντίς prive» στον Ωρωπό με live πρόγραμμα και μενού αλά καρτ.

Οδηγίες προς διασκεδαστές
Καλό είναι να γνωρίζετε ότι για να δείτε ένα σχήμα από καλό τραπέζι, δηλαδή δεύτερο, γιατί για πρώτο χρειάζεται ισχυρό μέσο, θα χρειαστεί να έχετε προβλέψει το απαραίτητο φιλοδώρημα στον μετρ. Καλό είναι επίσης να συνυπολογίσετε στα έξοδά σας και τα χρήματα που θα διαθέσετε για τον απαιτούμενο λουλουδοπόλεμο. Σημειωτέον ότι μια απλή φιάλη ουίσκι φέτος μπορεί να έχει κόστος που να ξεκινάει από τα 170 ευρώ και τις βραδιές των εορτών σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις βέβαια να φτάσει ακόμη και τα 220 ευρώ. Η σπέσιαλ φιάλη κοστίζει από 200 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 300. Μην ξεχνάτε επίσης ότι διαφορετικές τιμές ισχύουν ούτως ή άλλως για ένα ποτό στην μπάρα αν είναι καθημερινή ή Παρασκευή και Σάββατο. Θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ένα μπουκάλι κρασί είναι αυστηρά για δύο άτομα και ένα μπουκάλι ουίσκι για τέσσερα, ενώ το πανέρι με τα λουλούδια παίζει συνήθως από 15 ευρώ και πάνω. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό λοιπόν να θυμάστε ότι ενδεχομένως τις ημέρες των εορτών να σπαταλήσετε ακόμη και όλο το 13ο μισθό σας για να ακούσετε τον αγαπημένο σας τραγουδιστή, αν και μπορεί να σας χρειαστεί μόνο και μόνο για το φιλοδώρημα που θα δώσετε στον μετρ για να σας εξασφαλίσει πρώτο τραπέζι πίστα! Ό,τι και να κάνετε, πάντως, να περάσετε καλά!