Οικονόμες γυναίκες, έξυπνες επιλογές

01.09.2009
Tις γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση ή το θέατρο, όμως εκείνες αποδείχτηκαν επιχειρηματικά δαιμόνια και κατάφεραν με έξυπνες επιλογές να επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αρκετές κυρίες της σοουμπίζ διαχειρίζονται ιδανικά τα οικονομικά τους και όχι μόνο έχουν αυξήσει την περιουσία τους, αλλά μπήκαν δυναμικά και στο χώρο του επιχειρείν.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Tις γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση ή το θέατρο, όμως εκείνες αποδείχτηκαν επιχειρηματικά δαιμόνια και κατάφεραν με έξυπνες επιλογές να επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αρκετές κυρίες της σοουμπίζ διαχειρίζονται ιδανικά τα οικονομικά τους και όχι μόνο έχουν αυξήσει την περιουσία τους, αλλά μπήκαν δυναμικά και στο χώρο του επιχειρείν.

Επενδύοντας... στη νύχτα
Η Καίτη Γαρμπή είναι από τις πρώτες κυρίες της σοουμπίζ που έκαναν επενδύσεις εκτός τραγουδιού. Έτσι, μέχρι και πριν από δύο χρόνια είχε ινστιτούτο περιποίησης στο Κολωνάκι, το «Νύχι Νύχι».

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση δεν κάνει τολμηρές αλλαγές μόνο δισκογραφικά και στις ενδυματολογικές της επιλογές, αλλά έχει αποδειχθεί και ικανή επιχειρηματίας, αφού το εστιατόριό της στο Κολωνάκι, το «Ciro’s Pomodoro», από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα, αποτέλεσε το πιο «in» στέκι, με όλη την κοσμική Αθήνα να δίνει το «παρών».

Τέλος, και η Έφη Σαρρή έκανε πρόσφατα ένα επιχειρηματικό άνοιγμα με ένα κομμωτήριο στη Γλυφάδα.

Πάνω απ’ όλα ηθοποιοί
Η αεικίνητη Μιμή Ντενίση είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες ηθοποιούς και επιχειρηματίες στο χώρο του θεάματος. Είναι θιασάρχισσα, πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις που η ίδια ανεβάζει στο Θέατρο «Ιλίσια», λειτουργεί με επιτυχία και τις δύο σκηνές του θεάτρου, ενώ είναι και ιδιοκτήτρια δραματικής σχολής.

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι άλλη μία κυρία της τηλεόρασης και του θεάτρου με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Επιτυχημένη θιασάρχισσα, αποδεικνύει ότι μια έξυπνη γυναίκα εφαρμόζοντας σωστή οικονομική διαχείριση μπορεί να γίνει και επιχειρηματίας.

Η Χριστίνα Παππά, πέρα από την καριέρα της ως ηθοποιός στην Ελλάδα και την Ιταλία, αναπτύσσει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι μέτοχος σε γνωστό καφέ στη Γλυφάδα, ενώ παράλληλα έχει μερίδιο σε εταιρεία catering.

Από την πασαρέλα στις επιχειρήσεις
Σταρ Ελλάς το 1990, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, η Τζένη Μπαλατσινού από το μόντελινγκ και την τηλεόραση έκανε στροφή στις επιχειρήσεις και σήμερα είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας με καλλυντικά είδη Beautyworks.

Από τα καλλιστεία και τις πασαρέλες η Νίκη Κάρτσωνα έκανε καριέρα ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση, ενώ είναι και μουσική παραγωγός. Παράλληλα, έχει στην κατοχή της ένα κατάστημα με ρούχα στην Καλαμάτα, από όπου κατάγεται, και είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας διοργανώσεων γάμων Planit Cool.

Από τα catwalks μεταπήδησε στο θεατρικό σανίδι. Η Βίκυ Κουλιανού, αφού δοκίμασε την υποκριτική σε παραστάσεις και σίριαλ, αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τη μόδα, αυτή τη φορά ως σχεδιάστρια ρούχων, δημιουργώντας δική της φίρμα.

Προσέχω για να έχω
Η παρουσιάστρια Πόπη Χατζηδημητρίου μετά το πέρασμά της από την τηλεόραση αφοσιώθηκε στο ραδιόφωνο κάνοντας καθημερινή εκπομπή. Δεν έμεινε όμως μόνο στα ΜΜΕ, αφού φρόντισε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση, ένα καφέ στη Νέα Σμύρνη.

Μπορεί η εποχή του «Ρουκ Ζουκ» να πέρασε, όμως η γοητευτική Μαίρη Μηλιαρέση έκανε στροφή στα επαγγελματικά της και έγινε επιχειρηματίας. Εκτός από κάποιες συμμετοχές σε πάνελ μεσημεριανών εκπομπών, είναι συνιδιοκτήτρια γνωστού club-restaurant στου Ψυρρή.

Η Ελένη Πετρουλάκη, που την είδαμε να κάνει γυμναστική στην τηλεόραση, είναι σήμερα μια καταξιωμένη επιχειρηματίας. Η εκρηκτική γυμνάστρια και μητέρα 3 παιδιών έχει 7 γυμναστήρια «Αsana» με πρόγραμμα power yoga σε όλη την Ελλάδα, ενώ ένα από αυτά βρίσκεται σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο θέρετρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Κάν’ το όπως οι διεθνείς celebrities

Βικτόρια Μπέκαμ:
Η σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια με τις Spice Girls και σήμερα είναι σχεδιάστρια ρούχων, ενώ γράφει βιβλία και συνθέτει τραγούδια. Ξεκίνησε να σχεδιάζει μια σειρά τζην για τη Rock and Republic και στη συνέχεια έφτιαξε τη δική της φίρμα, την DVbstyle. Έχει λανσάρει τα δικά της γυαλιά ηλίου και αρώματα, ενώ έχει φτιάξει μια σειρά από τσάντες και κοσμήματα για ιαπωνική εταιρεία. Όσον αφορά το συγγραφικό της έργο, έχει ήδη δύο βιβλία στο ενεργητικό της που έγιναν μπεστ σέλερ! Μάλιστα, το πρώτο ήταν η αυτοβιογραφία της. Το χρυσό ζευγάρι του Χόλιγουντ έχει βρει ένα μοναδικό τρόπο να βγάζει πολλά χρήματα, αφού η ζωή και η φήμη τους έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η Βικτόρια ξεχωρίζει για τις στυλιστικές επιλογές της, ενώ έχει ανέβει ακόμα και στην πασαρέλα για μεγάλους σχεδιαστές.

Σιένα Μίλερ: Η πρώην αγαπημένη του Τζουντ Λο 28άχρονη Βρετανίδα ηθοποιός αποτελεί fashion icon για όλες τις σύγχρονες γυναίκες και οι στυλιστικές της επιλογές κάνουν αίσθηση. Ξεκίνησε να δουλεύει ως φωτομοντέλο, ήταν το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας των Pepe Jeans, ενώ διαφήμισε το γυναικείο άρωμα της Hugo Boss. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ηθοποιός και μάλιστα έχει βραβευτεί με BAFTA. Επιχειρηματικό δαιμόνιο η Σιένα, μαζί με την αδερφή της λάνσαραν το Σεπτέμβριο του 2007 τη δική τους φίρμα με ρούχα με την επωνυμία «Τwenty8Τwelve», που συμβολίζει την ημερομηνία γέννησής της, και, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, τα πηγαίνει περίφημα.

Τζένιφερ Λόπεζ: Σύμφωνα με το «Forbes», η Τζένιφερ Λόπεζ είναι η πλουσιότερη γυναίκα του Χόλιγουντ με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο με τα τραγούδια της, επέκτεινε τις δραστηριότητές της κι έτσι την είδαμε στον κινηματογράφο. Παράλληλα, είναι χορεύτρια, παραγωγός δίσκων και τηλεοπτικών προγραμμάτων και σχεδιάστρια ρούχων. Από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η περιουσία της ξεπερνάει τα 110 εκατομμύρια δολάρια. Έχει δική της εταιρεία ρούχων, λάνσαρε τα δικά της αρώματα, έχει εστιατόριο στην Καλιφόρνια, κάνει διαφημιστικά για γνωστές εταιρείες και έπειτα απ’ όλα αυτά πώς να μην απολαμβάνει τους καρπούς των κοπών της;

Πάρις και Νίκι Χίλτον: Τι να πει κανείς για την Πάρις Χίλτον, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση επενδυτικού δαιμονίου, αφού αποκτά όλο και περισσότερα χρήματα; Η διάσημη κληρονόμος έχει δουλέψει ως μοντέλο, τραγουδίστρια, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας και είναι από τα πιο γνωστά party animals διεθνώς. Το 2004 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της, έχει δημιουργήσει τη δική της κολεξιόν από πορτοφόλια για ιαπωνική εταιρεία, σχεδίασε κοσμήματα για άλλη εταιρεία, ενώ έχει λανσάρει από σειρά αρωμάτων μέχρι extension μαλλιών. Ακόμη, έχει τη δική της σειρά παπουτσιών, ενώ έχει δώσει το όνομά της σε γνωστή αλυσίδα νυχτερινών κλαμπ.

Η Νίκι, η μικρότερη αδερφή της Πάρις, το 2004 έφτιαξε τη δική της φίρμα ρούχων Chick by Νicky Hilton, ενώ το 2007 λάνσαρε τη δεύτερη σειρά ρούχων που σχεδίασε η ίδια με τη φίρμα Νicholai. Παράλληλα, δέχτηκε πρόταση να σχεδιάσει γυναικείες τσάντες για γνωστή ιαπωνική εταιρεία.