Ο Φέλπς ζητάει συγνώμη για τη μαριχουάνα!

02.02.2009
Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Μάικλ Φέλπς ζήτησε συγνώμη για τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τις ειδήσεις την Κυριακή, και τον παρουσιάζουν να καπνίζει μαριχουάνα με πίπα!

Ο Ολυμπιονίκης αμερικανός κολυμβητής και ζεν πρεμιέ, Μάικλ Φέλπς ζήτησε συγνώμη για τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τις ειδήσεις την Κυριακή και τον παρουσιάζουν να καπνίζει μαριχουάνα με πίπα!

"Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεχτη", ομολόγησε ο Φέλπς μέσα από δήλωση του που μεταδόθηκε από το Associated Press και αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στo Facebook, την Κυριακή.

"Είμαι 23 χρονών και παρά τις επιτυχίες μου στην πισίνα, φέρθηκα ανώριμα και απερίσκεπτα. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια συμπεριφορά από εμένα. Γι΄αυτό και ζητάω συγνώμη. Υπόσχομαι στους θαυμαστές μου και στον κόσμο ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει".

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Νοέμβριο- τρεις μήνες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε κερδίζοντας 8 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου- σε ένα πάρτι που έκαναν οι συμφοιτητές τους στην Ν. Καρολίνα.

Η μαριχουάνα είναι απαγορευμένη ουσία, σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανόνες αντι-ντόπινγκ. Οι αθλητές που συλλαμβάνονται να κάνουν χρήση, μπορεί να τιμωρηθούν με 2χρονο αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμπεριφορά του Φελπς όμως μπορεί να έχει για εκείνον οικονομικό αντίκτυπο, αφού μπορεί να του κοστίσει γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τις διαφημιστικές εταιρείες για την προβολή διαφόρων προϊόντων.

Η Αμερικάνικη Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε: "Μπορεί ο Μάικλ να ζήτησε συγνώμη, δεν παύει όμως να μας ντροπιάζει και σίγουρα δεν δίνει το καλό παράδειγμα που όλοι θα περιμέναμε από ένα Ολυμπιονίκη".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Φέλπς έρχεται σε αντιπαράθεση με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Λίγους μήνες μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα όπου είχε κερδίσει έξι μετάλλια, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 18 μηνών γιατί οδηγούσε μεθυσμένος.