Οι γυναίκες προτιμούν τους πλούσιους

29.01.2009
Ξεχάστε τις εποχές που οι γυναίκες έδειχναν την προτίμησή τους στους φτωχούς μεν, πλην τίμιους άντρες με καλό χαρακτήρα. Οι καιροί άλλαξαν και μαζί και τα γούστα και οι προτεραιότητες του ωραίου φύλου. Και μη φανταστείτε ότι προτιμούν τους εμφανίσιμους, αρρενωπούς

Ξεχάστε τις εποχές που οι γυναίκες έδειχναν την προτίμησή τους στους φτωχούς μεν, πλην τίμιους άντρες με καλό χαρακτήρα. Οι καιροί άλλαξαν και μαζί και τα γούστα και οι προτεραιότητες του ωραίου φύλου. Και μη φανταστείτε ότι προτιμούν τους εμφανίσιμους, αρρενωπούς, με το γραμμωμένο κορμί και τους γυμνασμένους κοιλιακούς. Όχι, αυτό που θέλουν οι σύγχρονες γυναίκες των μεγαλουπόλεων είναι το γεμάτο πορτοφόλι.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο βιολόγος-ερευνητής Κέβιν Μαγκρόμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα σύγχρονα κορίτσια δεν ένδιαφέρονται καθόλου για τα αγνά αισθήματα του ενδιαφερόμενου. Αντίθετα, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την οικονομική του κατάσταση.

Οι γυναίκες δε χρειάζονται άντρες ρομαντικούς και τρυφερούς. Δε ζητάνε αγάπη, λέει ο ερευνητής στην Εξελικτική Βιολογία στο Cornell University της Νέας Υόρκης, που μελέτησε τις αγγελίες μοναχικών γυναικών στις εφημερίδες 23 αμερικανικών πόλεων. Ο Κέβιν Μαγκρόμ έβγαλε το συμπέρασμα ότι τα σύγχρονα κορίτσια των μεγαλουπόλεων ενδιαφέρονται περισσότερο για το πορτοφόλι, παρά για την καρδιά του αγαπημένου τους!

Οι γυναίκες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες και ακριβές πόλεις δίνουν στις αγγελίες τους περισσότερη έμφαση στους πόρους που μπορεί να τους προσφέρει ένας άντρας. Στις μικρές πόλεις και τις αγροτικές περιοχές τα πράγματα είναι πιο αγνά και συμβαίνει το αντίθετο. Οι γυναίκες σε αυτές τις περιοχές δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το χαρακτήρα, αλλά και για τα αισθήματα που τρέφει για αυτές ο αγαπημένος τους. Τις ενδιαφέρει περισσότερο η συναισθηματική σταθερότητα σε μια σχέση, παρά η οικονομική.