Μαζί στο σανίδι...

27.01.2009
Αναμφισβήτητα ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλλιπίδης είναι από τους κορυφαίους της γενιάς τους. Πολλές άλλωστε και μεγάλες είναι οι επιτυχίες που έχουν σημειώσει τόσο στη μεγάλη τους αγάπη, το σανίδι, όσο και στην τηλεόραση.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Αναμφισβήτητα ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλλιπίδης είναι από τους κορυφαίους της γενιάς τους. Πολλές άλλωστε και μεγάλες είναι οι επιτυχίες που έχουν σημειώσει τόσο στη μεγάλη τους αγάπη, το σανίδι, όσο και στην τηλεόραση. Αυτόν τον καιρό διανύουν και οι δύο μια πολύ δημιουργική φάση και τον ερχόμενο χειμώνα θέλουν να συνυπάρξουν στο θέατρο. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν με την παράσταση «Λατέρνα, φτώχεια και γαρίφαλο - φιλότιμο» στο Θέατρο «Βέμπο» πριν από λίγα χρόνια οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί σκέφτονται πολύ σοβαρά (σ.σ.: αν προλάβουν) την ερχόμενη θεατρική σεζόν να συνυπάρξουν πάλι στο θεατρικό σανίδι. Είναι επιθυμία και των δύο, κάτι που φάνηκε έντονα και στη συνέντευξη που έδωσαν στον Γιάννη Πρετεντέρη και στην εκπομπή του «Ανατροπή» στο Μega.

Μπορεί οι ίδιοι να μη μιλάνε ποτέ για τα σχέδιά τους πριν βεβαιωθούν για την υλοποίησή τους, ωστόσο καταφέραμε και μάθαμε αρκετά από τα σχέδια που κάνουν μαζί τα δύο καλά φιλαράκια, ειδικά μετά την εκδήλωση λατρείας του κοινού για τις σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούν φέτος, τον «Λάκη το γλυκούλη» και το «Ευτυχισμένοι μαζί». Δύο είναι τα έργα που έχουν πέσει στο τραπέζι τους. Το ένα είναι του Νίκου Τσιφόρου με τον τίτλο «Η ωραία των Αθηνών» όλοι έχουμε δει την ταινία με τους Βασίλη Αυλωνίτη και Μίμη Φωτόπουλο. Στην περίπτωση αυτή έχουν ήδη σκεφτεί και την πρωταγωνίστρια. Ο λόγος για την εξαιρετική Σοφία Φιλιππίδου. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ρόλος απογείωσε μια άλλη ιέρεια του θεάτρου, τη Γεωργία Βασιλειάδου. Το άλλο έργο που έχουν στο μυαλό τους είναι το «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», των Αλέκου Σακελλάριου και Κώστα Γιαννακόπουλου, που μέχρι και σήμερα παρακολουθούμε κάθε φορά που προβάλλεται στην τηλεόραση με πρωταγωνιστές τους αξέχαστους Κώστα Χατζηχρήστο και Ντίνο Ηλιόπουλο.

Σίγουρα και τα δύο έργα ταιριάζουν στο ύφος και το ταλέντο των δύο ηθοποιών και το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για αγαπημένα έργα όλων μας, που ευχαρίστως βλέπουμε και ξαναβλέπουμε, όποτε οι ταινίες προβάλλονται στην ιδιωτική και την κρατική τηλεόραση. Θα ήταν ευτυχία για όλους τους θαυμαστές τους, που πραγματικά είναι πάρα πολλοί, να τους δουν να ανεβάζουν κάποιο από τα δύο παραπάνω θεατρικά και να μεταφέρουν την υπέροχη χημεία που έχουν μεταξύ τους στο σανίδι.