Δάκρυα συγκίνησης

23.01.2009
Εμφανώς καταβεβλημένη αλλά και ανακουφισμένη, καθώς ο άνθρωπος της ζωής της είναι πλέον κοντά της, είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου. Μετά τα εφιαλτικά εικοσιτετράωρα που βίωσε με την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου

Εμφανώς καταβεβλημένη αλλά και ανακουφισμένη, καθώς ο άνθρωπος της ζωής της είναι πλέον κοντά της, είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου. Μετά τα εφιαλτικά εικοσιτετράωρα που βίωσε με την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου και με αποκορύφωμα την περιήγησή της από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Θήβα για να παραδώσει τα λύτρα η κοσμική κυρία δήλωσε: «Εγώ θέλω νοσοκομείο τώρα». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, η Κατερίνα Παναγοπούλου είχε εξαντληθεί έπειτα από τόσα εικοσιτετράωρα ταλαιπωρίας, καθώς κοιμόταν ελάχιστες ώρες, ενώ δεν μπορούσε να φάει σχεδόν τίποτα από τη στεναχώρια της και την αγωνία για την τύχη του αγαπημένου της συζύγου. Το μυαλό της και η σκέψη της ήταν διαρκώς στον Περικλή Παναγόπουλο, τον άνθρωπο που σημαίνει τα πάντα στη ζωή της. Η δήλωσή της στους δημοσιογράφους «ξημέρωσε μια καινούργια μέρα» δείχνει την ανάγκη της να ξεχάσει όλα όσα συνέβησαν.

Όταν αντίκρισε έπειτα από αρκετές μέρες το σύζυγό της, η συγκίνησή της ήταν έντονη. Αν και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, για να μη φορτίσει το κλίμα και θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, δεν τα κατάφερε. Έπεσε στην αγκαλιά του και του επαναλάμβανε διαρκώς πόσο τυχερή και χαρούμενη είναι που η περιπέτειά τους τελείωσε. Ο Περικλής Παναγόπουλος, αν και εμφανώς καταβεβλημένος, ήταν καλά. Για το λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο γεύμα του ήταν μια ελαφριά κοτόσουπα και όχι κάτι πιο βαρύ, που θα επιβάρυνε τον οργανισμό του εκείνη την ώρα.

Όσον αφορά την απαγωγή, τον πρώτο λόγο πλέον έχει η αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει να κινείται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση μετά τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο Έλληνας εφοπλιστής.

Δρακόντεια μέτρα
Η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, αυτή του Γιώργου Μυλωνά που προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά και η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας μέσω του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα έχει θορυβήσει επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Τα μέτρα ασφαλείας στις πολυτελείς επαύλεις βορείων και νοτίων προαστίων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με επιπλέον άτομα στις προσωπικές φρουρές, αιτήματα για μεγαλύτερη αστυνομική συνοδεία και νέα συστήματα συναγερμών. Ήδη αυτοκίνητα επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων έχουν αντικατασταθεί με τεθωρακισμένα τζιπ στην πλειοψηφία τους, ενώ πολλοί επιλέγουν για προληπτικούς λόγους να ακολουθούν καθημερινά διαφορετικές διαδρομές για την εργασία τους και όχι κάποια συγκεκριμένη. Μάλιστα, αρκετοί έχουν ζητήσει και αύξηση του επιπέδου ασφαλείας στις εισόδους των εταιρειών τους με αυστηρούς ελέγχους σε όσους επισκέπτονται τα κτίρια.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τη χρυσή νεολαία της Αθήνας. Νεαρός εφοπλιστής δεν κάνει ρούπι χωρίς τη συνοδεία του, ενώ έχει μειώσει αισθητά τις βραδινές εξόδους του. Όχι βέβαια στο σημείο που το έκανε γνωστό golden girl, καθώς η μητέρα της της έχει απαγορεύσει προς το παρόν κάθε έξοδο. Όσο για το γιο της οικογένειας, κινείται με συνοδεία τουλάχιστον πέντε ατόμων. Κάποιες άλλες κοσμικές κυρίες, πάλι, που δεν μπορούν να σταματήσουν τελείως τις βραδινές κοινωνικές τους συναναστροφές, έχουν φροντίσει εκτός από τους άντρες για την ασφάλειά τους να έχουν στις πανάκριβες τσάντες τους σπρέι πιπεριού, για παν ενδεχόμενο.