Βασίλισσες του χιονιού και πρίγκιπες του σκι

16.01.2009
Κρυστάλλινα ημίψηλα ποτήρια γεμάτα Cristal ή Dom Perignon, επιβλητικά Hummer και Cherokee, πανάκριβες γούνες τσιντσιλά και μινκ και σπάνια αρωματικά πούρα.

Κρυστάλλινα ημίψηλα ποτήρια γεμάτα Cristal ή Dom Perignon, επιβλητικά Hummer και Cherokee, πανάκριβες γούνες τσιντσιλά και μινκ και σπάνια αρωματικά πούρα. Καθόλου δεν άλλαξε τις φετινές γιορτές το σκηνικό της χλιδής στα χειμερινά θέρετρα Ελλάδας και εξωτερικού, παρά την έντονη οικονομική κρίση. Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πρόσωπα της τηλεόρασης και της καλλιτεχνικής ζωής κατέκλυσαν και φέτος τα σαλέ τους σε Αράχοβα, Καϊμακτσαλάν, Γκστάαντ και Σεν Μόριτς, αναζητώντας ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης μακριά από την Αθήνα και τα όσα συνέβησαν τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Για πρώτη χρονιά στη χώρα μας πρωτοστάτησε το Καϊμακτσαλάν, ενώ, όσον αφορά την Ελβετία, τα φώτα της δημοσιότητας «έκλεψαν» για ακόμη μια χρονιά οι κοσμικές παρέες του Γκστάαντ. από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Για σκι στον Παρνασσό
Οι αθλητικές επιδόσεις της Νατάσας Λιακουνάκου και της Ρόης Αποστολοπούλου στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού σχολιάστηκαν έντονα, καθώς αντίθετα με άλλες κοσμικές κυρίες οι δύο συγκεκριμένες δεν αρκούνται σε show off στα δρομάκια της Αράχοβας, αλλά αθλούνται, και μάλιστα εντυπωσιάζουν. Το ζεύγος Θωμά και Νατάσας Λιακουνάκου διαθέτει ένα από τα ωραιότερα σαλέ στην Αράχοβα, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το σπίτι του Γιώργου και Τίτης Αποστολοπούλου, που φέτος γιόρτασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μαζί με τα παιδιά τους, Βασίλη και Χρήστο. Το χτισμένο από πέτρα και ξύλο σαλέ της οικογένειας Αποστολοπούλου διαθέτει, μεταξύ άλλων, στάβλους, αλλά και μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα κλεισμένη με τζαμαρία. Όσοι έχουν επισκεφθεί την κατοικία έχουν να θυμούνται την αξέχαστη φιλοξενία που τους προσέφερε το επιχειρηματικό ζεύγος. Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, αν και πούλησε το σπίτι του στο Δόκανο και το καινούργιο βρίσκεται ακόμη στα μπετά, επισκέφθηκε και φέτος τη «Μύκονο του χειμώνα» μαζί με την οικογένειά του. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν ανέβηκε καθόλου στο χιονοδρομικό κέντρο, αντίθετα, έδειξε προτίμηση σε εξορμήσεις εντός του χωριού. Την Πρωτοχρονιά γευμάτισε σε ταβέρνα στην Αγόριανη και το επόμενο βράδυ σε εστιατόριο της Αράχοβας.

Λιβάδι όπως Ελβετία
Αν βρεθεί κανείς στην εν λόγω περιοχή της Αράχοβας, πιθανόν να μπερδευτεί νομίζοντας πως είναι στην Ελβετία. Για μία ακόμη χρονιά ο Δημήτρης και η Τζένη Μελισσανίδη χάρηκαν τη θαλπωρή του εντυπωσιακού συγκροτήματος με τρία κτίσματα που διαθέτουν στην περιοχή, αλλά και το καλύτερα ίσως ενημερωμένο κελάρι της Αράχοβας. Είναι γνωστό πως ο «Τίγρης» διαθέτει μία από τις πλέον εκλεκτές κάβες με σπάνιες ετικέτες κρασιού, ουίσκι και, φυσικά, κονιάκ και μπράντι. Το πετρόχτιστο παλάτι εσωτερικά είναι επενδεδυμένο με ξύλο, ενώ πολλά από τα έπιπλα είναι ανεκτίμητης αξίας και αγοράστηκαν από δημοπρασίες του Λονδίνου. Την εξοχική κατοικία επισκέπτεται συχνά και ο γιος τους Γιώργος με τις παρέες του. Κοντά στη βίλα του ζεύγους Μελισσανίδη βρίσκεται και η κατοικία του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, η παρουσία του οποίου φέτος δεν έγινε αντιληπτή. Ούτε όμως ο Νίκος Τσάκος με τη Σήλια Κριθαριώτη επέλεξαν για τις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές την πανάκριβη κατοικία τους, καθώς εγκαινίασαν το πανάκριβο σαλέ τους στο Γκστάαντ (σ.σ.: περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια). Αντίθετα, το ανακαινισμένο σαλέ του Γιώργου Βαρδινογιάννη γέμισε με χαρούμενα γέλια και ευχές από το γιο του Παύλο και την παρέα του. Ο νεαρός επιχειρηματίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς διασκέδασε στο κοσμοπολίτικο «Ρadre Ρadrone» του Κώστα Αλιμπέρτη. Στην Αράχοβα βρέθηκε για λίγες ημέρες και η Σοφία Αλιμπέρτη με το συμπαρουσιαστή της Γιώργο Λιανό και την αγαπημένη του, που οι φήμες τους θέλουν να ανεβαίνουν σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας. Η γνωστή παρουσιάστρια όμως απέφυγε φωτογράφους και κοσμικότητες ύστερα από μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική της ζωή και στα επαγγελματικά της. Ο φωτογραφικός φακός δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε το γνωστό επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Αργύρη Παπαργυρόπουλο, που και αυτός διαθέτει στο Λιβάδι μια εκπληκτική κατοικία. Άλλωστε, ήταν από τους πρώτους που αποφάσισε να επενδύσει στο real estate της χειμερινής Μυκόνου.

Σκι στο Καϊμακτσαλάν
Για τους Θεσσαλονικείς η μαγεία του βουνού κρύβεται στις χιονισμένες βουνοκορφές του Καϊμακτσαλάν. Στο αναπαλαιωμένο και γραφικό χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου στην Πέλλα διαθέτουν τις χειμερινές εξοχικές τους κατοικίες αρκετοί επιφανείς επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας. Ο ιδιοκτήτης της Ελληνικής Υφαντουργίας Γιάννης Ακκάς και η σύζυγός του Βίκυ Χατζηβασιλείου μαζί με τα παιδιά τους πέρασαν και φέτος κάποιες μέρες των εορτών στο καλαίσθητο σαλέ τους. Πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες έχουν κατά καιρούς να θυμούνται τα φιλόξενα καλέσματα του λαμπερότερου ζευγαριού της Βόρειας Ελλάδας. Ανάμεσα στους τυχερούς που διαθέτουν κατοικία στην πανέμορφη περιοχή είναι και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Βιλδιρίδης, που ουσιαστικά έδωσε ζωή στο χωριό, και η σύζυγός του δρ. Παιδαγωγικής Μαριάννα Βιλδιρίδη. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Τακάς με τη σύζυγό του Ντόρα, ο Δημήτρης Τακάς με τη σύζυγό του Νάντια Χατζητόλιου, η Φαίη και ο Γιώργος Τρικαλιώτης, αλλά και η δημοσιογράφος του Star και αρχισυντάκτρια του ΛΟΙΠΟΝ Κατιάνα Ματζαρίδου, που πρόσφατα αγόρασε το δικό της σαλέ στο χωριό των επωνύμων. Τη διακόσμησή του έχει αναλάβει η interior designer Ελένη Καλπάκη. Εκεί πέρασε τις γιορτές και η τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου με το σύζυγό της Παναγιώτη Βασιλειάδη και το γιο τους. Ένα από τα ομορφότερα σπίτια εκεί ανήκει στη γνωστή διαφημίστρια Δέσποινα Πορτοκάλη, το οποίο μάλιστα σχεδιάστηκε από το φημισμένο αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίτσο ακολουθώντας τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές της περιοχής. Η επίπλωση έχει σχεδόν εξολοκλήρου την υπογραφή του Γιάννη Δελούδη και συμπληρώνεται από έπιπλα που συνέλεξε η διαφημίστρια από ταξίδια της στην Τουρκία, στο Μπαλί και στην Αίγυπτο. Τα χαλιά του σπιτιού δεν είναι άλλα από τα φημισμένα carabah, αγορασμένα από το γνωστό κατάστημα «Ντονόπουλος» στη Θεσσαλονίκη.

Και πολλοί επισκέπτες
Αρκετοί ήταν βέβαια και φέτος οι επώνυμοι που επισκέφθηκαν την ορεινή Βοιωτία χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν ένα πανάκριβο σαλέ. Έντονη η παρουσία των πολιτικών: Ο Άδωνης Γεωργιάδης με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας, που διέμεινε στο πολυτελές «Santa Μarina», του Ηλία Παπαγεωργίου, αλλά και o υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που πετάχτηκε μέχρι εκεί, προκειμένου να πάρει την οικογένειά του που έκανε διακοπές για λίγες ημέρες στην Αράχοβα. Μεταξύ των φετινών επισκεπτών ήταν ο Αλέξης Κούγιας και η Εύη Βατίδου, με διαφορετικές παρέες, οι συνθέτες Σταμάτης Κραουνάκης και Γιώργος Θεοφάνους, ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας και ο ηθοποιός Ιωσήφ Μαρινάκης.

Πιστοί στο Σεν Μόριτς
Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη επέλεξαν και φέτος τα πανάκριβα σαλέ του Σεν Μόριτς. Εκεί υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά ο Βαρδής Βαρδινογιάννηςμε τη σύζυγό του Μαριάννα, το γιο τους Γιάννη με τη σύζυγό του Μελίσσα και τα παιδιά τους. Παρούσα στη λαμπερή συγκέντρωση της οικογένειας ήταν και η Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη με το σύζυγό της Ιδομενέα Κογχυλάκη, η αδερφή της Χριστιάννα με το σύζυγό της Γιώργο Γουλανδρή και την κόρη τους Μαριάννα, αλλά και ο αδερφός τους Γιώργος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αριέττα Λιβανού, που διαμένουν μόνιμα στο Λονδίνο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια η οικογένεια Λιβανού διαθέτει ένα υπέροχο σαλέ στην περιοχή. Στο Σεν Μόριτς εξάσκησε την επιδεξιότητά της στο σκι και η Ευγενία Νιάρχου, όχι όμως και ο αδερφός της Σταύρος, που φημολογείται πως παρέμεινε στις ΗΠΑ προκειμένου να είναι μαζί με την Πάρις Χίλτον. Η οικογένεια Νιάρχου έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο «Κronenhof» στην τοποθεσία Ποντρέσινα, ένα από τα πλέον καλαίσθητα καταλύματα της περιοχής και ίσως το ακριβότερο.

Η κρίση δεν έφτασε στις Άλπεις
Από τις λευκές κορυφογραμμές Καϊμακτσαλάν και Παρνασσού ας περάσουμε σε αυτές του Γκστάαντ, όπου κατέλυσε και φέτος η αφρόκρεμα της ελληνικής κοσμικής ζωής. Ως γνωστόν, ακριβώς δίπλα στο «Gstaad Ρalace» βρίσκεται το υπερπολυτελές σαλέ της οικογένειας Λάτση, το οποίο συνδέεται υπογείως και με το ξενοδοχείο. Την παράσταση φέτος... έκλεψαν το κέφι και η ζωντάνια της Εριέττας Κούρκουλου, που διασκέδαζε μέχρι τι πρώτες πρωινές ώρες μαζί με την εξαδέλφη της Μικαέλα Δόξα και την κολλητή της φίλη Δανάη Βαράγκη. Αντίθετα, η μητέρα της Μαριάννα Λάτση μαζί με τις παρέες της κινήθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Το ίδιο συνέβη και με τον περιζήτητο γιο της Πάρη Κασιδόκωστα, ο οποίος άφησε για λίγο τη Βουλιαγμένη, αλλά και την, όπως φημολογείται, νέα αγαπημένη του Ίνα Παλαμά προκειμένου να βρεθεί για λίγο μαζί με την οικογένειά του. Η Γιάννα Αγγελοπούλου με την εντυπωσιακή εμφάνισή της διέψευσε την είδηση πως φέτος πρόκειται να κάνει Χριστούγεννα στην Αθήνα. Το ζεύγος Αγγελόπουλου έδωσε και φέτος το «παρών» στο χιονισμένο Γκστάαντ, ενώ συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι καινούργιες γούνες τσιντσιλά και μινκ της «σιδηράς κυρίας» των μίντια, συνδυασμένες πάντα με ασορτί καπέλα. Επίσης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την οικογένειά του φιλοξενήθηκαν για μία ακόμη χρονιά στο υπερπολυτελές σαλέ του μεγαλοεφοπλιστή Αλέκου Γουλανδρή. Στα new entries στο χειμερινό βασίλειο του πλούτου συγκαταλέγονται το ζεύγος Νίκου Τσάκου - Σήλιας Κριθαριώτη. Το ζευγάρι εγκαινίασε την καλαίσθητη κατοικία που αγόρασε στην περιοχή παρέα με τον αδερφό της Σήλιας Νίκο Κριθαριώτη, αλλά και την αγαπημένη του Βίκυ Καγιά. Εκεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ορίστηκε και η ημερομηνία του γάμου του πολυσυζητημένου ζευγαριού. Για μία ακόμη χρονιά στο πολυτελές θέρετρο βρέθηκαν ο Κάρολος και η Μαίρη Φιξ, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Γιάννη Φιξ με τη νέα του αγαπημένη Γκιουλ Καντίμ να έκαναν ένα πέρασμα από το μαγευτικό Γκστάαντ.