Ωρες αγωνίας

16.01.2009
Απαρηγόρητη είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου, που ζει 24ωρα αγωνίας από την ημέρα της απαγωγής του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου. Κλεισμένη στο σπίτι της στο Καβούρι, αποφεύγει να μιλήσει στα ΜΜΕ και δεν δέχεται επισκέψεις.

Απαρηγόρητη είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου, που ζει 24ωρα αγωνίας από την ημέρα της απαγωγής του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου. Κλεισμένη στο σπίτι της στο Καβούρι, αποφεύγει να μιλήσει στα ΜΜΕ και δεν δέχεται επισκέψεις. Η ανησυχία της για την εύθραστη υγεία του 73χρονου εφοπλιστή είναι μεγάλη. Τόσο όση και η αγάπη της για τον άντρα με τον οποίο μοιράζεται τα τελευταία χρόνια της ζωή της. Από την ώρα που ενημερώθηκε για την απαγωγή του είναι σε απόγνωση, καθώς γνωρίζει ότι χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ακολουθεί ο οργανισμός του θα εξασθενήσει. Γι αυτό ακριβώς επιμένει να απευθύνει δραματική έκκληση προς τους απαγωγείς να προσέξουν τον άντρα της και να σεβαστούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Μπορεί να μην απέκτησε παιδιά μαζί του, ωστόσο είναι υποδειγματικό ζευγάρι και βιώνουν την απόλυτη ευτυχία. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα πριν από περίπου δύο δεκαετίες και σύντομα ένωσαν τις ζωές τους.

Με τρυφερότητα και στοργή περιποιείται πάντα η ίδια το σύζυγό της, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια με την υγεία του. Στέκεται πάντα στο πλευρό του και τον συνοδεύει σε κάθε του έξοδο, φροντίζοντας να έχει πάντα ό,τι χρειάζεται, την κατάλληλη στιγμή. Ακόμη και τον καφέ του του σερβίρει η ίδια, πολλές φορές και σε δημόσιους χώρους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η

Κατερίνα Παναγοπούλου επιμελείται ακόμα και τη διατροφή του προσωπικά, θέλει να ενημερώνεται από το προσωπικό του σπιτιού για οτιδήποτε, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, και προτιμά να διεκπεραιώνει εκείνη ό,τι αφορά το σύζυγό της στο σπίτι και το γραφείο.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, λόγω της δικής του αδυναμίας να αντεπεξέλθει στα κοινωνικά καλέσματα. Έτσι, του κρατάει συντροφιά κάθε βράδυ, συζητώντας, διαβάζοντας ή βλέποντας τηλεόραση.

Τα καλοκαίρια παραθερίζουν στη Μύκονο, ενώ το χειμώνα, όπως και φέτος, γιορτάζουν στην Ελβετία τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

Ο Περικλής Παναγόπουλος είναι η ζωή της και από την ώρα που τον απήγαγαν ένιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια της. Παρά τη διαφορά ηλικίας τους είναι ταιριαστοί σε όλα, ακόμη και στους χαμηλούς τόνους με τους οποίους κινούνται σε κάθε τους ιδιωτική ή δημόσια δραστηριότητα. Μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και επικοινωνούν σε όλα τα επίπεδα.

Μια καρδιά από χρυσάφι
Η αμοιβαία εκτίμηση και ο θαυμασμός πλαισιώνουν την αγάπη τους και ο εφοπλιστής καμαρώνει για τη σύζυγό του και την έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητά της.

Επί σειρά ετών τουλάχιστον για μία δεκαετία, καθώς η τελευταία ανανέωση της θητείας της έγινε το Νοέμβριο του 2007 αντιπροσωπεύει τη χώρα μας ως πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι - «FΑΙR ΡLΑΥ», όπως είναι διεθνώς γνωστή η κίνηση αυτή, που στόχο έχει να συνδέσει τον αθλητισμό με το ήθος και την εντιμότητα και να διαπαιδαγωγήσει ανάλογα τους πολίτες, ενώ το 2005 διαδέχτηκε την Αγάπη Βαρδινογιάννη στην προεδρία του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Ο δυναμισμός, η κατάρτιση και η προσωπική της ακτινοβολία κερδίζουν τις εντυπώσεις και η κυρία Παναγοπούλου εργάζεται αφιλοκερδώς με όραμα και πάθος για την προβολή του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους και του fair play διεθνώς. Επιτυχία της, μάλιστα, θεωρείται η αποδοχή του διεθνούς λογοτύπου του fair play, με motto «What you give you get» (Ό,τι δίνεις παίρνεις)!

Χάρη στην πρωτοβουλία της Κατερίνας Παναγοπούλου, το 2000 θεσπίστηκε ως ύμνος του «Ευ Αγωνίζεσθαι» η μουσική «Δρόμοι της φωτιάς» που έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για την ομώνυμη ταινία.

Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» έχει τη ρίζα του στην αρχαία Ελλάδα, αλλά στη σύγχρονη εποχή σπανίζει, γι αυτό και η πρωτοβουλία της Ελληνίδας πρέσβειρας χειροκροτήθηκε και έγινε αμέσως δεκτή. Τελικά, ο ύμνος του Έλληνα συνθέτη, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ μουσικής, ακούστηκε σε εντυπωσιακή τελετή στο Ζάππειο, όπου δόθηκε από τον Αρμένιο τότε πρεσβευτή για τον αθλητισμό κ. Shahnazarian στην κ. Παναγοπούλου για την επιτυχία της ως δώρο ένα παραδοσιακό σπαθί γεμάτο κρασί.

Στις αρχές του 2008 η Κατερίνα Παναγοπούλου συνδιοργάνωσε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) μια μεγαλειώδη συναυλία με τη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο Αγνή Μπάλτσα. Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του 1ου Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης Υγείας Νέων Αθλητών «Καλλιπάτειρα» μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Δύο χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2007, η κ. Παναγοπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, βραβεύτηκε από το δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα για την ενεργό δράση της.

Η σκυτάλη στο γιο του
Δύο παιδιά απέκτησε ο Περικλής Παναγόπουλος από την πρώτη σύζυγό του Μπρούνα, την οποία γνώρισε στη Γένοβα, όταν βρέθηκε εκεί την άνοιξη του 1954. Ένας γάμος όμως που δεν κράτησε πολύ.

Ο γιος του Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1966. Η πρώτη του μεγάλη δοκιμασία ήρθε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, όταν μαζί με τον πατέρα του ίδρυσαν πριν από 13 χρόνια, εκείνος σε ηλικία 27 και ο πατέρας του 58 την πασίγνωστη σήμερα Superfast Ferries, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι μέχρι σήμερα ο Αλέξανδρος. Τα τελευταία χρόνια ο νεαρός Παναγόπουλος παίζει πιο ενεργό και καθοριστικό ρόλο στην εταιρεία και στις ευρύτερες επιχειρηματικές επιχειρήσεις της οικογένειας.

Η αδερφή του Ειρήνη, αν και μεγαλύτερη γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1963, παρά το γεγονός ότι από το 1994 ανήκει στην ηγετική ομάδα της Superfast Ferries, έχει ειδικευτεί στη γλυπτική και τη φωτογραφία. Είναι μητέρα τριών παιδιών, καταφέρνει όμως να αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου της στο Δήμο Βουλιαγμένης, όπου είναι δημοτική σύμβουλος. Πολλές είναι οι βραβεύσεις και τα μετάλλια που έχει στην κατοχή της για την κοινωνική της δραστηριότητα σε πολλούς τομείς, όπως της παιδείας, του πολιτισμού, των Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά.