Χιου Τζάκμαν: "Μου έχει λείψει η Χάλι Μπέρι"

08.01.2009
«Έκλεψε» τον τίτλο του πιο σέξι άντρα από τους Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ, σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Ρeople», θα είναι ο φετινός οικοδεσπότης της βραδιάς των Όσκαρ

Συνέντευξη στη Lucy Ο Loughlin
Απόδοση: Γιάννης Πολέμης

«Έκλεψε» τον τίτλο του πιο σέξι άντρα από τους Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ, σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Ρeople», θα είναι ο φετινός οικοδεσπότης της βραδιάς των Όσκαρ, ενώ πρόσφατα απέκτησε το δικό του αστέρι στην περιβόητη «Λεωφόρο της δόξας» στο Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Χιου Τζάκμαν, που αναδεικνύεται σε αστέρι πρώτου μεγέθους στη Μέκκα του κινηματογράφου. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι να προσγειώνουν τον ούτως ή άλλως σεμνό Χιου Τζάκμαν. Όπως ο μικρός γιος του Όσκαρ, όταν πριν από μερικά χρόνια τον αποκαλούσε «μαμά» εξαιτίας των μακριών μαλλιών που είχε αφήσει ο ηθοποιός για τις ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου στο «Χ-men». Ο 8άχρονος πλέον υιοθετημένος πιτσιρικάς δεν φαίνεται πως συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν ο πατέρας του του είπε ότι κέρδισε τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο. «Εσύ; Πλάκα μου κάνεις;» του είπε.

Ο 40άρης ηθοποιός, με τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, βρέθηκε πρόσφατα στην πατρίδα του την Αυστραλία για να πρωταγωνιστήσει μαζί με τη συμπατριώτισσά του Νικόλ Κίντμαν στο ρομαντικό δράμα εποχής «Αustralia». Η ιστορία μάς ταξιδεύει στη βόρεια Αυστραλία του Β Παγκοσμίου πολέμου, όταν μια όμορφη Αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα αχανές ράντσο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με ένα σκληροτράχηλο κτηνοτρόφο για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με το βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων, έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά δίχασε τους κριτικούς. Κάποιοι τη λάτρεψαν, άλλοι τη χαρακτήρισαν αφόρητα μελοδραματική, ανούσια και ιστορικά ανακριβή. Κριτικές που ουδόλως επηρεάζουν την καριέρα του Χιου Τζάκμαν. Μάλιστα, συμφώνησε ήδη να είναι ο οικοδεσπότης των φετινών Όσκαρ στο «Κodak Τheatre».

Η καριέρα του Χιου ξεκίνησε από εκεί που ολοκληρώθηκε η τελευταία του ταινία. Η πρώτη του δουλειά στην αυστραλιανή τηλεόραση με τον τίτλο «Corelli» κόπηκε στο10ο μόλις επεισόδιο. Ένα χρόνο αργότερα ο Ντούγκρεϊ Σκοτ αναγκάστηκε την τελευταία στιγμή να αποχωρήσει από το καστ του «Χ-men» δίνοντας τη θέση του στον Χιου Τζάκμαν. Ο Αυστραλός είδε την καριέρα του να απογειώνεται μέσα από τη δράση του σούπερ ήρωα Wolverine. Πολυτάλαντος ηθοποιός, το έχει αποδείξει από τη συμμετοχή του σε εμπορικές περιπέτειες, όπως ο «Κωδικός Swordfish» και ο «Van Ηelsing», δράματα, όπως το «Τhe Ρrestige» του Κρίστοφερ Νόλαν και το «Τhe fountain» του Ντάρεν Αρονόφσκι, ρομαντικές κομεντί, όπως το «Κate and Leopold», αλλά και κωμωδίες σαν το «Scoop» του Γούντι Άλεν. Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια άφησε τη σφραγίδα του και στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, πρωταγωνιστώντας στο μιούζικαλ «Τhe boy from Οz».

Ο Χιου βάζει πάνω απ όλα την οικογένειά του. Παντρεμένος 12 χρόνια με την Ντέμπορα Λι Φέρνες, έχουν δύο υιοθετημένα παιδιά, τον Όσκαρ και την Άβα. Ο διάσημος ηθοποιός μιλάει για την οικογένειά του, τις ερωτικές σκηνές με τη Νικόλ Κίντμαν, τον τίτλο του πιο σέξι άντρα, αλλά και την επιστροφή του Wolverine.

Πώς ένιωθες στις ερωτικές σκηνές με τη Νικόλ στο «Αustralia»;

«Με τη Νικόλ, εκτός του ότι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, είμαστε φίλοι. Μπορεί να σου ακουστεί κάπως, αλλά είναι πιο εύκολο να φιληθείς με κάποιον που δεν γνωρίζεις καν, παρά με έναν άνθρωπο που διατηρείς μια φιλική σχέση».

Πώς σου φάνηκε ο «ματσό» ρόλος του Drover;

«Ο Drover είναι ένα καθαρόαιμο, μάλλον σκληροτράχηλο, αρσενικό που ανακαλύπτει σταδιακά τις πιο εύθραυστες και πιο ευαίσθητες πτυχές του χαρακτήρα του, αλλά δυσκολεύεται να τις εξωτερικεύσει. Ήταν πρόκληση για μένα ένας τόσο πολύπλοκος χαρακτήρας σε μια τέτοιου βεληνεκούς παραγωγή. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι ταυτίζομαι με τον Drover. Είναι πολύ αντρίκιο να μπορείς να αποκαλύπτεις ανά πάσα στιγμή πιο ευαίσθητες πτυχές του εαυτού σου».

Έχεις παίξει πολλούς ρόλους που απαιτούν άψογη φυσική κατάσταση, την οποία άλλωστε διαθέτεις. Πώς τα πήγες στα γυρίσματα στην ύπαιθρο της Αυστραλίας;

«Την πρώτη μέρα σχεδόν κατέρρευσα. Σε συνθήκες καύσωνα ήμουν πάνω σ' ένα άλογο επί ώρες περιμένοντας να ξεκινήσει το γύρισμα. Μισή ώρα αργότερα ρώτησα με ξεψυχισμένη φωνή Πότε ξεκινάμε;. Φορούσα μάλλινο πουκάμισο, δερμάτινο παντελόνι και καπέλο. Μου είπαν: Κάνε υπομονή 5 λεπτά. Μετά από 45 λεπτά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ένιωσα ένα χέρι στην πλάτη και κάποιον να μου λέει: Είσαι καλά;».

Ο Ράσελ Κρόου ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Drover. Πώς ένιωσες που ήσουν η δεύτερη επιλογή;

«Αν είχα κάνει 15 ταινίες, στις 4-5 θα ήμουν πιθανόν ο πρώτος υποψήφιος για το ρόλο. Ο ρόλος του Wolverine στο X-men είχε προταθεί σε άλλον ηθοποιό. Τον πήρα μόνο και μόνο επειδή ο Ντούγκρεϊ Σκοτ αποχώρησε την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού. Έχω μια έφεση στους ρόλους της τελευταίας στιγμής». (Γέλια.)

Πώς σου φάνηκε που στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είσαι χωρίς πουκάμισο;

«Υπήρχε μια στιγμή απόλυτα ακριβής ιστορικά. Η σκηνή που κάνω μπάνιο έξω. Ένιωσα πραγματικά πολύ άβολα και το είπα και στο σκηνοθέτη. Κάποια από τα παιδιά στο συνεργείο έβγαλαν τα πουκάμισά τους και ένας αλείφθηκε με λάδι. Πραγματικά γελάσαμε πολύ και με βοήθησαν να αποβάλω την αμηχανία που ένιωθα».

Μιας που μιλάμε για το καλογραμμωμένο σου σώμα, πώς ένιωσες όταν είδες τον εαυτό στο εξώφυλλο του «Ρeople» με τον τίτλο του «Πιο σέξι εν ζωή άντρα στον κόσμο»;

«Πολύς λόγος έχει γίνει γι αυτό. Πάντως, ποτέ δεν ήμουν δυνατός στον ανταγωνισμό με μαγιό στην παραλία». (Γέλια.)

Η γυναίκα σου πώς το πήρε;

«Η πρώτη της ατάκα ήταν Έπρεπε να είχαν ρωτήσει εμένα χρόνια τώρα και η δεύτερη Καλά, φέτος ο Μπραντ δεν ήταν διαθέσιμος;. Πλάκα μου κάνεις, της είπα, δήθεν πειραγμένος...».

Γιατί οι γυναίκες χάνουν τα λόγια τους όταν σε βλέπουν;

«Μόνο για τη γυναίκα μου ξέρω. (Γέλια.) Φόρα το άσπρο μπουφάν της ταινίας γυρνώντας το βράδυ σπίτι, μου είπε μια μέρα. Τη στολή που φορούσα βέβαια πάνω στο άλογο ούτε να τη δει».

Πώς αισθάνεσαι που θα είσαι ο οικοδεσπότης των φετινών Όσκαρ;

«Όταν πριν από τριάντα χρόνια στο Σίντνεϊ έβλεπα να τα παρουσιάζει ο Τζέιμς Κάρσον, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα βρεθώ κι εγώ κάποια μέρα σ' αυτή τη θέση. Το μόνο που θέλω είναι να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Ακαδημία, που με επέλεξε για το ρόλο του παρουσιαστή».

Μεγάλωσες με τον πατέρα σου. Είναι περήφανος για όσα έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

«Πριν από οκτώ χρόνια τραγούδησα σ' ένα μεγάλο χώρο στη Νέα Υόρκη και ο πατέρας μου αποφάσισε να έρθει να με δει. Τρεις μέρες ρωτούσε γνωστούς και φίλους Τι πρέπει να φορέσω;. Όταν κάποια στιγμή ρώτησε και εμένα, του απάντησα: Μάλλον κοστούμι, αλλά δεν χρειάζεται γραβάτα. Όταν τον είδα με σμόκιν, του είπα: Μπαμπά, δεν είναι τόσο επίσημα και μου απάντησε: Αφού τραγουδάει ο γιος μου, είναι».

Μετά την τριλογία του «Χ-Μen» ξεκινάς του χρόνου γυρίσματα για το «Χ-Μen Origins: Wolverine». Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις στο ρόλο του Wolverine;

«Είναι από τους πιο σκοτεινούς ήρωες στην ιστορία των κόμικς. Η ταινία θα έχει πολλά κωμικά στοιχεία, αλλά θα εστιάζει και πιο προσωπικά στον άγνωστο Wolverine. Θα τον δούμε και κάπως διαφορετικό από τις προηγούμενες ταινίες».

Σου έχουν λείψει καθόλου οι συμπρωταγωνιστές σου στο «Χ-men»;

«Σίγουρα μου έχει λείψει η Χάλι Μπέρι...».

Μετά το «Χ-Μen Origins: Wolverine» θα έκανες μία ακόμη ταινία με το συγκεκριμένο ήρωα;

«Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν: να το θέλει ο κόσμος και να έχω κι εγώ πάθος και όρεξη για να το κάνω».