Αντώνης Καφετζόπουλος: «Έχω διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη και πρέπει να ελέγχω αν το «τέρας» έχει επιστρέψει»

09.10.2024
Αντώνης Καφετζόπουλος: «Έχω διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη και πρέπει να ελέγχω αν το «τέρας» έχει επιστρέψει»
Μια αποκάλυψη που ξάφνιασε έκανε ο αγαπημένος ηθοποιός

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ψυχική υγεία του εδώ και χρόνια μίλησε ανοιχτά ο Αντώνης Καφετζόπουλος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» μιλώντας στην Αθηναΐς Νέγκα σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη.

«Είμαι μελαγχολικός και έχω διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη. Πιστεύω ότι την ξεπέρασα, αλλά οι έμπειροι ψυχίατροι επισημαίνουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Μπορεί να νομίζεις ότι έχει περάσει, αλλά μπορεί να μην είναι έτσι και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός» είπε αρχικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος και συνέχισε:

«Είναι καλό να προσέχουν και οι γύρω σου, όμως νομίζω ότι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγχει τον εαυτό του κατά καιρούς για να διαπιστώσει αν το «τέρας» έχει επιστρέψει. Είναι μάλλον τυχαίο ότι οι περισσότεροι που πλήττονται είναι κωμικοί ηθοποιοί και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας. Δεν χρειάζεται να είσαι ευαίσθητος για να εμφανίσεις κλινική κατάθλιψη. Αυτό είναι μύθος. Ο καθένας, ακόμα και ο πιο «αναίσθητος», μπορεί να το πάθει»

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε πώς το καταλαβαίνει κάποιος ότι του συμβαίνει , απάντησε:

«Το καταλαβαίνεις όταν νιώθεις πως δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν μερικά χρόνια πριν. Η ουσία σου παραμένει, αλλά η συμπεριφορά σου προσαρμόζεται. Όταν τα πάντα φαίνονται σκοτεινά και σου προκαλούν ενοχές, τότε είναι η στιγμή να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού».

Ενώ σε άλλο σημείο αποκάλυψε τα χρήματα που έχασε σε ένα χόμπι που είχε και δεν μετάνιωσε: «Είχα πάρει μια βάρκα και την είχα για χρόνια. Η οικονομική κρίση ουσιαστικά την κατέστρεψε. Τα χρήματα που ξόδεψα θα μπορούσα να τα είχα επενδύσει σε ένα εξοχικό, το οποίο δεν θα χανόταν. Όταν ρίχνεις χρήματα στη θάλασσα, είναι σαν να τα πετάς σε μια άβυσσο. Στην αρχή αισθάνεσαι ωραία, αλλά μετά αναρωτιέσαι: “Τι έκανα;” Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει νόημα να μετανιώνεις. Έγινε και τελείωσε».

Τελευταία τροποποίηση στις 09.10.2024 - 08:58