Κάν’ το όπως οι stars: Ιδού ο λόγος που όλες φορούν γόβες σε (πολύ) μεγαλύτερο νούμερο

23.03.2018
Κάν’ το όπως οι stars: Ιδού ο λόγος που όλες φορούν γόβες σε (πολύ) μεγαλύτερο νούμερο
Δε μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει. Δε μπορεί να μην έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο οι celebrities εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με πανάκριβες μεν, πολύ μεγαλύτερες για τα δεδομένα του πέλματός τους γόβες δε.

Ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει δεκάδες φορές τις διάσημες κυρίες να φορούν πολύ μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι, με το κενό που σχηματίζεται να είναι τόσο εμφανές που σε πολλές περιπτώσεις τείνει να καταστρέψει τη συνολική τους εμφάνιση.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιου είδους αμέλεια των ίδιων ή του στυλίστα τους μα για μια κίνηση – ματ που τις βοηθά να… επιβιώσουν πάνω στις πανύψηλες γόβες τους για πολλές πολλές ώρες.

Συνήθως, τα κομμάτια που φορούν στις επίσημες εμφανίσεις τους είναι brand new γι’ αυτό και καμία δε θέλει να ρισκάρει να καταλήξει με πληγωμένα πόδια. Το να υπάρχει χώρος να κινηθεί το πέλμα μέσα στη γόβα τους εξασφαλίζει άνεση –όσο αυτό είναι δυνατό- και λιγότερα ατυχήματα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα τις δεις ποτέ με πρησμένα πόδια από την ορθοστασία, ούτε με ενοχλητικές φουσκάλες που σχεδόν πάντα συνοδεύουν την πρώτη μας φορά μέσα σε ένα καινούργιο παπούτσι.

Με άλλα λόγια, ένα «ευρύχωρο» υπόδημα μας εξασφαλίζει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λιγότερη πίεση και σαφώς μεγαλύτερη άνεση.

Τώρα ξέρεις. Φοράς 38 νούμερο παπούτσι; Μην αγοράσεις ξανά ψηλοτάκουνε γόβες σε αυτό το νούμερο. Προτίμησε το 39 ή το 40 ώστε να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χώρο για αναπαυτικούς πάτους.

Οι stars ξέρουν. Γιατί να τις αμφισβητήσεις;