24 χρόνια μετά: Σαν σήμερα «έφυγε» η Τζένη Καρέζη [σπάνιες photos]

27.07.2016
Σαν σήμερα πριν από 24 ακριβώς χρόνια τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου έκλεισαν για πάντα βυθίζοντας στο πένθος στο ελληνικό κοινό. Η Τζένη Καρέζη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες σταρ του παλιού κλασικού κινηματογράφου, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή αφού για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ήταν στην πρώτη γραμμή μοιράζοντας απλόχερα γέλιο και συγκίνηση στο κοινό της

Ήταν η μόνη που χτύπησε ουκ ολίγες φορές ρεκόρ το ίδιο ψηλά με την Αλίκη, την αναμφισβήτητα εμπορικότερη Ελληνίδα σταρ, ενώ η φημολογούμενη κόντρα των δύο είχε χωρίσει το κοινό σε δύο στρατόπεδα.

Ωστόσο, η μεγάλη λατρεία της Καρέζη ήταν το θέατρο όπου ευτύχησε να παίξει και τους «μεγάλους δύσκολους ρόλους» που ονειρεύονται οι περισσότεροι ηθοποιοί, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς με τις ερμηνείες της να έχουν μείνει αξέχαστες και σημείο αναφοράς σε όσους πρόλαβαν και την είδαν.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει και η ίδια δε θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί τη ζωή της χωρίς το θέατρο, το οποίο της έδινε ζωή.

Εάν τώρα κάποιος ρωτήσει ποιά χρονιά γεννήθηκε οι απαντήσεις που θα πάρει είναι περισσότερες από μία, τουλάχιστον με βάση μία αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Το 1932 και το 1934 είναι οι χρονιές που φέρονται να είναι οι επικρατέστερες, ενώ κάποιοι λένε πως είχε γεννηθεί ακόμα και το 1930. Λεπτομέρειες…

Το σίγουρο είναι πως με την υπέρλαμπρη πορεία της στον κινηματογράφο και το θέατρο η Τζένη Καρέζη κέρδισε την αθανασία αφού μέχρι και σήμερα οι ταινίες της παίζονται στην τηλεόραση με επιτυχία.

Ας γυρίσουμε λοιπόν πίσω στο χρόνο και ας απολαύσουμε τη μοναδική Τζένη Καρέζη σε σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Έθνους.