Επιστράφηκε το κλεμμένο φόρεμα της Νιόγκο

01.03.2015
Η λευκή τουαλέτα δεν άξιζε τα λεφτά της έκρινε ο δράστης.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι είχαν κλέψει το φόρεμα της κενυάτισσας ηθοποιού Λουπίτα Νιόνγκο (Lupita Nyong’o) από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της μετά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ την περασμένη Κυριακή.

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι η λευκή τουαλέτα με την υπογραφή του οίκου Calvin Klein κόστιζε 150.000 δολάρια επειδή τα 6.000 μαργαριτάρια Ακόγια με τα οποία ήταν κεντημένη ήταν αληθινά. Ωστόσο, η αληθινή αξία του ρούχου οφείλεται στην εξαιρετικής ποιότητας δουλειά που έχει επάνω του και όχι στην ποιότητα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένο.

Δημοσίευμα του κοσμικού σάιτ ΤΜΖ ανέφερε ότι οι κλέφτες βρήκαν μισάνοιχτη την πόρτα του δωματίου της Νιόνγκο και πήραν το φόρεμα την περασμένη Τετάρτη. Στη συνέχεια αφαίρεσαν δύο πέρλες και τις πήγαν σε εκτιμητές ενδυμάτων στο Λος Άντζελες οι οποίοι τους είπαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν ψεύτικα.

Μετά απ’ αυτό οι κλέφτες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο London West Hollywood και άφησαν το φόρεμα μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών σε ένα μπάνιο και ενημέρωσαν το ΤΜΖ για το ακριβές σημείο.

Το ΤΜΖ ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Χόλιγουντ που ερευνούσε την υπόθεση και στη συνέχεια ανάρτησε ένα αχνό βίντεο που δείχνει κάποιον άγνωστο να ανοίγει τη σακούλα και να βρίσκει το λευκό φόρεμα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκιλερμίνα Σαλντάν είπε ότι βρίσκονται στη «διαδικασία επαλήθευσης» της υπόθεσης.